Κυριάκος Μητσοτάκης: Η αδερφή του διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού - Η ανακοίνωση του

«Μοιράζομαι, σήμερα, μαζί σας ένα οικογενειακό μου πρόβλημα»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
NDPPHOTO
NDPPHOTO

Ένα πολύ σοβαρό οικογενειακό του πρόβλημα ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέσα από το προφίλ που διατηρεί στο Facebook. Συγκεκριμένα, αποκάλυψε πως η αδερφή του, Κατερίνα, διαγνώστηκε με καρκίνο στον μαστό.

Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός, διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού σε πολύ πρώιμο στάδιο και πριν λίγες ημέρες έκανε την πρώτη της χημειοθεραπεία. Αυτό είναι το δεύτερο δυσάρεστο γεγονός που βιώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς πριν μερικές ημέρες ταξίδεψε στο εξωτερικό λόγω ενός θανάτου αγαπητού του προσώπου.

Η ανακοίνωση του Κυριάκου Μητσοτάκη

Μοιράζομαι, σήμερα, μαζί σας ένα οικογενειακό μου πρόβλημα γιατί αυτό έρχεται να γεφυρώσει μία ανθρώπινη δύσκολη στιγμή με μία δημόσια πολιτική. Δυστυχώς, πριν από λίγες μέρες, η αδελφή μου Κατερίνα διαγνώστηκε με καρκίνο στον μαστό. Ευτυχώς, όμως, ο όγκος εντοπίστηκε νωρίς, στην προληπτική μαστογραφία της.

Τώρα αρχίζει μια μεγάλη περιπέτεια. Η Κατερίνα έκανε την πρώτη της χημειοθεραπεία προχθές. Αντιμετώπισε τα δυσάρεστα νέα με την ψυχραιμία και την αισιοδοξία που την διακρίνει.

Και έχει κάθε λόγο να είναι αισιόδοξη γιατί ανακάλυψε την κακοήθεια σε πρώιμο στάδιο. Η επιστήμη έχει κάνει μεγάλη πρόοδο στη θεραπεία του καρκίνου του μαστού και στην πατρίδα μας παρέχεται εξαιρετική αντικαρκινική περίθαλψη. Εξάλλου το πιστοποιούν οι δεκάδες χιλιάδες Ελληνίδες που βγήκαν νικήτριες από αυτή την μάχη.

Ξέρω ότι κάθε έλεγχος της υγείας μας προκαλεί φόβο ή δισταγμό. Αλλά είναι απαραίτητος. Μάλιστα, για όλες τις γυναίκες μεταξύ 50 και 69 ετών η πολιτεία προσφέρει δωρεάν μαστογραφίες, μέσα από το πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά». Αξιοποιήστε το!

Τους τελευταίους μήνες, έχουμε ήδη εντοπίσει παραπάνω από 3.000 περιπτώσεις καρκίνου του μαστού σε πρώιμο στάδιο, με πολύ καλή πρόγνωση θεραπείας. Μια από αυτές είναι και η Κατερίνα

Μοιράζομαι, σήμερα, μαζί σας ένα οικογενειακό μου πρόβλημα γιατί αυτό έρχεται να γεφυρώσει μία ανθρώπινη δύσκολη στιγμή...

Posted by Kyriakos Mitsotakis on Friday, November 25, 2022

Να σημειωθεί πως με καρκίνο διαγνώστησε και η αδερφή του Ντόρα Μπακογιάννη, κάτι που είχε ανακοινώσει η ίδια πριν αρκετούς μήνες. Τότε λοιπόν και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλησε να στείλει το δικό του μήνυμα δημόσια.

Ο Πρωθυπουργός της χώρας ανέφερε χαρακτηριστικά: «Και σε αυτή τη μάχη θα βγει μαχήτρια» εκφράζοντας την πεποίθησή του πως η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας θα ξεπεράσει το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει.

«Η Ντόρα είναι μαχήτρια. Έχει δώσει πολλές μάχες και έχει ξεπεράσει μεγάλες δυσκολίες στο παρελθόν. Και σε αυτή τη μάχη θα βγει νικήτρια».