Η Dua Lipa πήρε την αλβανική υπηκοότητα - Η αντίδραση της εγκυμονούσας Ελένης Φουρέιρα στην ανάρτησή της

Τι συνέβη;

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Instagram / Dua Lipa / Foureira
Instagram / Dua Lipa / Foureira

Την Κυριακή 27/11 ήταν μία "μεγάλη" για την τραγουδίστρια Dua Lipa, καθώς ο Πρόεδρος της Αλβανίας, Μπαϊράμ Μπεγκάι παρέδωσε στην ίδια τα χαρτιά για την αλβανική της υπηκοότητα, καθώς θεωρεί πως είναι τιμή για την χώρα, εφόσον οι Αλβανοί έγιναν διάσημοι εξαιτίας της, ιδιαίτερα από τη στιγμή που, παρόλο που γεννήθηκε στο Λονδίνο το 1995, οι γονείς της είναι μετανάστες από το Κοσσυφοπέδιο.

Μάλιστα, το γεγονός είναι σημαντικό, διότι έλαβε χώρα ενόψει της 110ης επετείου της ανεξαρτησίας της χώρας από την Οθωμανική Αυτοκρατορία.

«Θα είμαι κι’ εγώ Αλβανίδα με χαρτιά», είπε χαρακτηριστικά εκείνη πριν δώσει τον όρκο στο δημαρχείο των Τιράνων και συμπλήρωσε: «Είναι μια απερίγραπτα μεγάλη χαρά μια τέτοια αποδοχή, αγάπη και τα πάντα».

Έπειτα, δημοσίευσε και στιγμιότυπα από το συμβάν στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, "ξεσηκώνοντας" το κοινό της.

Dua Lipa αλβανική υποκοότητα
Instagram / Dua Lipa

Η αντίδραση της Ελένης Φουρέιρα για την αλβανική υπηκοότητα της Dua Lipa

Η Ελένη Φουρέιρα, η οποία διανύει τον 6ο μήνα της εγκυμοσύνης της (δείτε εδώ ποιοι θα βαφτίσουν το παιδί της), ήταν από τα πρώτα πρόσωπα που είδαν την ανάρτηση της τραγουδίστριας και αμέσως αντέδρασε, "αφήνοντας" το like της, στην προσπάθειά της να δείξει την στήριξή της.

Dua Lipa Φουρέιρα
Instagram / Dua Lipa

Είναι γνωστό πως και εκείνη κατάγεται από την Αλβανία και το πραγματικό της όνομα είναι Fourera Entela Kristaq και παρόλο που τα πρώτα χρόνια της καριέρας της προσπάθησε να το κρύψει λόγω ρατσισμού, πλέον μιλά με υπερηφάνεια για την πατρίδα της και χαίρεται όταν βλέπει να συμβαίνουν τέτοια πράγματα.

«Εγώ έκρυψα ότι έχω γεννηθεί στην Αλβανία γιατί όταν πήγαινα στις δισκογραφικές, πριν καν μπω στις Mystique, δεν ήθελαν καν να το ακούνε. Ήταν για εκείνους πολύ ταμπού. Κι εγώ από μικρή δεν το καταλάβαινα, γιατί νιώθω Ελληνίδα. Δεν ξέρω άλλη γλώσσα, εδώ έμαθα γράμματα… Και γι’ αυτό είπα στον εαυτό μου ότι τίποτα δεν θα με εμποδίσει από το να κάνω αυτό που θέλω και να περάσω τα μηνύματά μου», είχε δηλώσει σε προηγούμενη συνέντευξή της.