Κυριάκος Μητσοτάκης: «Τα παιδιά είναι ασφαλή» - Οι απαντήσεις για την Κιβωτό του Κόσμου

Τι είπε ο πρωθυπουργός για την κατάσταση;

Γεωργία Θεοδωρίδου
Youweekly Editor
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Τα παιδιά είναι ασφαλή» - Οι απαντήσεις για την Κιβωτό του Κόσμου

Το πρωί του Σαββάτου 26/11 στην εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού, «Καλύτερα Δεν γίνεται» ήταν καλεσμένος ο Κυριάκος Mητσοτάκης . Μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός μίλησε για την Κιβωτό του Κόσμου και την άμεση αποκατάσταση του ΔΣ(δείτε εδώ ποιοι ανέλαβαν).

Οι δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη

Ο πρωθυπουργός κάθισε στον καναπέ της εκπομπ'ής του Alpha και μίλησε μεταξύ άλλων στη Ναταλία Γερμανού για τα θέματα της επικαιρότητας, τα ζητήματα κακοποίησης γυναικών και παιδιών, ενώ μοιράστηκε και προσωπικές του στιγμές με το τηλεοπτικό κοινό.

«Τα παιδιά είναι ασφαλή και το πρώτο μέλημά μας πάντα είναι να είναι ασφαλή τα παιδιά. Είναι μία δύσκολη υπόθεση, γίνονται πολλά ερωτήματα και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να προκαταλάβουμε τις έρευνες των αρμοδίων Αρχών και ειδικά της Δικαιοσύνης, για να καταλήξουμε σε συμπεράσματα» ανέφερε για την υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου ο πρωθυπουργός.

«Είχαμε αρκετά δεδομένα στη διάθεσή μας, για να προχωρήσουμε σε μία γρήγορη και τολμηρή κίνηση να αλλάξουμε το ΔΣ. Έχουμε τοποθετήσει ανθρώπους υψηλοτάτου κύρους με πολλή μεγάλη εμπειρία στη διαχείριση τέτοιων δομών. Μας ενδιαφέρει να δούμε και τι έγινε ως προς τα οικονομικά, να σιγουρευτούμε ότι τα παιδιά είναι ασφαλή και στη συνέχεια να δούμε με ποιον τρόπο πρέπει να διοικηθεί αυτή η δομή, με τελικό σκοπό να έχουμε λιγότερα παιδιά σε δομές» επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Εγώ να δεχτώ ότι οι πιο πολλές πρωτοβουλίες ξεκινούν από καλή διάθεση. Από ένα σημείο και μετά αναπαράγονται στερεότυπα. Το καλύτερο είναι τα παιδιά να φεύγουν από τις δομές και να πηγαίνουν σε κάποια οικογένεια με υιοθεσία ή με αναδοχή. Αυτός πρέπει να είναι ο τελικός σκοπός. Προς τα εκεί κινούμαστε. Έχουμε κάνει προσπάθειες να επιταχύνουμε τις διαδικασίες της υιοθεσίας» ανέφερε στη συνέχεια ο πρωθυπουργός.

Ακόμη η παρουσιάστρια του ζήτησε να αναφερθεί σε ορισμένα κομμάτια της κυβέρνησης που μπορει κατά την γνώμη του να χρειάζονται λίγα ακόμη "πραγματάκια" για να βελτιωθούν και ο ίδιος υποστήριξε πως υπάρχουν μερικά προβληματάκια στον κλάδο της υγείας και όχι απαραίτητα τα νοσοκομεία, αλλά και την ποιότητα ζωής των πολιτών.