Ο Τάσος Δούσης “ξεγυμνώνει” την ψυχή του: «Οι γονείς μου ήταν βιοπαλεστές! Ο πατέρας μου...»

Μιλά πρώτη φορά για τα δύσκολα - οικονομικά - παιδικά του χρόνια

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Ο Τάσος Δούσης “ξεγυμνώνει” την ψυχή του: «Οι γονείς μου ήταν βιοπαλεστές! Ο πατέρας μου...»

Το όνομά του είναι εδώ και πολλά χρόνια συνδεδεμένο με τα ταξίδια και τις υπέροχες εικόνες που μεταφέρει... Ο Τάσος Δούσης δεν είναι ένας... παράξενος ταξιδιώτης, είναι ένας πραγματικός ταξιδιώτης της ζωής, που μοιράζεται τα μυστικά του και λέει με ονοματεπώνυμο και χωρίς “στρογγυλάδες” τη δική του αλήθεια. Ο εκδότης και παρουσιαστής της επιτυχημένης εκπομπής του OpenΕικόνες” σε μια σκληρή κριτική για όλους και όλα –ακόμα και για τον ίδιο του τον εαυτό– ανοίγει τη βαλίτσα των εμπειριών του και με γλώσσα που... τσακίζει, αποκαλύπτει στο YOU όλα όσα σκεφτόμαστε αλλά ελάχιστοι έχουμε τη μαγκιά να τα λέμε...

Η ζωή του με τα ταξίδια αλλά και χωρίς αυτά... Οι δυσκολίες που συνάντησε, οι ανηφόρες και οι κατηφόρες που βρήκε... Τίποτα δεν ήταν ρόδινο στην προσωπική του ζωή, όπως και ο επαγγελματικός δρόμος για την κορυφή είχε κόπο, πείσμα και ιδρώτα.

Από την Τζώρτζια Συρίχα

Απόσπασμα από την συνέντευξη του Τάσου Δούση στο περιοδικό YOU

Μέχρι πότε θα είσαι με μια βαλίτσα στο χέρι, δεν έχει τέλος ο κόσμος, δεν βαρέθηκες να ταξιδεύεις;

Μέχρι να πεθάνω θα είμαι με μια βαλίτσα στο χέρι! Το ταξίδι είναι ανάσα ζωής, έμπνευση, δημιουργία! Και να τελειώσει ο κόσμος, θα τον πάρω από την αρχή.

Να θυμηθώ το Ντουμπάι, όπου έφαγες σε ένα εστιατόριο με κόστος για δύο άτομα 600 ευρώ... Δεν σε ενοχλεί που κάποιοι λένε ότι είσαι “ταξιδιώτης πολυτελείας”, ότι δείχνεις ακριβά μέρη, εστιατόρια, clubs, ξενοδοχεία, που δεν μπορεί να πάει ο απλός Έλληνας τουρίστας;

Πού θα έπρεπε να πάω δηλαδή στο Ντουμπάι, στη γειτονιά που πουλάνε φαλάφελ με 1,5 ευρώ; Ή στα Mac Donald’s ή -σου έχω καλύτερο- να πάω σε σούπερ μάρκετ να αγοράσω σνακ και να τα φάω στο ξενοδοχείο μου μαζί με δύο σόδες, να φουσκώσω και να πέσω για ύπνο; Ποιον θα αφορούσε; (δείτε εδώ όλο το επεισόδιο από την εκπομπή Εικόνες στο Ντουμπάι)

Υπάρχει, όμως, και τέτοιο κοινό, που θέλει να ενημερωθεί για τα ταξίδια με χαμηλό budget...

Ναι, αλλά –εξηγούμαι- ότι δεν είναι για την τηλεόραση! Κάνω την εκπομπή και για τους ανθρώπους που ίσως κάποτε ταξιδέψουν σε ένα προορισμό, όπως είναι για παράδειγμα το Ντουμπάι, αλλά και για εκείνους που δεν θα πάνε ποτέ, όπως είναι η μάνα μου. Έχει καμιά αξία να δείξω στη μάνα μου από το Ντουμπάι το εστιατόριο που πουλάει στο Down Town κοτόπουλο 10 κομμάτια με 5 ευρώ; Κατά την γνώμη μου δεν έχει. Επομένως θα παρουσιάσω τα καλύτερα, τα πιο εντυπωσιακά, τα εξωπραγματικά, τα όμορφα, τα ξεχωριστά. Όλα εκείνα που απολαμβάνεις να παρακολουθείς κι ας μην πας και ποτέ. Όμως αν πας κάποτε, εγώ θα σου έχω δείξει τα καλύτερα!

Τα καλύτερα είναι και τα ακριβότερα;

Στη ζωή ό,τι πληρώνεις παίρνεις. Στο Λας Βέγκας, αν επιθυμείς να δεις τα συντριβάνια από το καλύτερο σημείο στο Μπελάτζιο με ένα ποτήρι κρασί, πρέπει να πληρώσεις 80 ευρώ το άτομο για ένα ρομαντικό δείπνο. Μπορείς να τα δεις και τσάμπα αν θέλεις, στο πόδι. Στην εκπομπή, όμως, δεν δείχνω μόνο τα ακριβά, τα δείχνω όλα, από το πιο ακριβό μέχρι το πιο οικονομικό και έξυπνο. Δεν με αφορούν, όμως, τα φτηνιάρικα.

Ήσουν πάντα έτσι από μικρό παιδί, με οικονομική άνεση;

Τάσος Δούσης περιοδικό YOU εικόνες open

Το αντίθετο. Ξύπνησα μια μέρα στο Αιγάλεω, σε μια απίθανα φτωχή γειτονιά. Οι γονείς μου ήταν βιοπαλαιστές και εντελώς αντίθετοι μεταξύ τους. Ο πατέρας μου, Αρβανίτης, η μάνα μου Πόντια. Εκείνη “σφιχτή” και οικονόμα, εκείνος bon viveur... της εργατιάς! Μόλις είχε στην τσέπη του 5 δραχμές, κατευθείαν για ψάρι, κρασάκι και έχει ο Θεός! Του έλεγε η μάνα μου “και αύριο τι θα κάνουμε” και της απαντούσε: “Το αύριο θα το δούμε αύριο!”. Την επoμένη τρώγαμε αβγά καγιανά με ψωμί και ρετσίνα (δείτε εδώ σπάνια παιδική φωτογραφία του Τάσου Δούση).

Από τον πατέρα σου πήρες δηλαδή;

Όχι ακριβώς. Πήρα, ευτυχώς, την καπατσοσύνη από τη μάνα μου και τον σκληρό χαρακτήρα της και από τον πατέρα μου τη φιλοσοφία της καλής και αξιοπρεπούς ζωής. Για να καταλάβεις, όταν πήγα φαντάρος στη Λήμνο είχα πάρει ένα χαρτζιλίκι για να περάσω τον μήνα στο νησί. Με το που μπαίνω στο καράβι και βλέπω την βρόμα και τον χαμό από κόσμο, πάω και κλείνω μια καμπίνα με ό,τι χρήματα είχα. Προτίμησα να ταξιδέψω 16 ώρες σαν άνθρωπος κι ας μην έχω ούτε για κρουασάν στο ΚΨΜ μετά...

Άρα πάλεψες για να φτάσεις μέχρι εδώ;

Δεν μου έχει χαριστεί τίποτα απολύτως και δεν χρωστάω σε κανέναν, παρά μόνο στους συνεργάτες μου!

Είναι αλήθεια αυτό που έχεις πει ότι για να σπουδάσεις στο Εργαστήρι Δημοσιογραφίας πούλησες ένα δερμάτινο μπουφάν που είχες;

Ναι, είναι αλήθεια. Επίσης αλήθεια είναι πως όταν ξεκίνησα στο New Channel, ως άμισθος δημοσιογράφος, τα λεφτά που είχα μου έφταναν ή για να βάλω βενζίνη στο μηχανάκι ή για μια μερίδα πατάτες στα Goody’s! Ακόμα είναι γνωστό ότι όταν έκανα το πρώτο μου περιοδικό, το ICONS, πούλησα το αυτοκίνητό μου για να αγοράσω το χαρτί της εκτύπωσης!

Ο κόσμος βλέπει στην τηλεόραση έναν τύπο που γυρίζει τον κόσμο μέσα σε μια απίθανη χλιδή και έχει σχηματίσει μια άλλη εικόνα για σένα...

Η εικόνα που έχει για μένα ο κόσμος είναι η σωστή. Δεν το παίζω... Βασιλάκης Καϊλας! Ο κόσμος, ιδιαιτέρως τα παιδιά, έχει ένστικτο, δεν μπορείς να τον κοροϊδεύεις. Πέρασα δύσκολα αλλά τελικά τα κατάφερα. Ούτε ο πρώτος είμαι ούτε ο τελευταίος.

Μην ξεχάσετε να ακολουθήσετε τον Τάσο Δούση στο κανάλι του στο Youtube καθώς και στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram για ακόμη περισσότερες μαγευτικές... Εικόνες!

Περισσότερα στο περιοδικό YOU που κυκλοφορεί σήμερα, Τετάρτη 30/11, σε όλα τα περίπτερα μόνο με 1,50 ευρώ