ΕΡΤ: «Για να γίνει ακόμη πιο σαφές...» - Η απάντηση του καναλιού για το Μουντιάλ 2022

Οι άνθρωποι του σταθμού ξεκαθαρίζουν το τοπίο

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Facebook / ΕΡΤ
Facebook / ΕΡΤ

Ο κακός χαμός επικρατεί λόγω του Μουντιάλ 2022 (δείτε εδώ τα νούμερα τηλεθέασης που σημείωσε ο πρώτος αγώνας), καθώς για πρώτη φορά δεν προβάλλεται μέσω της ΕΡΤ. Μάλιστα, το κανάλι έχει δεχθεί πληθώρα σχολίων για το γεγονός αυτό από το κοινό.

Έτσι, την Δευτέρα 21/11 ο σταθμός προέβη σε μία ανακοίνωση κατά την οποία ξεκαθαρίζει το "τοπίο" και μιλά "ανοιχτά" για αυτή την απόφαση.

Η ανακοίνωση της ΕΡΤ για το Μουντιάλ

Επειδή η ΕΡΤ δέχεται μια εντελώς άδικη κριτική, ότι δήθεν άφησε να πάρουν το Μουντιάλ τα ιδιωτικά κανάλια, πρέπει να γίνει γνωστή η αλήθεια. Η ΕΡΤ, στον σχετικό διαγωνισμό που έγινε τον Μάιο του 2021, διέθεσε το μεγαλύτερο ποσό που είχε δοθεί ποτέ από τη δημόσια τηλεόραση για να αποκτήσει όλα τα δικαιώματα του Μουντιάλ του Κατάρ και να μεταδώσει ελεύθερα όλους τους αγώνες στα τρία κανάλια της, όπως γινόταν πάντα. Ωστόσο, για πρώτη φορά η FIFA αποφάσισε αιφνιδιαστικά να υπάρξει στην Ελλάδα και εναλλακτικός διαγωνισμός, στον οποίο μπορούσαν να μετέχουν και συνδρομητικές πλατφόρμες συνεπωμιζόμενες, έτσι, το συνολικό κόστος με τα ιδιωτικά κανάλια και αποκλείοντας για πρώτη φορά το σύνολο των τηλεθεατών από τη δωρεάν πρόσβαση σε κάποιες μεταδόσεις αγώνων.

Για να γίνει ακόμη πιο σαφές ότι κανένας δεν επέβαλε στην ΕΡΤ να αποχωρήσει από τις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις, στον αμέσως επόμενο διαγωνισμό για μεγάλα ποδοσφαιρικά γεγονότα, η δημόσια τηλεόραση διεκδίκησε και εξασφάλισε, ήδη, τα δικαιώματα τόσο για το Euro 2024 όσο και για το Euro 2028, οι αγώνες των οποίων -εννοείται- ότι θα μεταδοθούν ελεύθερα.

ΕΡΤ Μουντιάλ
Facebook / ΕΡΤ

Η συγγνώμη του ΑΝΤ1 για τα τεχνικά προβλήματα

Την Κυριακή 20/11 το Μουντιάλ 2022 ξεκίνησε και η προβολή του έγινε μέσα από το κανάλι του ΑΝΤ1 και την συνδρομητική του πλατφόρμα ΑΝΤ1+ (δείτε εδώ την εντυπωσιακή έναρξη), όπως αναφέρθηκε και παραπάνω. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια του αγώνα της Αγγλίας με το Ιράν, το site έπεσε.

Έτσι, την Δευτέρα 21/11 το κανάλι θέλησε να απολογηθεί γι' αυτό το γεγονός και προέβη σε μία ανακοίνωση ζητώντας συγγνώμη από όλους τους φαν του ποδοσφαίρου.

Η ομάδα του ΑΝΤ1+ ζητά συγνώμη για την αναστάτωση που προκάλεσε στους συνδρομητές της και εργάζεται πυρετωδώς για την επίλυση του τεχνικού προβλήματος.

Για να μην χάσουν λεπτό οι συνδρομητές από το κορυφαίο ποδοσφαιρικό γεγονός του πλανήτη, ο ΑΝΤ1 TV αποφάσισε να αλλάξει τη ροή του προγράμματός του και να μεταδώσει ζωντανά τον αγώνα Σενεγάλη – Ολλανδία (18:00) μέσα από την συχνότητά του, αλλά και μέσα από το antenna.gr.

Η μεγάλη γιορτή του Μουντιάλ συνεχίζεται σε ΑΝΤ1 και ΑΝΤ1+. Μείνετε συντονισμένοι.

ANT1+