«Πλήρωσε το τίμημα με τη ζωή του! Ήταν ένας...» - Η συγκινητική αναφορά του Ανδρέα Μικρούτσικου στον Γιώργο Καραϊβάζ

Με αφορμή τα χθεσινά 27/11 του γενέθλια

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
«Πλήρωσε το τίμημα με τη ζωή του! Ήταν ένας...» - Η συγκινητική αναφορά του Ανδρέα Μικρούτσικου στον Γιώργο Καραϊβάζ

Τα γενέθλιά του θα γιόρταζε χθες, Κυριακή 27/11 ο Γιώργος Καραϊβαζ και θα έκλεινε τα 54 χρόνια ζωής, με την σύζυγό του να προχωρά την ίδια μέρα σε μια σπαρακτική και μακροσκελή ανάρτηση μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook (δείτε την εδώ), η οποία φυσικά ακόμα δε μπορεί να ξεπεράσει την απώλειά του αγαπημένου της, περιμένοντας να λάμψει η αλήθεια.

Να υπενθυμίσουμε πως ο Γιώργος Καραϊβαζ δέχτηκε την επίθεση την ώρα που είχε βγει από το αυτοκίνητο του και έμπαινε στην είσοδο της πολυκατοικίας που έμενε. Οι δράστες, που επέβαιναν σε δίκυκλο τύπου σκούτερ, σύμφωνα με μαρτυρίες τον πλησίασαν και τον «γάζωσαν». Σημειώνεται ότι ο Γιώργος Καραϊβάζ επέστρεφε εκείνη την ώρα από το κανάλι Star, όπου εργαζόταν, στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».

Όπως έδειξε η εξέταση δέχτηκε συνολικά 10 σφαίρες. Οι 6 σφαίρες τον βρήκαν στον θώρακα, οι 2 στο κεφάλι, μία στον λαιμό και μία στην αριστερή παλάμη. Συνολικά, οι δράστες πυροβόλησαν τον δημοσιογράφο 13 φορές, ενώ οι τρεις σφαίρες χτύπησαν στο όχημά του.

Η αναφορά του Ανδρέα Μικρούτσικου στον Γιώργο Καραϊβάζ

Ο Ανδρέας Μικρούτσικος λοιπόν θέλησε στον αέρα της σημερινής 28/11 εκπομπής του ALPHA, Super Κατερίνα, να κάνει μια συγκινητική αναφορά στον αδικοχαμένο αστυνομικό ρεπόρτερ, που δολοφονήθηκε κάτω από άγνωστες συνθήκες και λόγους στις 9 Απριλίου 2021, μια υπόθεση που όπως φαίνεται δεν έχει μπει ακόμα στο αρχείο, μιας και δεν έχει βρεθεί ο δολοφόνος.

Ο παρουσιαστής λοιπόν αναφέρθηκε στην χθεσινή επέτειο γενεθλίων του δημοσιογράφου, με τα λόγια του να συγκινούν τους συνεργάτες του.

«Χθες αν ζούσε θα είχε τα γενέθλιά του ο Γιώργος Καραϊβάζ. Θα γινόταν 54 ετών. Είναι ο αείμνηστος ένα πρόσωπο που θα πρέπει να το μνημονεύουμε, όχι γιατί ήταν άνθρωπος της τηλεόρασης αλλά γιατί ήταν ένας μάχιμος δημοσιογράφος και το πλήρωσε το τίμημα με τη ζωή του.

Οι διωκτικές Αρχές έχουν «παγώσει» και αν ήταν εδώ ο Γιώργος θα ήταν ένα θέμα να του θέσω. Θα πρέπει να τον αναφέρουμε, γιατί όταν ένας άνθρωπος πεθαίνει βιολογικά να μην πεθαίνει και στη μνήμη μας. Ένας άξιος, σημαντικός άνθρωπος που δυστυχώς θυσιάστηκε στην προσπάθειά του να είναι καλός στη δουλειά του», είπε χαρακτηριστικά ο Ανδρέας Μικρούτσικος.