«Θέλω να διευκρινίσω...» - Η έκτακτη παρέμβαση του Χρήστου Σταϊκούρα στο Happy Day για την Κιβωτό 

Τι ξεκαθάρισε ο υπουργός Οικονομικών

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
«Θέλω να διευκρινίσω...» - Η έκτακτη παρέμβαση του Χρήστου Σταϊκούρα στο Happy Day για την Κιβωτό 

Μια έκτακτη παρέμβαση στην εκπομπή Happy Day έκανε το πρωί της Δευτέρας 21/11 ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας έτσι ώστε να ξεκαθαρίσει τις δηλώσεις της Σταματίνας Τσιμτσιλή για την Κιβωτό του Κόσμου, την πόρτα της οποίας έσπασαν νωρίτερα μερικοί γονείς, φωνάζοντας τον Πάτερ Αντώνιο.

Η παρέμβαση του Χρήστου Σταϊκούρα στο Happy Day για την Κιβωτό

«Θέλω να διευκρινίσω κάτι σε σχέση με αυτό που με πληροφόρησαν ότι αναφέρατε σχετικά με τη σύνδεση της χρηματοδότησης του Υπουργείου με τα παιδιά. Συνεπώς η Κιβωτός του Κόσμου είναι εθελοντικός, μη κερδοσκοπικός, μη κυβερνητικός οργανισμός ειδικής μέριμνας και προστασίας μητέρας και παιδιού. Διαχρονικά οι πάγιες ανάγκες του καλύπτονται από τη συνεισφορά ιδιωτών με τη συμβολή της πολιτείας, υπουργείων, περιφερειών και δήμων. Το Υπουργείο Οικονομικών δεν καλύπτει, συνεπώς, πάγιες ανάγκες τέτοιων οργανισμών. Δεν πληρώνει το Υπουργείο τις πάγιες ανάγκες αυτών των Οργανισμών.

Τι κάναμε όμως εμείς; Ως πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών επιλέξαμε με κοινωνική ευαισθησία εξαιτίας και της πανδημίας του κορωνοϊού να ενισχύσουμε οικονομικά για πρώτη φορά επιπλέον τέτοιους οργανισμούς, όπως η Κιβωτός του Κόσμου» ανέφερε αρχικά ο Υπουργός Οικονομικών.

«Πρόκειται για επιπρόσθετη εφάπαξ ενίσχυση με τελικούς αποδέκτες τα παιδιά. Έγινε ένα αίτημα από την Κιβωτό του Κόσμου, ύψους 50.000 ευρώ στις 26 Αυγούστου. Πώς να πληρωθεί; Να πληρωθεί μέσα από τον ειδικό λογαριασμό δωρεών προς αποπληρωμή εκτάκτων δαπανών για την πανδημία με στόχο τη δημιουργία 8 αναρρωτηρίων στις δομές όλα της Ελλάδας.

Αποφασίσαμε τον Σεπτέμβριο να δοθεί αυτό, όμως με δεδομένες τις πρόσφατες εξελίξεις, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους δημόσιους πόρους και με συνέπεια απέναντι τους πολίτες, να ανακαλέσουμε για πρώτη φορά επιπρόσθετη χρηματοδότηση μέχρι να ξεκαθαρίσει η υπόθεση» συμπλήρωσε στη συνέχεια.«Προς τιμήν του που βγήκε να ξεκαθαρίσει τα πράγματα. Μακάρι αν είναι να συζητηθούν τόσο σοβαρά πράγματα, να ληφθούν σοβαρές άμεσες αποφάσεις, ώστε να μην μείνει ακυβέρνητο κανένα τέτοιο πλοίο γιατί στο πλοίο επιβαίνουν αθώες ψυχούλες» σχολίασε η Σταματίνα Τσιμτσιλή.

Η σοκαριστική καταγγελία 18χρονου για την Κιβωτό

Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες συνεχίζουν να βγαίνουν στο φως όσο τα στόματα ανοίγουν. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ στο κάδρο των ερευνών μπαίνουν αλλά τέσσερα πρόσωπα του οργανισμού…

Με τις καταγγελίες, λοιπόν, να αυξάνονται όσο περνούν οι μέρες, μία νέα μαρτυρία ήρθε στο φως μέσω της ΕΡΤ από παιδί που έζησε στις δομές του ιδρύματος και κατήγγειλε ότι έγινε αυτόπτης μάρτυρας άγριου ξυλοδαρμού. Επίσης, οι εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές έχουν στη διάθεσή τους δύο πολύ κρίσιμες καταγγελίες.

Η νέα μαρτυρία που αποκάλυψε η ΕΡΤ αφορά ένα παιδί που έζησε στις δομές του ιδρύματος. Με αφορμή μία κλοπή που είχε καταγγείλει εργαζόμενος της δομής το παιδί θεωρήθηκε ύποπτο και φέρεται να έζησε ένα μαρτύριο.

Ο 18χρονος είχε φιλοξενηθεί και στη δομή του Βόλου. Εκεί, μετά από μία κλοπή, ένα κλιμάκιο μαζί με το άτομο που ήταν και στα Γιάννενα ήρθαν στο Βόλο και έκαναν προανάκριση για να δουν ποιος έκλεψε τα χρήματα.

Εκεί φέρεται ότι κακοποίησαν και χτυπούσαν τρεις υπόπτους που θεωρούσαν ότι μπορεί να έκλεψαν τα χρήματα.

«Έμπαιναν στα δωμάτια το βράδυ, τους φίμωναν και τους χτυπούσαν πάρα πολύ. Την επόμενη μέρα βλέπαμε, λέει, τα παιδιά να είναι χτυπημένα με μαυρισμένα μάτια και να φέρουν σημάδια χτυπημάτων και λέγαμε τι συνέβη και μας λέγανε ότι βλέπανε εφιάλτες και τραυματίστηκαν μόνα τους».