«Πήρα χάπι! Κόντεψα να κάνω κακό στη Νάνσυ...» - Συγκλονίζει ο Γρηγόρης Αρναούτογλου με τη "μάχη" για τα κιλά

«Γι’ αυτό λέω σεβασμό στους ανθρώπους που τραβάνε πολλά ψυχολογικά με τα κιλά. Περνάει ο κάθε ανόητος και σου λέει: πώς έγινες έτσι σαν ελέφαντας;»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
«Πήρα χάπι! Κόντεψα να κάνω κακό στη Νάνσυ...» - Συγκλονίζει ο Γρηγόρης Αρναούτογλου με τη

Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου παραχώρησε δηλώσεις στην εκπομπή Καλύτερα δεν γίνεται, όπου μίλησε για την δύσκολη μάχη που έχει δώσει για να χάσει κιλά. Ο παρουσιαστής έχει αναφερθεί πολλές φορές στην προσπάθεια του για απώλεια βάρους και μάλιστα είχε μιλήσει για την διατροφή του.

Τα λόγια του σχετικά με τα χάπια που αναγκάστηκε να πάρει και την ψυχολογική πίεση που είχε δεχτεί, συγκλονίζουν. Όπως αποκάλυψε τα χάπια αυτά του τα πρότεινε πλαστικός χειρούργος και στο φαρμακείο του τα έδωσαν με το ζόρι.

Οι αποκαλύψεις του Γρηγόρη Αρναούτογλου για τα κιλά του

«Το μόνο πρόβλημα που με απασχολεί αυτή τη στιγμή είναι το θέμα των κιλών μου. Από ένα χάπι που πήρα για να χάσω κιλά ή που θα ήμουν στη φυλακή ή θα είχα φουντάρει. Γι’ αυτό λέω σεβασμό στους ανθρώπους που τραβάνε πολλά ψυχολογικά με τα κιλά. Περνάει ο κάθε ανόητος και σου λέει: ε ρε Αρναούτογλου, πώς έγινες έτσι σαν ελέφαντας; Σταμάτα ρε φίλε γιατί δεν ξέρεις τι έχω περάσει, δεν ξέρεις πώς το έχω πάθει και σε τι ψυχολογική κατάσταση με βρίσκεις».

«Πλαστικός χειρουργός μου είπε «πάρε αυτά τα χάπια αλλά μην πεις ότι σου τα έδωσα εγώ». Όταν πήγαινα στο φαρμακείο, αυτά τα χάπια μου τα έδιναν με το ζόρι. Ευτυχώς που ήταν η Νάνσυ, πάλι καλά που δεν της έκανα κανένα κακό. Κόντεψα να της κάνω κακό. Αν δεν ήταν η Νάνσυ να μου πει να τα σταματήσω, θα είχα πολύ δύσκολο τέλος από αυτή την ιστορία χωρίς να το καταλάβω. Εγώ νόμιζα ότι μου έκανε καλό, γιατί μου έκοβε την πείνα αλλά δεν ήμουν καλά» αποκαλύπτει.

«30 χρόνια και περιμένουν κάθε φορά τον Σεπτέμβρη να ξεκινήσει η χρονιά για να αποφασίσουν κάποιοι αν είσαι καλός ή κακός. Μιλάμε για την τέλεια παράνοια» σχολίασε σε άλλο σημείο της συνέντευξης, ενώ όταν ρωτήθηκε για τα οικονομικά του, απάντησε: «Τώρα μου θυμίζεις τον Γιώργο Λιάγκα. Γιατί κάνεις ερωτήσεις οικονομικές; Είναι από τα πράγματα που θα έλεγα τον Γιώργο να σταματήσει. Δεν το θεωρώ προσβλητική ερώτηση. Πέρασα αρκετά δύσκολα την εποχή της οικονομικής κρίσης, συνέβησαν πάρα πολλά πράγματα. Το σίγουρο είναι ότι δεν έκλεψα λεφτά από κανέναν».

Τι ακριβώς είχε συμβεί με το χάπι που πήρε;

«Πήγα σε έναν πλαστικό χειρουργό πριν 1,5 με 3 χρόνια, για να με βοηθήσει να χάσω κιλά. Βλέποντάς με, μου είπε ότι έχω πολύ σπλαχνικό λίπος και πρέπει να τα χάσω γρήγορα. Για να τα χάσω γρήγορα, λοιπόν, μου έδωσε ένα χάπι. Όταν πήγα στο φαρμακείο, ο φαρμακοποιός με κοίταξε λίγο παράξενα και με ρώτησε «Είστε σίγουρος ότι θέλετε να πάρετε αυτό το φάρμακο;».

Να μην τα πολυλογώ, ο άνθρωπος μου το 'δωσε με το ζόρι. Πάω να το προτείνω και σε έναν άλλο φίλο μου, αλλά ο δικός του φαρμακοποιός δεν του το έδωσε. Μιλάμε για φάρμακο που κυκλοφορεί – και δεν έχει να κάνει με δίαιτα... Η Νάνσυ, θυμάμαι, είχε διαβάσει τότε τι μπορεί να κάνει στον εγκέφαλο και είχε πάθει σοκ! Έλεγε ότι το χάπι αυτό "χτυπάει" εγκεφαλικά άσχημα κάποιες φορές.

Παίρνω, λοιπόν, το χάπι για ένα μήνα και, πραγματικά, μόνο που δεν έκανα κακό σε άνθρωπο! Όπως ακριβώς σ' το λέω! Τα νεύρα μου ήταν σε κατάσταση τρέλας, ήμουν ένας άλλος άνθρωπος και δεν αντιλαμβανόμουν ότι αυτό μου το προκαλούσε το χάπι. Νόμιζα ότι ήταν από την κούραση! Ήταν ένας μήνας κόλαση, που δεν καταλάβαινα τι μου συνέβαινε»

«Κάποια στιγμή λειτούργησε, μου σταμάτησε την πείνα – γιατί, ουσιαστικά, αυτή τη δουλειά έκανε. Προφανώς, όμως, για να σου σταματάει την πείνα, σκέψου πώς επενεργεί στον εγκέφαλο! Έφτασα να είμαι σε φάση παράνοιας, σου λέω δεν καταλάβαινα τι έκανα! Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα μπορούσα να γίνω τόσο επιθετικός – από το πρωί στο ραδιόφωνο, μέχρι το βράδυ. Όταν οι δικοί μου άνθρωποι μου είπαν «Γρηγόρη, δεν είσαι καλά, σταμάτα το χάπι, θα κάνεις κακό σε ανθρώπους» και το σταμάτησα, ξαναβρήκα τον εαυτό μου!

Παθαίνω σοκ και λέω «Αν είναι έτσι, δεν θέλω να χάσω κιλά ποτέ»... Γι' αυτό και με πείραξε πολύ όλη αυτή η φασαρία που έγινε μετά για τα κιλά μου. Πολλοί θεώρησαν την αντίδρασή μου υπερβολική. Έλεγα τότε κάποια πράγματα, όμως δεν μπορούσα να μπω σε λεπτομέρειες – και δεν ήθελα να μπω σε λεπτομέρειες»

Κι όταν πια το σταμάτησες, επανήλθες κανονικά; «Όπως σου είπα, μου γύρισε μπούμερανγκ και, μετά από αυτό, είπα «Θα φάω, θα φάω κι άλλο». Κι έφτασα στο peak μετά: ήθελα μόνο να τρώω, τίποτα άλλο! Τώρα θέλω να το δημοσιοποιήσω, για να προσέχει ο κόσμος τι φάρμακα παίρνει, ακόμα κι από σημαντικούς γιατρούς – γιατί μιλάμε για έναν πολύ καλό γιατρό.

Πού θέλω, λοιπόν, να καταλήξω: Μην κρίνετε τους ανθρώπους, αν δεν ξέρετε τι έχουν περάσει. Δεν ξέρετε τι μπορεί να κρύβεται στην ψυχή του καθενός... Είδα πρόσφατα σε εφημερίδα «Χάπια που βοηθούν στο αδυνάτισμα». Προς Θεού, δεν θέλω να κατηγορήσω όλα τα σκευάσματα... Απλά εγώ πέρασα πάρα πολύ δύσκολα, κι αυτό με έχει κάνει πολύ φοβισμένο.

Είχε πει ο παρουσιαστής στο περιοδικό Plan Be