«Δεν είμαι υπερβολική! Κατεβήκαμε κάτω και...» - Δύσκολο το σημερινό 29/11 πρωινό για την Ελένη Μενεγάκη

Η λαχτάρα που πέρασε

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
«Δεν είμαι υπερβολική! Κατεβήκαμε κάτω και...» - Δύσκολο το σημερινό 29/11 πρωινό για την Ελένη Μενεγάκη

Ένας έντονος σεισμός σημειώθηκε σήμερα το πρωί στις μεγέθους μάλιστα 4,8 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ στους Ζάρακες στην Εύβοια. Ο σεισμός έγινε αισθητός και στην Αττική. Σύμφωνα με την αυτόματη μέτρηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, η δόνηση είχε επίκεντρο περιοχή 8 χλμ. νοτιοανατολικά της Εύβοιας (περιοχή Ζάρακες) και ήταν μεγέθους 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Ο σεισμός έγινε αρκετά αισθητός, καθώς το εστιακό βάθος ήταν μικρό, με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο να το υπολογίζει στα 5 χλμ.

Ο σεισμολόγος Ευθύμιος Λέκκας μιλώντας το πρωί στην ΕΡΤ ανέφερε ότι η νότια Εύβοια δεν είναι μια περιοχή που δεν θεωρείται σεισμογενής και συμπλήρωσε ότι είναι νωρίς ακόμη να πούμε αν είναι ο κύριος σεισμός. Λίγα λεπτά μετά τον σεισμό των 4,8 Ρίχτερ, ακολούθησε σεισμός 3,2 Ρίχτερ με επίκεντρο την ίδια περιοχή.

Στη 01.38 τα ξημερώματα της Τρίτης, στην ίδια περιοχή, σημειώθηκε σεισμός 3,3 Ρίχτερ με επίκεντρο 9χλμ. βορειοανατολικά των Νέων Στύρων ενώ γύρω στις 7:20 σημειώθηκε ξανά σεισμός στην Εύβοια που έγινε πάλι αισθητός στην Αττική.

Όπως ήταν αναμενόμενο, χιλιάδες κάτοικοι αναστατώθηκαν και ανησύχησαν σε περίπτωση που σημειωθούν κι άλλοι μετασεισμοί, ωστόσο ευτυχώς δεν έγιναν, τουλάχιστον μέχρι στιγμής.

Μάλιστα, λίγο μετά τον τελευταίο σεισμό, ξεκίνησε η εκπομπή της Σταματίνας Τσιμτσιλή, η οποία φυσικά αναφέρθηκε στην τρομάρα που πήρε (δείτε εδώ όσα είπε).

Στο σεισμό όμως αναφέρθηκε και η Ελένη Μενεγάκη στην έναρξη της σημερινής της εκπομπής στο MEGA, με την παρουσιάστρια να συζητά με τους συνεργάτες της την λαχτάρα που πέρασε.

Η αναφορά της Ελένης Μενεγάκη στους σημερινούς 29/11 σεισμούς

«Ξαφνικά άρχισαν να κάνουν τα κρεβάτια "Φρρρ" και πάνω - κάτω, πάνω - κάτω. Παιδιά αλήθεια σας λέω, στο δικό μας κρεβάτι έγινε αυτή η περιπέτεια», είπε αρχικά η Ελένη Μενεγάκη.

«Στο σπίτι μας καταλαβαίνει όλους τους σεισμούς. Πολύ κούνημα παιδιά, δεν ξέρω για εσάς. Κάθε φορά που γίνεται σεισμός λέω "εντάξει, το σπίτι μας αντέχει, δεν πήγαν χαμένα τα λεφτά"

Γίνανε πολλά κουνήματα, το ξαναλέω, δεν είμαι υπερβολική. Κατεβήκαμε κάτω και ξανάρχισε πάλι. Γίναμε 3-4 στη σειρά. Είχα τους γονείς μου εδώ και δεν χρειάστηκε να τους πάρω τηλέφωνο», κατέληξε η παρουσιάστρια.