«Έχει αποτυπωθεί μέσα μου...» - Ο θάνατος που "τσάκισε" τον Φάνη Μουρατίδη

H συγκινητική εξομολόγηση του

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
«Έχει αποτυπωθεί μέσα μου...» - Ο θάνατος που

Συνέντευξη στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» στo MEGA και τη Δέσποινα Καμπούρη παραχώρησε ο Φάνης Μουρατίδης. Ο ηθοποιός αναφέρθηκε στην επιτυχία της σειράς του Maestro (δείτε τις σημερινές εξελίξεις) στη φιλία του με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, αλλά και στην προσωπική του ζωή.

«Χαίρομαι πάρα πολύ για την πορεία του Maestro. Με κάνει να νιώθω περήφανος που η σειρά μπήκε στο Netflix και χαρούμενος για τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη που το αξίζει. Ήμουν στον δρόμο όταν με πήρε ο Χριστοφόρος και μου πρότεινε τον ρόλο. Δέχθηκα κατευθείαν, χωρίς καν να διαβάσω το σενάριο. Χάρηκα πολύ που υποδύομαι έναν δραματικό ρόλο. Στην Ελλάδα λειτουργούμε με βάση το τι κάναμε χθες, δεν θα με σκεφτεί εύκολα κάποιος για δραματικό ρόλο. Δεν είμαι φύσει, αλλά θέσει κωμικός. Θαυμάζω όσους λένε ότι η κωμωδία είναι εύκολη», είπε αρχικά.

Η εξομολόγηση του Φάνη Μουρατίδη για την προσωπική του ζωή

«Δεν είμαι από τους ανθρώπους που πάνε τη ζωή τους. Εγώ αφήνω τη ζωή να με πάει. Αυτό που ήθελα εγώ ήταν αυτό που παρουσίαζαν τα κοινωνικά πρότυπα και οι κοινωνικές ταμπέλες, ενώ η ζωή ξέρει τι είναι το καλύτερο για σένα. Τα κοινωνικά μέσα γράφουν ότι χωρίζω από τη σύζυγό μου. Αυτό δεν με αφορά επειδή με χωρίζουν, αλλά κατά πόσο θα έχει αυτό επίπτωση στα παιδιά μου», είπε για τα δημοσιεύματα σχετικά με το γάμο του.

Επίσης, αναφέρθηκε και στη φιλία που τον συνδέει με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο: «Με τον Βασίλη είμαστε φίλοι από το 2005, μιλάμε ώρες στο τηλέφωνο. Για μένα είναι ένα σπάνιο πλάσμα. Είναι σπουδαίος καλλιτέχνης, άνθρωπος και συνεργάτης. Είναι πάντα με το χαμόγελο και τον γλυκό λόγο, ακόμα και στις πιο σκληρές στιγμές».

«Επιδιώκω τη σχέση μου με τη μητέρα μου, μαζί της νιώθω ξανά παιδί. Όσο είμαι με την μαμά μου ξαναγίνομαι κακομαθημένος. Μου αρέσει που μπορώ να πετάω το εσώρουχό μου και να βγαίνω και να είναι έτοιμο. Θέλει να με περιποιείται και αυτό είναι κάτι που δεν θέλω να αλλάξει», είπε για την μητέρα του, ενώ αναφέρθηκε και στο θάνατο της αδερφής του: «Έχει αποτυπωθεί μέσα μου η απώλεια της αδερφής μου. Αισθάνθηκα πιο έντονα το ενδιαφέρον και την αγωνία των γονιών μου γιατί φοβόντουσαν».

Τι θα έκανε αν ο γιος του ήταν ομοφυλόφιλος

«Προσωπική μου τοποθέτηση σαν γονιός είναι ότι θα κάνω αυτό που θέλει το παιδί μου σε όλα τα επίπεδα. Αυτό που θέλει το παιδί μου στην επιλογή της σεξουαλικής του ταυτότητας, τον επαγγελματικό του προσανατολισμό, αυτό που θέλει για τη δική του διαδρομή γιατί η ζωή του είναι δική του και το ανήκει.

Εγώ αυτό που θέλω να κάνω είναι να εμποδίσω οτιδήποτε δε θα προάγει την προσωπικότητά του και δε θα βάλω το δικό μου δάχτυλο για να “λερώσω” την προσωπικότητά του» είπε χαρακτηριστικά στην Super Κατερίνα, την Δευτέρα 7/11.