Με αυστηρό look στο πλευρό του η Μαρέβα - Φωτογραφίες από τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Βασιλιά Κάρολο

Για πρώτη φορά μετά τον θάνατο της Ελισάβετ

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Με αυστηρό look στο πλευρό του η Μαρέβα - Φωτογραφίες από τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Βασιλιά Κάρολο

Στη Μ. Βρετανία και το παλάτι του Ουίνσδορ βρέθηκε καλεσμένος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος εμφανίστηκε συνοδευόμενος από την σύζυγό του, Μαρέβα Μητσοτάκη. Αυτή είναι η πρώτη φορά που ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον Βασιλιά Κάρολο μετά τον θάνατο της Ελισάβετ (δείτε εδώ πότε θα γίνει η στέψη του).

Η συνάντηση διεξήχθη σε θερμό κλίμα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η συνάντηση διήρκησε 50 λεπτά και οι δύο άνδρες έριξαν στο τραπέζι της συζήτησης ζητήματα ιδιαίτερου ελληνικού ενδιαφέροντος.

Πληροφορίες από το περιβάλλον της ελληνικής αποστολής ανέφεραν ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο βασιλιάς Κάρολος θα έκαναν αναφορά στην εξέλιξη των εργασιών που γίνονται στο Τατόι για την ανάδειξη των πρώην βασιλικών ανακτόρων.

Υπενθυμίζεται ότι σε προηγούμενη συνάντηση των δύο πλευρών είχε γίνει αναφορά και στο Dumfries House, το οποίο λειτουργεί υπό τη στέγη του ιδρύματος που διαχειρίζεται ο βασιλιάς Κάρολος και αναμένεται να είναι η βάση για την αναδιαμόρφωση των βασιλικών εγκαταστάσεων στο Τατόι.

Παράλληλα, άλλες πληροφορίες ανέφεραν ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός ενδέχεται να «ανοίξει» το θέμα των Γλυπτών του Παρθενώνα, θέλοντας να σκιαγραφήσει τη στάση του νέου Βρετανού βασιλιά γύρω από το συγκεκριμένο ζήτημα που φαίνεται πως έχει διχάσει τη Βρετανία.

Ωστόσο, θα πρέπει να σημειωθεί πως το θέμα της επιστροφής των Γλυπτών στην Αθήνα, δεν «αγγίζει» τη βασιλική οικογένεια, καθώς η απόφαση θα ληφθεί από την Ντάουνινγκ Στριτ και το Βρετανικό Μουσείο.

Η συνάντηση του Κυριάκου και της Μαρέβα Μητσοτάκη με τον Βασιλιά Κάρολο