«Λες πόσο χρόνο έχω; μπορεί να είναι ένα Πάσχα, δύο Χριστούγεννα» - Συγκινεί η Ντόρα Μπακογιάννη για τον καρκίνο

«Δική μου απόφαση είναι να ταλαιπωρήσω την οικογένειά μου και τους φίλους μου ως το βαθύ γήρας»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
NDPPHOTO
NDPPHOTO

Η Ντόρα Μπακογιάννη παραχώρησε μια εφ'όλης της ύλης συνέντευξη στο Marie Claire, όπου εκτός των άλλων μίλησε και για τον καρκίνο. Ήταν 18/10/2021, όταν η πολιτικός ανακοίνωσε πως διαγνώσθηκε με πολλαπλό μυέλωμα και μίλησε σχετικά για αυτό (δείτε την ανάρτηση της).

«Σαν και μένα είναι άλλοι 500 κάθε χρόνο με πολλαπλό μυέλωμα. Το μήνυμα ότι παιδιά πάμε καλά μου το δίνουν εκείνοι και τους το δίνω και εγώ και ταυτόχρονα η λέξη καρκίνος δεν πρέπει να είναι ταμπού γιατί υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι που έχουν καρκίνο και τον καταπολεμούν με μεγάλη επιτυχία. Η επιστήμη σήμερα έχει κάνει άλματα. Όταν το είπα, ήρθαν κι άλλοι βουλευτές και μου είπαν πως το πέρασαν και εκείνοι. Πραγματικά, δεν το ήξερα. Υπάρχει μια αντίληψη στην κοινωνία που λέει ότι δεν πρέπει να μιλάς για αυτά, ειδικά αν είσαι πολιτικός θα σε θεωρήσουν τελειωμένο», είχε πει σε παλαιότερη συνέντευξη της (δείτε εδώ τι είναι το καρκίνωμα nut με το οποίο διαγνώσθηκε).

Τα λόγια της λοιπόν, στην συνέντευξη που παραχώρησε συγκινούν, μιλώντας για το χρόνο που μπορεί να έχει κανείς λόγω της ασθένειας, αλλά και για τον κόσμο που αντιμετωπίζει τέτοια προβλήματα.

Η εξομολόγηση της Ντόρας Μπακογιάννη για τον καρκίνο

Ντόρα Μπακογιάννη καρκίνος

Να υποθέσω ότι η ασθένειά σας συνέβαλε σε αυτό το υπαρξιακό ταρακούνημα;

«Ναι, λες «πόσο χρόνο έχω; Και αυτόν τον χρόνο που έχω, που μπορεί να είναι περιορισμένος, μπορεί να είναι ένα καλοκαίρι, μπορεί να είναι δύο, μπορεί να είναι ένα Πάσχα, δύο Χριστούγεννα, τι θα ήθελα να έχω;». Και δεν το σκέφτομαι μόνο εγώ, βλέπεις ότι όλος ο κόσμος που έχει αντιμετωπίσει τέτοια προβλήματα και τα κουβεντιάζει, αυτό που θέλει είναι να έχει κοντά τους ανθρώπους που αγαπάει. Δεν θα ακούσεις κανέναν να λέει «θέλω να πάρω ένα διαμέρισμα». Βέβαια, δική μου απόφαση είναι να ταλαιπωρήσω την οικογένειά μου και τους φίλους μου ως το βαθύ γήρας! (γελάει)».