Θάλεια Ματίκα: «Με την κατάθεσή μου αυτή...» - Η κουμπάρα του Πέτρου Φιλιππίδη μίλησε για την δίκη

«Με κάλεσε ο εισαγγελέας στη δίκη αυτή»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Θάλεια Ματίκα: «Με την κατάθεσή μου αυτή...» - Η κουμπάρα του Πέτρου Φιλιππίδη μίλησε για την δίκη

Πριν από μερικές ημέρες, η Θάλεια Ματίκα βρέθηκε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο για να καταθέσει στη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη για τη μια υπόθεση βιασμού για την οποία κατηγορείται (δείτε αναλυτικά την κατάθεση της). Σήμερα 10/10 στην εκπομπή Mega Καλημέρα προβλήθηκαν οι δηλώσεις της στον Κώστα Τσουρό.

Η ηθοποιός ξεκαθάρισε πως την κάλεσε ο εισαγγελέας για να καταθέσει και δεν ήταν δική της επιλογή, ενώ δεν θέλει να ξαναμιλήσει για την υπόθεση δημόσια.

Οι δηλώσεις της Ματίκα για την δίκη Φιλιππίδη

«Πήγα και κατέθεσα στην δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη. Με την κατάθεσή μου αυτή ολοκληρώθηκε ό,τι είχα να πω γι’ αυτή την υπόθεση. Πραγματικά δεν έχω κάτι άλλο να πω και δε θέλω να πω κάτι άλλο. Θα περιμένω όπως όλοι οι Έλληνες πολίτες την έκβαση της υπόθεσης. Πραγματικά δε θέλω να ξαναμιλήσω δημόσια γι’ αυτό το ζήτημα. Έκλεισε αυτό το κομμάτι μέσα μου και με αυτό που συνέβη που δεν ήταν επιλογή μου. Με κάλεσε ο εισαγγελέας στη δίκη αυτή»

Η απάντηση του δικηγόρου του Φιλιππίδη για την κατάθεση της Ματίκα

Στην εκπομπή Χαμογέλα και Πάλι παραχώρησε δηλώσεις ο δικηγόρος του Πέτρου Φιλιππίδη Μιχάλης Δημητρακόπουλος μετά τις καταθέσεις της Θάλειας Ματίκα και της Αλίνας Κωτσοβούλου. Υπενθυμίζεται ότι οι δύο γυναίκες κλήθηκαν ως μάρτυρες λόγω του ότι γνωρίζονταν με την πρώτη καταγγέλλουσα, που έχει κατηγορήσει τον ηθοποιό για βιασμό.

Συγκεκριμένα η πρώτη καταγγέλλουσα είχε πει ότι η Θάλεια Ματίκα την είχε πετύχει να κλαίει στις τουαλέτες και ακολούθησε και διάλογος μεταξύ τους, ενώ για την Αλίνα Κωτσοβούλου είχε υποστηρίξει ότι της είχε τηλεφωνήσει και την είχε ενημερώσει ότι ζητάνε άτομο για ρόλο στην εν λόγω παράσταση που είχε συμμετάσχει.

Είπε στην εκπομπή Χαμογέλα και Πάλι:

«Για μας, οι καταθέσεις της κ. Ματίκα και της κ. Κωτσοβούλου είναι καταθέσεις που συνιστούν βατερλό για την πρώτη καταγγέλλουσα διότι, οι κατηγορίες που στέρησαν την ελευθερία στον Πέτρο Φιλιππίδη ήταν αυτές που αφορούσαν στην πρώτη που έκανε την μήνυση. Μήνυση η οποία αναφέρεται σε 2 τετελεσμένους βιασμούς. Ένας σε ένα γραφείο, και ένας στο θέατρο Ήβη. Γι’ αυτό κλήθηκαν από το δικαστήριο και η κ. Ματίκα και η κ. Κωτσοβούλου, δεν ήταν δικό μας αίτημα, το δικαστήριο είχε αυτό το δικαίωμα και το έκανε και ήταν βατερλό».
Ο ίδιος πρόσθεσε: «Υπάρχει μία πληροφόρηση για τον κύριο Φιλιππίδη.

Υπάρχουν οι λαϊκοί δικαστές και η πληροφόρηση που γίνεται, με κάνει να προχωρώ σε αντίλογο. Η ίδια η καταγγέλλουσα, η μηνύτρια, επιβεβαιώνει ότι το 2011 σε βαφτίσια μίλησε με την κ. Ματίκα στην τουαλέτα, για τον Πέτρο Φιλιππίδη. Η καταγγέλλουσα από μόνη της λέει ότι η κ. Ματίκα είχε αυτόν τον διάλογο μαζί της, αλλά η κυρία Ματίκα λέει ότι δε το θυμάται. Αυτό που έχει αξία είναι αυτό που είπε η Θάλεια Ματίκα ότι ήταν 2 χρόνια, στην επίδικη περίοδο που αφορούν στους υποτιθέμενους βιασμούς, είπε ότι περάσαμε 2 χρόνια που έμεινα στον Μπακαλόγατο και ήταν ονειρικά. Πουθενά δεν ανέφερε ότι ήταν κακοποιητικός στον τομέα τον γενετήσιο, είπε ότι μέχρι το 2021 δεν είχε ακούσει από πουθενά ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης είναι βιαστής. Είπε ότι τα καμαρίνια ήταν ανοιχτά και ότι ήταν όλοι μία οικογένεια. Και όλα αυτά διαψεύδουν την κατάθεση της πρώτης καταγγέλλουσας και της μητέρας της».

Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος συμπλήρωσε: «Για τον χαρακτήρα του κ. Φιλιππίδη η Θάλεια Ματίκα είπε ότι είναι ένας εξαιρετικός ηθοποιός, ότι ώρες ώρες συμπροφερόταν σαν ένα μικρό παιδί και ώρες ώρες είχε εκρηκτικό χαρακτήρα. Δεν είπε ότι ο Φιλιππίδης παραβίασε την γενετήσια αξιοπρέπεια καμίας γυναίκας».

Σε ό,τι αφορά την κατάθεση της Αλίνας Κωτσοβούλου, ο Μιχάλη Δημητρακόπουλος σχολίασε: «Η κ. Κωτσοβούλου διέψευσε κατηγορηματικά και την καταγγέλλουσα και την μητέρα της, για δεύτερο υποτιθέμενο βιασμό, και συγκεκριμένα διέψευσαν αυτό που υποστηρίζει η καταγγέλλουσα. Είπαν ότι η συγκεκριμένη ηθοποιός, η κ. Κωτσοβούλου, πήρε τηλέφωνο την καταγγέλλουσα και της είπε «έλα στο θέατρο, σε θέλει ο Πέτρος Φιλιππίδης να σου δώσει έναν ρόλο».