«Προσπαθώ να κρατήσω ακόμη μια ελπίδα ότι...» - Το ξέσπασμα της Ναταλίας Γερμανού για τον πάτερ Αντώνιο και την Κιβωτό

«Δε θέλω να πιστεύω ότι εννοούσε πως είναι κακά παιδιά που τώρα εκδικούνται»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
«Προσπαθώ να κρατήσω ακόμη μια ελπίδα ότι...» - Το ξέσπασμα της Ναταλίας Γερμανού για τον πάτερ Αντώνιο και την Κιβωτό

Συγκλονιστικές είναι οι αποκαλύψεις σχετικά με την κακοποίηση παιδιών σε δομές της «Κιβωτού του Κόσμου», με την εκπομπή Καλύτερα Δε γίνεται να τοποθετείται το μεσημέρι του Σαββάτου 19/11 στην εν λόγω υπόθεση.

Μεταξύ άλλων, η Ναταλία Γερμανού θέλησε να αναφερθεί και στις δηλώσεις του πατέρα Αντώνιου.

Οι δηλώσεις της Ναταλίας Γερμανού για τον πάτερ Αντώνιο και την Κιβωτό

«Προσπαθώ να κρατήσω ακόμη μια ελπίδα ότι δε θα είναι αυτό που φανταζόμαστε. Αλλά και πάλι, ακόμη κι αν αποδειχτεί ότι όλοι οι άλλοι φταίνε και κάποιοι άνθρωποι τοποθετήθηκαν σε θέσεις που δε θα έπρεπε και ερχόταν σε επαφή με παιδιά, ενώ δε θα έπρεπε. Πάλι θα πω ότι αν έπρεπε να επιρρίψω μια ευθύνη στον πατέρα Αντώνιο, αυτή είναι ότι έπρεπε να τους περάσει από 40 κόσκινα. Όλους τους ανθρώπους που ήξερε πως θα έρθουν σε επαφή με παιδιά. Είτε είναι 4, 10, 14, 19 χρονών. Δεν έχει σημασία, είναι παιδιά.

Τον άκουσα που είπε πως είναι παιδιά παραβατικών οικογενειών, δύσκολα στη διαχείρισή τους και ίσως μας εκδικούνται γιατί υποκαθιστούμε τους γονείς τους. Μπορώ να φανταστώ περίπου πως το εννοούσε. Ότι αυτά τα παιδιά έχουν θυμό μέσα τους, ίσως εννοούσε, γιατί στερήθηκαν τους φυσικούς τους γονείς. Δε θέλω να πιστεύω ότι εννοούσε πως είναι κακά παιδιά που τώρα εκδικούνται» σχολίασε χαρακτηριστικά η Ναταλία Γερμανού.

Η καταγγελία του 19χρονου από την Κιβωτό του Κόσμου

Στο T-Live, λοιπόν, στο κανάλι του ALPHA παρουσιάστηκε ένα μικρό μέρος αυτής με το αγόρι να αποκαλύπτει μέσα σε όλα πως πάντα ήταν υποχρεωμένος να συνευρίσκεται με το πρόσωπο που καταγγέλλει σε ιδιωτικό χώρο της δομής που άνηκε στον ίδιο.

«Αποφάσισα να μιλήσω, γιατί δεν άντεξα τον προσβλητικό και υποτιμητικό του τρόπο. Με υποχρέωνε να κάνω τα ίδια και στον ίδιο. Με απειλούσε και ήμουν υποχείριό του. Μου έλεγε με έχεις ανάγκη και γι’ αυτό δεν πρόκειται να πεις το παραμικρό», ανέφερε.