«Παρασύρθηκαν! Οι καταθέσεις τους...» - Ο Μάνος Παπαγιάννης "άδειασε" Κόνι Μεταξά και Ρέα Τουτουντζή

«Αυτό δείχνει το ποιόν του ανθρώπου»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
«Παρασύρθηκαν! Οι καταθέσεις τους...» - Ο Μάνος Παπαγιάννης

Μια αποκλειστική συνέντευξη στον Γιώργο Λιάγκα και το Πρωινό παραχώρησε ο Μάνος Παπαγιάννης, μετά την δικαστική απόφαση στη διαμάχη του με την Σοφία Παυλίδου, κατά την οποία κρίθηκε ένοχος και η ποινή που του επιβλήθηκε για το αδίκημα της απλής σωματικής βλάβης είναι τέσσερις μήνες με αναστολή (δείτε εδώ την απολογία του).

Ο ηθοποιός λοιπόν αποκάλυψε τη δική του αλήθεια, φωτίζοντας πλευρές της υπόθεσης, που έως τώρα δεν έχουν ακουστεί ποτέ, από τη στιγμή του συμβάντος έως και το τελευταίο δευτερόλεπτο στην αίθουσα του δικαστηρίου (δείτε εδώ ωστόσο την ανατριχιαστική φωτογραφία που είχε ανεβάσει τότε η Σοφία Παυλίδου με τους μώλωπες στο σώμα της).

Κατά την διάρκεια της συνέντευξης, ο Μάνος Παπαγιάννης αναφέρθηκε και στους μάρτυρες υπεράσπισης της Σοφίας Παυλίδου, δηλαδή την Κόνι Μεταξά και τη Ρέα Τουτουντζή αλλά και στον Σωτήρη Καλυβάτση.

Η αναφορά του Μάνου Παπαγιάννη στην Κόνι Μεταξά και τη Ρέα Τουτουνζή

«Ο Σωτήρης Καλυβάτσης ρώτησε την παραγωγή πόσα χρήματα παίρνει ο Μάνος. Του είπαν ότι παίρνω 1.800 ευρώ και ζήτησε 1.801. Αυτό δείχνει το ποιόν του ανθρώπου! Η Αγγελική Δαλιάνη ήταν με μωρό στο σπίτι και θήλαζε όταν την παρακάλεσα να αντικαταστήσει την Παυλίδου για να μη χάσουν όλοι οι άνθρωποι τη δουλειά τους.

Ακούστηκε ότι εγώ βγαίνω σε εκπομπές, ενώ έχω να δώσω συνέντευξη 4 χρόνια. Η Παυλίδου έχει δώσει 17 συνεντεύξεις.

Η Κόνι Μεταξά και η Ρέα Τουτουνζή παρασύρθηκαν. Οι καταθέσεις τους μαζί με του Καλυβάτση είναι πανομοιότυπες. Δεν έκανα μήνυση για επικίνδυνη σωματική βλάβη εναντίον της Παυλίδου, ο εισαγγελέας το όρισε.

Διαφωνώ που καταδικάστηκα στο πρώτο δικαστήριο, δεν ισχύει όμως, εκκρεμεί, γιατί έχει γίνει έφεση. Μου κάνει εντύπωση που η άλλη πλευρά πανηγυρίζει στο ημίχρονο», είπε χαρακτηριστικά ο ηθοποιός.

Αναλυτικά οι καταθέσεις Καλυβάτση - Μεταξύ - Νικολαϊδου

Κόνι Μεταξά

«Με την κυρία Παυλίδου και την κυρία Τουτουντζή ανεβήκαμε πάνω. Ο κύριος Παπαγιάννης και η κυρία Παυλίδου συζητούσαν από απόσταση για την ατάκα της παράστασης και το γιατί δεν την είπε η Σοφία. Μετά, άκουσα βήματα από τη σκάλα και βγήκα από το καμαρίνι μου και είδα τον κύριο Παπαγιάννη να την πιάνει από το λαιμό και φώναζα, “τι κάνεις, τι κάνεις;”.

Δεν πήγα κοντά γιατί φοβήθηκα για τον εαυτό μου, μετά την πέταξε κάτω. Την επόμενη μέρα ήμουν στο θέατρο. Τον είδα. Φαινόταν θιγμένος και έλεγε πως η Σοφία του είχε κάνει πόλεμο. Δεν επιβεβαιώνω ότι επιτέθηκε η Σοφία στον Μάνο»

Σωτήρης Καλυβάτσης

«Μετά το πέρας της παράστασης ήμασταν στο καμαρίνι με τον Μάνο, έβγαλε το κεφάλι του από την πόρτα και την ρώτησε γιατί δεν έκανε την κίνηση κι εκείνη απάντησε, “Κι εσύ δεν έχεις κάνει αρκετά από όσα έχουμε στο κείμενο”.

Στη συνέχεια ειπώθηκαν τα λεκτικά που προαναφέρθηκαν. Μετά του είπε η Σοφία Παυλίδου, “θα πρέπει να είναι περήφανοι οι δάσκαλοί σου για τη συμπεριφορά σου” κι έκλεισε την πόρτα. Εκείνος βγήκε, ανέβηκε πάνω, έγινε το περιστατικό και όταν επέστρεψε τον ρώτησα τι έγινε και μου απάντησε, “τίποτα, απλά ήθελα να τη φοβερίσω”.

Δεν ήμουν μπροστά στο περιστατικό. Όταν επανήλθε στο καμαρίνι, ήταν και ο κύριος Καλογεράς (εργαζόμενος του θεάτρου). Συζητούσαν το περιστατικό και ο κύριος Παπαγιάννης είπε, “τίποτα, όλα καλά”. Στο πρόσωπο του Μάνου Παπαγιάννη δεν είδα αμυχή, είδα κοκκινίλα.

Την επόμενη μέρα που μαζευτήκαμε όλοι, ήταν και η κυρία Καμπουρέλη και του είπε, ¨τι έκανες; Γιατί δεν παίρνεις ένα τηλέφωνο να ζητήσεις συγγνώμη; Έπρεπε να τη χτυπήσεις;” κι εκείνος απάντησε, “Εγώ τη χτύπησα; Εγώ ίσα ίσα που χτύπησα και το πόδι μου”
Η παράσταση συνεχίστηκε για λίγες ημέρες με την σύζυγο του Μάνου Παπαγιάννη στη θέση της Σοφίας Παυλίδου αλλά μετά αποφάσισε η παραγωγή να μη συνεχιστεί η παράσταση. Όταν ήρθε η αστυνομία έγινε μια παρανόηση. Νόμιζαν ότι η Κόνι Μεταξά είχε κάνει τη μήνυση και την πήραν έξω, αφού λύθηκε, μπήκε μέσα και είπε, “δε μπορώ να ακούω άλλα ψέματα”.

Η κυρία Καμπουρέλη του είπε, “είσαι ηθοποιός, έχεις παιδιά και οικογένεια, ζήτα μια συγγνώμη” με τον ίδιο να απαντά, “δεν έχω πρόβλημα με την καριέρα μου στο θέατρο, έρχομαι για να περάσω καλά”»

Κάτια Νικολαΐδου

«Άκουσα στις ειδήσεις το περιστατικό και κάλεσα τη Σοφία Παυλίδου. Τον Μάνο τον είχα στην καρδιά μου. Έχουμε πάει και διακοπές μαζί. Θεώρησα ότι ήταν τυχαίο περιστατικό το δικό μου και γι’ αυτό ποτέ δεν έκανα καμία δήλωση. Μου είχε στείλει μήνυμα μετά το περιστατικό μας τότε και μου έγραψε, “Κάτια επειδή έχει γίνει κάτι, για να μην εκτεθείς εσύ, επικοινώνησε μαζί μου”».