Συγκλονιστική αποκάλυψη: Πώς συνδέεται η υπόθεση του Κολωνού με την υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου

Η ανατριχιαστική μαρτυρία στον αέρα του Πρωινού

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Συγκλονιστική αποκάλυψη: Πώς συνδέεται η υπόθεση του Κολωνού με την υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου

Μετά την αποκάλυψη που έκανε ο Γιώργος Λιάγκας για την Κιβωτό του Κόσμου στον αέρα του Πρωινού, αμέσως μετά ο παρουσιαστής έφερε στο φως μια συγκλονιστική μαρτυρία που "πάγωσε" τους πάντες στο πλατό.

Πώς συνδέεται η υπόθεση του Κολωνού με την υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου

Συγκεκριμένα, έγινε γνωστός ο τρόπος που συνδέεται η υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό με την υπόθεση της Κιβωτού και του πάτερ Αντώνιου. Στην εκπομπή λοιπόν μίλησε αποκλειστικά η γιαγιά της ανήλικης, η οποία έφερε στο φως ανατριχιαστικές αποκαλύψεις.

Ειδικότερα, εξομολογήθηκε πως ο αδερφός της 12χρονης πήγε στη δομή της Κιβωτού, ωστόσο η εμπειρία του ήταν τραυματική, καθώς ο πάτερ Αντώνιος τον έβριζε, τον κλώτσαγε, τον χτύπαγε, όπως και τα υπόλοιπα παιδάκια.

Πώς συνδέεται η υπόθεση του Κολωνού με την υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου
Eurokinissi

Τον παπά Αντώνη εγώ τον ξέρω από τον Άγιο Γεώργιο που είχε ένα μαγαζάκι εκεί, από πολλά χρόνια. Πάρα πολλά χρόνια. Μετά πήγε έφτιαξε αυτόν τον πύργο εκεί, τι έφτιαξε, τέλος πάντων, τι να πω; Θρασύτατος, κλώτσαγε τα παιδιά, τα ‘βριζε, τον εγγονό μου τον χτύπησε, πολλά πράγματα, πολλά πράγματα.

Τον εγγονό σας πότε, πότε είχε συμβεί αυτό;

Στο καινούριο. Πήγε το παιδί, τον ζήταγε να τον δει και έβαλε τους… του να το χτυπήσουνε. Λέει, «να τον δω (τον πάτερ Αντώνιο)» και βγήκε έξω και τον έβριζε.

Ο ίδιος ο παπά Αντώνης;

Φερόταν πολύ άσχημα στα παιδιά, τα ‘βριζε, έβριζε χυδαία. Ήθελε τον κόσμο εκεί να δουλεύει για ένα πιάτο φαγητό, να τους βρίζει. Δεν ξέρω τους υπόλοιπους, εγώ τον ίδιο ήξερα.

Εσείς είχατε δει με τα μάτια σας δηλαδή τον ίδιο τον παπά Αντώνη να χτυπάει τον εγγονό σας;

Ο εγγονός μου πήγε για να μπει μέσα με κάποιο παιδάκι. Γιατί ήταν γραμμένος από πολύ παλιά και έβαλε τους… να τον χτυπήσουν, να τον διώξουν. Του είπαν, «να μην ξαναπατήσεις εδώ, θα σε…» να μην τα πω τώρα αυτά, τι του είπαν και έφυγε το παιδί.

Μάλιστα, αμέσως μετά, στην εκπομπή μίλησε και μια φίλη του Η.Μ, του 53χρονου κατηγορούμενου στην υπόθεση της 12χρονης, η οποία αποκάλυψε πως ο ίδιος έδινε πράγματα στην Κιβωτό.

Ποιος είναι ο πάτερ Αντώνιος

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην ιστοσελίδα της «Κιβωτού», ο ιερέας Αντώνιος Παπανικολάου υπηρέτησε ως εφημέριος στον Άγιο Γεώργιο Ακαδημίας Πλάτωνος, στον Κολωνό. Ξεκίνησε την ιερατική του δράση το 1998 σε μια από τις πιο υποβαθμισμένες τότε περιοχές, στον Κολωνό στην Αθήνα.

Από την πρώτη στιγμή που εγκαταστάθηκε, ένιωσε την ανάγκη να αντιδράσει σε ότι συνέβαινε γύρω του. Ο ίδιος, παρατηρούσε καθημερινά παιδιά, που ενώ θα έπρεπε να ήταν στο σχολείο σύχναζαν σε πλατείες ή παιδιά που αποτελούσαν μέλη ομάδων υψηλού κινδύνου, ενώ πάντα τα ίδια και οι οικογένειές τους βρίσκονταν σε ανάγκη.

Σιγά σιγά, τα πλησίασε μέσω του μπάσκετ και της αποδοχής, ανθρώπινα, προσπαθώντας να μιλήσει μαζί τους για τους προβληματισμούς τους, για την καθημερινότητά τους, προσπαθώντας να τους μιλήσει ως ίσος προς ίσον, χωρίς να τους κρίνει και χωρίς να τους νουθετεί και κυρίως να βρει τον τρόπο να σταθεί στο πλάι τους και να τα βοηθήσει στις ανάγκες τους. Με τον καιρό κέρδισε την αποδοχή τους και σταδιακά και την εμπιστοσύνη τους.

πάτερ Αντώνιος κιβωτός

«Κάθισα να ακούσω τα παιδιά, τα αποδέχτηκα έτσι ακριβώς όπως είναι. Μοιράστηκα το σπίτι τους, τη πλατεία και το γήπεδο. Μέσα από τον αθλητισμό και τα πρωταθλήματα βγήκαν τα θετικά τους στοιχεία. Όταν κάποιος είναι τόσο απελπισμένος, όπως αυτά, τι να του πεις; Ότι ο Χριστός σώζει; Τα ακούει βερεσέ.»

Σε αυτό του τον αγώνα, πάντα στο πλάι του η σύντροφος και αρωγός, η σύζυγός του Σταματία Γεωργαντή, με την οποία τότε, όπως και τώρα θυσιάζονται και μοιράζονται τις αγωνίες, τις δυσκολίες και φυσικά την ικανοποίηση του εγχειρήματος. «Στόχος μας είναι τα παιδιά να νιώσουν ότι υπάρχει και ένας άλλος κόσμος, πέρα από αυτόν που έχουν γνωρίσει. Μόνο κίνητρό μας είναι η αγάπη και σε αυτή βασιζόμαστε».

Η προσφορά του απλού κόσμου ξεκίνησε μετά από καιρό, εφόσον γνώρισαν το νεαρό ιερέα και συνειδητοποίησαν τις προθέσεις του. Οι κάτοικοι της περιοχής άρχισαν να έρχονται ο ένας μετά τον άλλο και εθελοντικά να παρέχουν τις υπηρεσίες τους. Δάσκαλοι άρχισαν να έρχονται και να κάνουν μαθήματα στα παιδιά, νοικοκυρές της περιοχής άρχισαν να φέρνουν πράγματα από τα σπίτια τους, τρόφιμα και ρούχα που δεν χρειάζονταν πια οι δικές τους οικογένειες.