Είναι παντρεμένοι από το 1975 - Αυτή είναι η σύζυγος του Μανούσου Μανουσάκη

Ασχολείται και αυτή με την σκηνοθεσία

Γεωργία Θεοδωρίδου
Youweekly Editor
(ert.gr)
(ert.gr)

Ο Μανούσος Μανουσάκης είναι αδιαμφισβήτητα ένας από τους κορυφαίους σκηνοθέτες της Ελλάδας με δεκάδες επιτυχίες στο ενεργητικό του. Αυτή την στιγμή τον συναντάμε στην σκηνοθετική θέση της τηλεοπτικής σειράς «Το κόκκινο ποτάμι» (δείτε εδώ τις σημερινές εξελίξεις).

Ο Μανούσος Μανουσάκης και η οικογένεια του

Εκτός το ότι είναι επιτυχημένος επαγγελματίας είναι κι ένας τρυφερός σύζυγος και μπαμπάς δυο παιδιών. Ο Μανούσος Μανουσάκης είναι παντρεμένος με την πολυαγαπημένη του, Μαρία από το 1975, ενώ η γνωριμία και η σχέση τους ξεκίνησε το 1972. Μαζί έχουν αποκτήσει δύο παιδιά, το Μανόλη και την Κλεώνη - Δέσποινα.

«Ως γονείς τούς στηρίξαμε σε αυτά που ήθελαν. Πρέπει να σε «καίει» για να γίνεις κάτι, πόσο μάλλον στα καλλιτεχνικά επαγγέλματα. Η Δέσποινα είναι εικαστικός video art και παίρνει το μεταπτυχιακό της στο Βέλγιο, ο Μανόλης είναι συνθέτης και παραδίδει το διδακτορικό του στο Λονδίνο. Επιπλέον, ο Μανόλης έκανε το σχεδιασμό του ήχου της ταινίας, μια τιτάνια δουλειά. Στη συνεργασία δεν είμαστε γιος και πατέρας αλλά ο σκηνοθέτης και ο υπεύθυνος του ήχου, απλά έχουμε μια μεγαλύτερη οικειότητα. Όμως οι ρόλοι είναι ξεκαθαρισμένοι», είχε πει χαρακτηριστικά για την οικογένειά του.

Ο Μανουσάκης με την γυναίκα του
NDPPHOTO / NDP PHOTO

Λίγα λόγια για τον Μανούσο Μανουσάκη

  • Ο Μανούσος Μανουσάκης είναι 72 ετών και συγκεκριμένα γεννήθηκε στην Αθήνα, στις 14 Ιανουαρίου του 1950.
  • Σπούδασε σκηνοθεσία στη Σχολή Κινηματογράφου του Λονδίνου (London Film School) στην Αγγλία.
  • Στα μέσα τις δεκαετίας του 1980 έκανε τα πρώτα του βήματα ως σκηνοθέτης τηλεοπτικών σειρών. Πιο συγκεκριμένα ανέλαβε την σκηνοθεσία των σειρών: Καλλικαντζαροδουλειές (1985-1986), Μικρογραφίες (1986-1987) και Τα καλύτερά τους χρόνια (1989).
  • Το όνομά του έχει συνδυαστεί με τη σκηνοθεσία και παραγωγή ελληνικών τηλεοπτικών σειρών στην ιδιωτική τηλεόραση από τις αρχές του 1990 μέχρι σήμερα.
  • Οι δραματικές σειρές οι οποίες σκηνοθέτησε βασίζονται σεναριακά σε απαγορευμένους έρωτες, ενώ κάποιες από αυτές (Ψίθυροι καρδιάς, Άγγιγμα ψυχής, Μη μου λες αντίο, Η αγάπη ήρθε από μακριά) θεωρούνται από τις πιο επιτυχημένες στην ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης.
  • Στον κινηματογράφο έχει υπογράψει σκηνοθετικά τις ταινίες Παραλάβατε διορισμόν το 1996, Κόκκινος δράκος το 1998 και Ουζερί Τσιτσάνης το 2015.