Αποσύρει τη δωρεά της η Άννα Μαρία Βέλλη - Μετά τις καταγγελίες για την Κιβωτό του Κόσμου

''Γροθιά στο μαχαίρι'' η ανάρτησή της

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
NDP
NDP

Σάλος έχει προκληθεί από την Πέμπτη 17/11, καθώς έχουν απασχολήσει ιδιαίτερα καταγγελίες, που βγήκαν στη φόρα σχετικά με τη δομή της Κιβωτού του Κόσμου (δείτε εδώ την πρώτη καταγγελία).

Το θέμα, όπως είναι φυσικό πήρε εκτάσεις και πλέον διενεργείται έρευνα σχετικά με το τι συμβαίνει στις δομές του οργανισμού στη χώρα. Όσοι ωστόσο εμπλέκονται με το μη κερδοσκοπικό αυτό έργο έχουν αρχίσει και ξεσπούν με την Άννα Μαρία Βέλλη να κάνει μία ανάρτηση την Παρασκευή 18/11 στο instagram, με την οποία αποσύρει δωρεά της (δείτε εδώ την επίσημη απάντηση της Κιβωτού).

Η ανάρτηση της Άννας Μαρίας Βέλλη για την Κιβωτό το κόσμου

«Μετά από συνεχείς αναφορές τις τελευταίες μέρες σε περιστατικά κακοποίησης από την Κιβωτό του Κόσμου, επιλέγουμε να αποσύρουμε τη δωρεά μας από τα έσοδα του μπαζάρ γιατί δεν θέλουμε σε καμιά περίπτωση να στηρίξουμε οργανισμό που έστω και ως υπόνοια αυτή τη στιγμή δέχεται τέτοιες καταγγελίες.

Σύντομα θα σας ενημερώσουμε για το που θα διαθέσουμε τελικά τα έσοδα και φυσικά είμαστε ανοιχτοί να μας προτείνετε οργανισμούς που γνωρίζετε πως ίσως έχουν ανάγκη».

Άννα Μαρία Βέλλη - Κιβωτός
Άννα Μαρία Βέλλη - Κιβωτός

Οι πρώτες δηλώσεις του Πάτερ Αντώνιου

Ο Πατέρας Αντώνιος για πρώτη φορά εμφανίστηκε και μίλησε το πρωί της Παρασκευής (18/11) στην «Super Κατερίνα» στον Αlpha, για τις καταγγελίες περί ασέλγειας και ξυλοδαρμού στη δομή σε τρία αγόρια στην Κιβωτό του Κόσμου.

Ο πάτερ Αντώνιος μιλώντας στην εκπομπή ανέφερε πως είναι αρκετά στεναχωρημένος γιατί έχει αφιερώσει 25 χρόνια σε αυτό το "έργο".

«Είμαι πολύ θλιμμένος και στενοχωρημένος. Εμείς έχουμε αφιερώσει τη ζωή μας, 25 ολόκληρα χρόνια, στο παιδί που είναι σε ανάγκη κι έχει κίνδυνο. Όσον αφορά στη συγκεκριμένη υπόθεση, το μάθαμε μέσα από ένα δημοσίευμα και τίποτα άλλο δεν γνωρίζω.

Αυτό που μπορώ να σας πω όμως είναι το εξής. Σε πολλές συνεντεύξεις μας το έχω αναφέρει. Εμείς έχουμε και φιλοξενούμε παιδιά τα οποία δεν είναι τα συνηθισμένα παιδιά που ξέρουμε. Από παραβατικές οικογένειες, παιδιά μεγάλα σε ηλικία, παιδιά που δεν ήξεραν από όρια, παιδιά που θέλουν να παραβατούν και η Κιβωτός του Κόσμου με όλο το επιστημονικό της προσωπικό πρωτίστως είναι να θεραπεύσουμε το τραύμα.

Το τραύμα της ψυχής αυτών των παιδιών, δηλαδή την απώλεια του φυσικού τους γονιού» είπε αρχικά ο πατέρας Αντώνιος, ο οποίος σημείωσε πως δεν ξέρει ποιος είναι ο 19χρονος έχει κάνει την καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση.

«Λίγο αργότερα, ο πατέρας Αντώνιος πρόσθεσε: «Όλα αυτά τα πράγματα με εκπλήσσουν πραγματικά. Εμείς μένουμε στην ουσία μέσα στο έργο. Να σας πω κάτι, δεν ξέρω αν σας έχει συμβεί το να μεγαλώνετε παιδιά, τραυματισμένα, από παραβατικές οικογένειες, είναι λυπηρό εμείς που κάνουμε αυτή τη δουλειά, δεν πρόκειται αυτά τα παιδιά να συγχωρήσουν ότι είμαστε στη ζωή τους κι όχι ο γονιός τους. Δεν μιλάω για όλα. Λέτε να το ξέραμε και να μιλάγαμε αυτή τη στιγμή;»