Κιβωτός του Κόσμου: «Δεν σας φαίνεται δασκαλεμένο αυτό;» - Οι αιχμές της Έλενας Ακρίτα για τις καταγγελίες

«Είναι δυνατόν ένα 8χρονο παιδάκι να...»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κιβωτός του Κόσμου: «Δεν σας φαίνεται δασκαλεμένο αυτό;» - Οι αιχμές της Έλενας Ακρίτα για τις καταγγελίες

Ένα ηχητικό απόσπασμα από το 54ο επεισόδιο του Podcast της Έλενας Ακρίτα παίχτηκε το πρωί της Τετάρτης 30/11 η Έλενα Ακρίτα. Η γνωστή δημοσιογράφος και συγγραφέας μίλησε μεταξύ άλλων για την Κιβωτό του Κόσμου και τις όλες φρικιαστικές αποκαλύψεις που έχουν βγει στο φως τις τελευταίες μέρες.

Όλα ξεκίνησαν με την καταγγελία ενός 19χρονου για σεξουαλική κακοποίηση από τον πάτερ Αντώνιο και έπειτα άνοιξε ο ασκός του αιόλου και ακολούθησαν σοκαριστικές καταγγελίες για πολλές δομές, για τους παιδαγωγούς, για σκηνικά βίας και παρενόχλησης, με κύριους πρωταγωνιστές τον πάτερ Αντώνιο και την πρεσβυτέρα.

Ο πρώτος ωστόσο αποφεύγει κατηγορηματικά να παραχωρήσει συνέντευξη στις τηλεοπτικές κάμερες μετά τα όλα όσα κατηγορείται, ωστόσο στις τελευταίες του δηλώσεις τα αρνείται φυσικά όλα.

Τα σχόλια της Έλενας Ακρίτα για την Κιβωτό του Κόσμου

Η Έλενα Ακρίτα λοιπόν, που τοποθετείται σε πολλά από τα θέματα της επικαιρότητας, ανέφερε πως οι έρευνες είχαν ξεκινήσει από τον Αύγουστο ωστόσο κρατήθηκαν σε χαμηλό προφίλ μέχρι να ολοκληρωθούν και πως πιστεύει πως έχουν ακόμα να βγουν στο φως τρελά στοιχεία για την Κιβωτό.

Βέβαια, τόνισε πως μερικά της φαίνονται πολύ φτιαγμένα, όπως για παράδειγμα ένα 8χρονο παιδάκι που έκανε καταγγελία χρησιμοποιώντας την λέξη "πτηνό", παρά το νεαρό της ηλικίας της, υπονοώντας πως αυτό είναι ξεκάθαρα δασκαλεμένο.

Βέβαια, άφησε αιχμές για το Χαμόγελο του παιδιού και για τα παιδικά χωριά SOS, κάτι που ενόχλησε αρκετά τόσο την Κατερίνα Καινούργιου όσο και τους συνεργάτες της εκπομπής και επισήμανε πως δεν πρέπει να τα βάζουμε όλα στο ίδιο τσουβάλι και να τους κατηγορούμε χωρίς το παραμικρό στοιχείο.