Θάλεια Ματίκα: «Έχω δεχθεί κακοποιητικές συμπεριφορές στο...»

Όλα όσα αποκάλυψε η ηθοποιός

Γεωργία Θεοδωρίδου
Youweekly Editor
Θάλεια Ματίκα: «Έχω δεχθεί κακοποιητικές συμπεριφορές στο...»

Καλεσμένη το πρωί του Σαββάτου 26/11 στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι» βρέθηκε η Θάλεια Ματίκα. Η ηθοποιός μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις αποκαλύψεις, που σχετίζονται με την υπόθεση της «Κιβωτού του κόσμου».

Επιπλέον, μίλησε και για τις κακοποιητικές συμπεριφορές που συνάντησε στο θέατρο. Να υπενθιμίσουμε πως η ηθοποιός είχε καταθέσει στην δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη (δείτε εδώ τι είπε).

Οι δηλώσεις της Θάλειας Ματίκα

Όπως τόνισε, η Θάλεια Ματίκα θεωρεί ότι το #MeToo βοήθησε στο να ανοίξει ο δρόμος και για τις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας στη δομή φιλοξενίας. Να σημειωθεί ότι για την «Κιβωτό του κόσμου» υπήρχαν καταγγελίες από το 2015, αλλά ποτέ δεν δόθηκε η δέουσα προσοχή.

«Το ότι βγαίνουν αυτά τα τραγικά γεγονότα προς τα έξω έχει συντελέσει πάρα πολύ το MeToo. Λένε «τώρα γίνονται», δεν γίνονται τώρα. Γίνονταν πάντα και θα γίνονται. Είναι πολύ σημαντικό που τώρα βρίσκουν τη δύναμη τα θύματα και μιλούν» ανέφερε η Θάλεια Ματίκα και τόνισε πόσο σημαντική είναι η συνδρομή της Πολιτείας σε αυτή την προσπάθεια. «Όλοι οι ενήλικες που έχουν τέτοιες συμπεριφορές αυτό έχει να κάνει πάρα πολύ με τα παιδικά τους χρόνια. Είναι ένας φαύλος κύκλος» πρόσθεσε στο κανάλι του Mega.

«Όταν βρίσκεσαι σε κακοποιητικές σχέσεις δεν πρέπει να τις δικαιολογείς, πρέπει να αντιδράς και να μην συγχωρείς εύκολα» είπε αρχικά.

«Έχω δεχτεί πολλές κακοποιητικές συμπεριφορές, άλλου τύπου, στη δουλειά. Μίλησα τότε, αλλά όταν είναι μία ομαδική δουλειά και δεν παίρνεται η απόφαση να απομακρυνθεί αυτό το άτομο και να μιλήσεις, δεν γίνεται τίποτα. Τις αντιδράσεις μου τις πλήρωσα. Υπάρχουν άνθρωποι στον χώρο με τους οποίους έχω κόψει επαφές, αλλά δεν με νοιάζει, γιατί κοιμάμαι ήσυχη τα βράδια» σχολίασε για όσα έχει βιώσει στον χώρο του θεάτρου.

Και συμπλήρωσε: «Υπάρχουν άνθρωποι στον χώρο με τους οποίους έχω κόψει επαφές, ισχυροί άνθρωποι και σίγουρα επαγγελματικά μπορεί να το πλήρωσα αλλά δεν με νοιάζει καθόλου αυτό. Κοιμάμαι ήσυχη το βράδυ κι αυτό είναι για μένα το πιο σημαντικό»

Λίγα Λόγια για την Θάλεια Ματίκα

  • Γεννήθηκε στις 4 Ιουλίου 1978
  • Αποφοίτησε από τη Γερμανική Σχολή Αθηνών
  • Σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς και παράλληλα υποκριτική στη Δραματική Σχολή Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν
  • Τη σεζόν 2019 - 2020 & 2020 - 2021 πρωταγωνιστούσε στην σειρά 8 λέξεις.
  • Είναι παντρεμένη με τον Τάσο Ιορδανίδη
  • Έχει δύο παιδιά, τον Δάνο και την Νάγια