«Έκανα και την προσευχή μου και έλεγα να...» - Δύσκολες ώρες για τη Σταματίνα Τσιμτσιλή

Τι την τάραξε τόσο;

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
«Έκανα και την προσευχή μου και έλεγα να...» - Δύσκολες ώρες για τη Σταματίνα Τσιμτσιλή

Ταραγμένη είδαμε να βγαίνει το πρωί της Τρίτης 29/11 στον αέρα της εκπομπής της στον Alpha, Happy day τη Σταματίνα Τσιμτσιλή λέγοντας αρχικά την καλημέρα της στο τηλεοπτικό κοινό και στους συνεργάτες της ενώ στη συνέχεια την είδαμε να αναφέρεται στον σεισμό (δείτε εδώ ποια άλλη παρουσιάστρια πρώτης γραμμής δεν κοιμήθηκε για άλλον όμως λόγο).

Με δονήσεις ξεκίνησε η ημέρα και από ότι φαίνεται η παρουσιάστρια ένιωσε και τον σεισμό της Εύβοιας, καθώς στη συνέχεια έγινε και ένας δεύτερος στην Αθήνα (δείτε εδώ τα ρίχτερ). Η Σταματίνα μοιράστηκε την ανησυχία και το άγχος της, καθώς όσο εκείνη είναι στην εκπομπή τα παιδάκια της είναι στο σχολείο.

Να τονίσουμε στο σημείο αυτό, πως η Αττική δεν διατρέχει κίνδυνο, καθώς δεν είναι μέσα στη λίστα των σχολείων, που κλείνουν σήμερα (δείτε εδώ ποια σχολεία δε θα λειτουργήσουν).

Οι δηλώσεις της Σταματίνας Τσιμτσιλή για το σημερινό (29/11) σεισμό

«Δεν ξέρω αν είστε από αυτούς που ταρακουνήθηκαν και ξύπνησαν. Εγώ εκείνη την ώρα είχα ξυπνήσει. Μάλιστα εκείνη την ώρα έκανα και την προσευχή μου και έλεγα να πάνε όλα καλά. Και εκείνη την ώρα άρχισε ο σεισμός και λέω “δε μπορεί να το ζω, είναι εμπειρία”. Ταρακουνηθήκαμε.

Δεν σας κρύβω ότι όταν είδα πως είναι σχεδόν 5 Ρίχτερ, έμεινα με το στόμα ανοιχτό. Περίμενα 6-6,5 Ρίχτερ. Είχε διάρκεια και ένταση. Και μετά από λίγο έκανε και μετασεισμό. Μακάρι αυτό να ήταν, ο κύριος σεισμός και να μην έχουμε ζημιές», είπε η Σταματίνα Τσιμτσιλή.

Τα ρίχτερ και οι πληροφορίες που σεισμού που τάραξε την Σταματίνα

Ο σεισμός μεγέθους 4,8 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ στους Ζάρακες στην Εύβοια και έγινε αισθητός και στην Αττική.

Σύμφωνα με την αυτόματη μέτρηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, η δόνηση είχε επίκεντρο περιοχή 8 χλμ. νοτιοανατολικά της Εύβοιας (περιοχή Ζάρακες) και ήταν μεγέθους 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Ο σεισμός έγινε αρκετά αισθητός, καθώς το εστιακό βάθος ήταν μικρό, με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο να το υπολογίζει στα 5 χλμ.

Ο σεισμολόγος Ευθύμιος Λέκκας μιλώντας το πρωί στην ΕΡΤ ανέφερε ότι η νότια Εύβοια δεν είναι μια περιοχή που δεν θεωρείται σεισμογενής και συμπλήρωσε ότι είναι νωρίς ακόμη να πούμε αν είναι ο κύριος σεισμός. Λίγα λεπτά μετά τον σεισμό των 4,8 Ρίχτερ, ακολούθησε σεισμός 3,2 Ρίχτερ με επίκεντρο την ίδια περιοχή.

Σύμφωνα με τον σεισμολόγο Γεράσιμο Παπαδόπουλο, στην περιοχή που σημειώθηκε ο σεισμός «είχαμε μικρότερους σεισμούς το προηγούμενο διάστημα». Μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1, πρόσθεσε: «Είναι προφανές ότι η περιοχή είναι σε σεισμική διέγερση. Χρειάζεται προσοχή στην περιοχή αυτή. Χρειάζεται πολύ καλή αξιολόγηση».

Σύμφωνα με τον ίδιο ήταν επιφανειακός σεισμός «και όλη η σεισμική σειρά στην περιοχή αυτή είναι τέτοιοι σεισμοί»

Στη 01.38 τα ξημερώματα της Τρίτης, στην ίδια περιοχή, σημειώθηκε σεισμός 3,3 Ρίχτερ με επίκεντρο 9χλμ. βορειοανατολικά των Νέων Στύρων.