«Δεν ήταν τροφική δηλητηρίαση, αλλά δυσλειτουργία των...» - Οι πρώτες δηλώσεις του Ηλία Μαμαλάκη για την υγεία του

"Έσπασε" τη σιωπή του τηλεοπτικά

Γεωργία Θεοδωρίδου
Youweekly Editor
«Δεν ήταν τροφική δηλητηρίαση, αλλά δυσλειτουργία των...» - Οι πρώτες δηλώσεις του Ηλία Μαμαλάκη για την υγεία του

Ο Ηλίας Μαμαλάκης μίλησε για πρώτη φορά μετά το εξιτήριο του από την κλινική, το πρωί της Τετάρτης 23/11 στην τηλεοπτική εκπομπή Mega Καλημέρα για την τρέχουσα κατάσταση της υγείας του, αλλά και για τον λόγο που μπήκε στο νοσοκομείο (δείτε εδώ την ανάρτηση του μέσα από το νοσοκομείο).

Οι δηλώσεις του Ηλία Μαμαλάκη για την υγεία του

«Είμαι καλά, είμαι στο σπίτι πια, είμαι καλύτερα, χρειάζομαι ακόμη λίγες μέρες για να επανέλθω. Είμαι υπό θεραπεία, δόξα τω θεώ είχα πολύ μεγάλη τύχη μέσα στην ατυχία μου», είπε αρχικά ο Ηλίας Μαμαλάκης.

Εξηγώντας το περιστατικό που τον οδήγησε στην εντατική, ο Ηλίας Μαμαλάκης αποκάλυψε πως «δεν έπαθα τροφική δηλητηρίαση, ήταν ένα μικρόβιο έξω από το πεπτικό σύστημα, ήταν μια τοξίνη που ήρθε σε επαφή με το σώμα, δημιούργησε μία τρομερή αφυδάτωση και υπήρξε μία δυσλειτουργία των ζωτικών οργάνων, στα νεφρά που σταμάτησαν να λειτουργούν».

Ο Ηλίας Μαμαλάκης είπε επίσης: «Η αντίδραση των κυπριακών υπηρεσιών υγείας ήταν αστραπιαία. Εκεί που ήμουν, μέσα σε λίγα λεπτά βρέθηκα στο γενικό νοσοκομείο Λευκωσίας και με πήγαν κατευθείαν στην εντατική, με ανάνηψη, με ορούς, με πότισαν με υγρά πολλά και έσωσα όλο το σύστημα. Ταλαιπωρήθηκα όμως».

Η αποκάλυψη του Ηλία Μαμαλάκη για τα κιλά που έχασε

«Δεν είναι μια τροφή που σε ομορφαίνει, είναι ο συνδυασμός ποσότητας και ποιότητας. Εγώ έχω ένα προσωπικό μοντέλο, που είναι το motto της μακαρίτισσας της μάνας μου. Λίγο κι από όλα. Μπορείς να φας και το λουκάνικό σου και την πανσέτα σου, μια πλούσια τυρόπιτα αλλά όχι σε μεγάλη ποσότητα.

Έχω χάσει πολλά κιλά με διαλειμματική νηστεία. Έχασα σε δέκα μέρες δέκα κιλά και μετά στην πρώτη πανδημία, που είχα πάρει κάποια κιλά, το εφαρμόσαμε στο σπίτι, το κάναμε αυστηρά για 2,5 μήνες κι έχασα 17 κιλά», είπε χαρακτηριστικά ο Ηλίας Μαμαλάκης.