Νατάσα Παζαΐτη: Το πραγματικό πρόσωπο της συζύγου του Κώστα Καραμανλή

Τι κρύβει πίσω από το χαμόγελό της

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Νατάσα Παζαΐτη: Το πραγματικό πρόσωπο της συζύγου του Κώστα Καραμανλή

Μπορεί οι περισσότεροι να την γνωρίσαμε καλύτερα εν έτει 1998, όταν παντρεύτηκε τον βουλευτή τότε της Νέας Δημοκρατίας και μετέπειτα πρωθυπουργό της Ελλάδας (2004-2009) Κώστα Καραμανλή στην Πρώτη Σερρών με 10.000 καλεσμένους, αλλά η Νατάσα Παζαϊτη είναι πολλά περισσότερα από... σύζυγος πρώην πρωθυπουργού.

Είναι μια διακεκριμένη γιατρός-χειρουργός μαστού, μια αγωνίστρια και η ίδια της νόσου μέσα από την ιατρική της ειδικότητα αλλά και συμμετέχοντας σε ποικίλες δράσεις, ενώ πρόσφατα μας αποκάλυψε και μια άλλη πτυχή του χαρακτήρα της, αυτήν της ηθοποιού, συμμετέχοντας στο θεατρικό “Η θεία από το Σικάγο”, πάντα για καλό σκοπό! Γυναίκα-πρότυπο και πολυσχιδής προσωπικότητα, η ζωή της πέρα από ένα καλογραμμένο βιβλίο, θα μπορούσε να είναι και... παράδειγμα προς μίμηση.

Από την Λίτσα Αναστασάκη

Νατάσα Παζαΐτη

Η γνωριμία με τον Κώστα Καραμανλή

«Νατάσα; Ρωσικό όνομα σε γραφείο Καραμανλή;» ήταν η πρώτη αντίδραση του νεαρού τότε Κώστα Καραμανλή όταν το 1988, εκείνη, νεαρή φοιτήτρια της Παιδαγωγικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, βρέθηκε να προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες της στο νέο πολιτικό του γραφείο στη Θεσσαλονίκη.

Νατάσα Παζαΐτη βιογραφικό

Η γνωριμία τους αυτή εξελίχθηκε σε έναν μεγάλο έρωτα, που επισφραγίστηκε το 1998 με έναν λεμπερό γάμο και ολοκληρώθηκε με την έλευση των δίδυμων παιδιών τους το 2003, Αλέξανδρου και Αλίκης. Κορίτσι γλυκύτατο και χαμηλών τόνων, ποτέ της δεν συμπεριφέρθηκε ως “πρώτη κυρία”, ακόμα κι όταν έγινε στην πραγματικότητα το 2004. Η ίδια ενδιαφερόταν για τις σπουδές της, τα μεταπτυχιακά της, μεταπηδώντας, μάλιστα, από τη θεωρητική επιστήμη στην Ιατρική και λαμβάνοντας πτυχίο και διδακτορικό από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Ευγενική και γλυκύτατη κοπέλα, έγινε άριστη σύζυγος και μητέρα, με την οικογένειά της να είναι πάντα σε πρώτο πλάνο και τη δουλειά της να την απασχολεί πολλές ώρες της ημέρας. Μια γυναίκα με αξιοπρέπεια, ήθος, σεβασμό στο πρόσωπο του συζύγου της, ποτέ δεν έδωσε δικαίωμα και πάντα είχε μια πολύ εκλεπτυσμένη μορφή και παρουσία. Δραστήρια και δυναμική, “έφτιαξε” τη ζωή της όπως ακριβώς την είχε ονειρευτεί, με δραστηριότητες που τη γεμίζουν ψυχικά και σωματικά (είναι πρόεδρος του Αθηναϊκού Ορειβατικού Συλλόγου), φροντίζοντας να δίνει στους γύρω της απλόχερα και πέρα από την επιστημονική της ιδιότητα.

Νατάσα Παζαΐτη οικογένεια

Μέλος πολλών φιλανθρωπικών συλλόγων, συμμετέχει σε δράσεις, εκδηλώσεις και ομιλίες, προτάσσοντας το κοινό καλό και το δίκαιο, βάζοντας στην άκρη προσωπικούς “φανφαρονισμούς” και “δημοσιότητες”, που είναι έξω και πέρα από εκείνη. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, που η Νατάσα Παζαϊτη αποφεύγει να δίνει συνεντεύξεις. Δεν θέλει να μιλά για τον εαυτό της, τη δουλειά της, την προσωπική της ζωή και για το πόσο έχει διαπρέψει στον χώρο της ιατρικής. Θέλει μόνο να προσφέρει χωρίς πολλά λόγια, μόνο με πράξεις...

Θεατρικό ντεμπούτο

Μπορεί να είναι ένας ρόλος που δεν μπορείς να φανταστείς για τη Νατάσα Παζαϊτη, όταν όμως γίνεται για καλό σκοπό, η επιτυχία είναι δεδομένη. Από 11-14 Νοεμβρίου στο θέατρο του Κολλεγίου Αθηνών, εκείνη μεταμορφώθηκε σε “ανιψιά Ελένη” και καταχειροκροτήθηκε από τους θεατές που απόλαυσαν την κλασική παράσταση “Η θεία από το Σικάγο”, που ανέβηκε από τη μη κερδοσκοπική εταιρεία TheArte και τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για τη μάχη κατά του καρκίνου του μαστού.

Από το κοινό δεν θα μπορούσε να απουσιάζει ο σύζυγός της, Κώστας Καραμανλής, και τα παιδιά τους (δείτε εδώ αποκλειστικές φωτογραφίες από την βραδιά), που τη θαύμασαν για άλλη μία φορά να διακρίνεται σε έναν νέο ρόλο μαζί με «μια ομάδα από φίλους, ερασιτέχνες, μια παρέα επαγγελματιών, επιστημόνων, επιχειρηματιών, που αγαπάμε την τέχνη, την χαρά της δημιουργίας και ειδικά το θέατρο», σχολίασε εκείνη σε ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.

Περισσότερα στο νέο περιοδικό YOU που κυκλοφορεί σήμερα, Τετάρτη 23/11, σε όλα τα περίπτερα μόνο με 1,50 ευρώ.