«Ορισμένα πράγματα δεν πρέπει να...» - Τα αιχμηρά σχόλια του Κώστα Λεφάκη για τις αστρολογικές προβλέψεις του Παύλου Χαϊκάλη

«Πολλοί άνθρωποι κάνουν τους προφήτες, τους αστρολόγους, τους ανθρώπους με ενόραση»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
«Ορισμένα πράγματα δεν πρέπει να...» - Τα αιχμηρά σχόλια του Κώστα Λεφάκη για τις αστρολογικές προβλέψεις του Παύλου Χαϊκάλη

Στο βίντεο με τις αστρολογικές προβλέψεις που έκανε ο Παύλος Χαϊκάλης για τον 53χρονο κατηγορούμενο στην υπόθεση του Κολωνού και των βιασμών της 12χρονης (δείτε τες εδώ) απάντησε ο Κώστας Λεφάκης μέσα από την εκπομπή Δεκατιανοί το πρωί του Σαββάτου 19/11.

Τα σχόλια του Κώστα Λεφάκη στις αστρολογικές προβλέψεις του Παύλου Χαϊκάλη

«Του χρόνου κλείνω 50 χρόνια στον τομέα. Η αστρολογία δεν δικαιολογεί, ερμηνεύει. Δεν νομίζω ότι γίνεται σωστή χρήση της γλώσσας και νομίζω ότι ορισμένα πράγματα, τα οποία το πλατύ κοινό δεν μπορεί να καταλάβει, δεν πρέπει να παρουσιάζονται κι από αυτά τα Μέσα. Σε αυτά τα χρόνια της μεγάλης παραζάλης, μετά το τέλος του ’12 κι από το ’15 και μετά που έχουμε μία μεγαλύτερη αύξηση της ηθικής και της πολιτισμικής παρακμής, πολλοί άνθρωποι κάνουν τους προφήτες, τους αστρολόγους, τους ανθρώπους με την ενόραση. Έχει πληθύνει κι η ενασχόληση με την αστρολογία, δεν είναι η πρώτη φορά.

Έχω δει πολλές φορές, από το ’72 που ξεκίνησα, να περνούν διάφοροι, να ακούγονται και να φεύγουν. Είναι δύσκολος τομέας για να τον υπηρετήσεις. Το να κάνουμε δημοσίως μια τέτοια ανάλυση είναι λίγο παρακινδυνευμένο τη στιγμή που έχουμε μεγάλα ηθικά θέματα. Δεν μπορείς να δικαιολογήσεις έναν άνθρωπο από τον χάρτη του.

Υπάρχει κι ένα τεράστιο βιβλίο, εγκληματολογική αστρολογία, όπως κι η ψυχιατρική αστρολογία… Η αστρολογία δεν δικαιολογεί, ερμηνεύει…. Η αστρολογία είναι μία σωσίβια λέμβος πάνω στην οποία προσπαθούν να μπούνε πολλοί που πνίγονται υπαρξιακά, επαγγελματικά, οικονομικά. Αυτό λέει πολλά πράγματα. Γίνεται κι ανόητη αστρολογία με τον τρόπο που εκφέρεται έτσι. Η αστρολογία είναι συμβολική γλώσσα. Δεν μπορούμε να την παρουσιάζουμε με αυτόν τον τρόπο… Δεν συμφωνώ με αυτήν την ανάλυση και τη χρήση των λέξεων. Ορισμένα πράγματα δεν πρέπει να βγαίνουν στο διαδίκτυο και στην τηλεόραση γιατί γίνονται αστεία, γραφικά και δυσνόητα», είπε χαρακτηριστικά ο Κώστας Λεφάκης.

Οι δηλώσεις του ηθοποιού για τον ντόρο που προκάλεσε

Ο Παύλος Χαϊκάλης μίλησε την Δευτέρα 14/11 στο Πρωινό του ΑΝΤ1 και προχώρησε σε δηλώσεις σχετικά με τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό. Ο ίδιος έχει αποφασίσει πως θέλει να ασχοληθεί με την αστρολογία και θέλησε να ανακαλύψει τι κρύβει ο αστρολογικός χάρτης του 53χρονου άνδρα που κατηγορείται ως μαστροπός της ανήλικης.

Έτσι, απέδωσε τις πράξεις του στο γεγονός πως οι πλανήτες του δημιουργούν την ανάγκη για σεξουαλική επαφή, εξοργίζοντας ολόκληρο το πλατό που προσπάθησε να τον σταματήσει. Την Τρίτη 15/11 κλήθηκε να δώσει μερικές εξηγήσεις στην εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου, Super Κατερίνα, για όσα είπε, όμως δεν φαίνεται να μετανιώνει.

«Υπάρχει κάτι στο βίντεο που ανέβασα στο οποίο επικροτώ την ηθική του Μίχου; Του δίνω ελαφρυντικά; Όχι, βέβαια, σε καμία περίπτωση. Αν έβαζα τον Μέγκελε ή τον Χίτλερ, θα έλεγαν ότι επαναφέρω ναζιστικές θεωρίες; Όταν βλέπουμε ένα αποτέλεσμα, σκοπός είναι να γυρίσουμε και να δούμε την αιτία», ανέφερε αρχικά.

Και συμπλήρωσε: «Δεν θεωρώ λάθος ότι έκανα τον αστρολογικό χάρτη του Ηλία Μίχου, δεν μετανιώνω. Προκαλώ να μου πει κάποιος γιατί ασχολήθηκα με αυτό το θέμα»

«Σε καμία μα καμία περίπτωση δεν δικαιολογώ τα όσα έκανε ο Ηλίας Μίχος. Άκουσα συναδέλφους να καταφέρονται εναντίον μου χωρίς να έχουν ακούσει το περιεχόμενο της συζήτησης», κατέληξε.

Επέμενε στο γεγονός πως αυτά είναι πράγματα που δεν μπορεί να αναλύσει έτσι απλά, ενώ τόνιζε πως το ότι ήθελε να μάθει περισσότερα για τον κατηγορούμενο με αυτό τον τρόπο, δεν τον κάνει επίσης βιαστή. Μάλιστα, βγήκε αργότερα και στην τηλεφωνική γραμμή, κάνοντας έξαλλο το πάνελ.