Απασφάλισε ο Μέμος Μπεγνής - «Δεν είμαι άθεος, είμαι άθρησκος»

Ξεκαθάρισε τη σχέση του με την θρησκεία και την πίστη

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Απασφάλισε ο Μέμος Μπεγνής - «Δεν είμαι άθεος, είμαι άθρησκος»

Καλεσμένος στο πλατό της εκπομπής «Πρωινό μας» του ΣΚΑΙ βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης 24/11 ο Μέμος Μπεγνής. Ο γνωστός ηθοποιός ξεκαθάρισε μέσα σε όλα και για τη σχέση του με την θρησκεία και την πίστη, ενώ έχει αποκαλύψει πως δεν θέλει ποτέ να κάνει παιδιά.

Οι δηλώσεις του Μέμου Μπεγνή

«Όχι, δεν είμαι θρησκευόμενο άτομο, δεν πιστεύω γενικά. Δεν είμαι άθεος, είμαι άθρησκος. Έχει περάσει πολύ λάθος προς τα έξω, ότι αυτός είναι άθεος. Δεν είμαι άθεος, πιστεύω σε μια ανώτερη δύναμη, ούτως ή άλλως. Αλλά δεν πιστεύω στις θρησκείες.

Αγαπώ πολύ το πιάνο, έπαιζα για χρόνια. Έχω σπουδάσει πιάνο και θέατρο στην Ιταλία», είπε χαρακτηριστικά ο Μέμος Μπεγνής.

Να υπενθυμίσουμε πως ο ηθοποιός πρόσφατα βρέθηκε στο επίκεντρο του σχολιασμού λόγω του γκέι φιλί του σε σειρά της Κύπρου.

«Πάντα αυτή η χώρα ήταν πίσω στα πάντα. Πρώτα γίνονται βήματα μπροστά σε άλλες χώρες της γης και τελευταία είναι η Ελλαδίτσα δυστυχώς. Είτε η σεξουαλική μας επιλογή – που δεν είναι επιλογή, είναι προσανατολισμός έτσι γεννιέται ένας άνθρωπος, και δεν είναι και κάτι που θα έπρεπε να χαρακτηρίζει τον οποιονδήποτε, αλλά είμαστε στη χώρα της ταμπέλας.

Θα έπρεπε να κατανοούμε περισσότερο τους ανθρώπους. Πρέπει να φτάσουμε σε ένα σημείο να κατανοούμε και να δεχόμαστε τους ανθρώπους ακόμα και αν η άποψή τους ή οι επιλογές τους είναι διαφορετικές από τις δικές μας. Ακόμα όμως κι αν δεν τις κατανοούμε θα έπρεπε να τις σεβόμαστε εφόσον δε μας ενοχλούν.

Σε όλες τις αμερικάνικες σειρές βλέπουμε ότι υπάρχει πάντα ένας gay χαρακτήρας γιατί είναι στην καθημερινότητά μας. Από τη στιγμή που κάτι είναι στην καθημερινότητά μας, πρέπει και τα παιδιά που βλέπουν αυτές τις σειρές να έχουν αυτές τις προσλαμβάνουσες για να μάθουν να σέβονται και να δέχονται την κάθε επιλογή. Απορώ γιατί εν έτη 2022 το συζητάμε ακόμα αυτό το πράγμα», είχε πει χαρακτηριστικά στην εκπομπή Love it.