«Είμαι σε αυτή την κατηγορία, όπως η Ελένη Ράντου» - Η εξομολόγηση της Έλενας Χριστοπούλου για την εμμηνόπαυση

«Είναι μεγάλος μύθος»

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
«Είμαι σε αυτή την κατηγορία, όπως η Ελένη Ράντου» - Η εξομολόγηση της Έλενας Χριστοπούλου για την εμμηνόπαυση

Το απόγευμα της Τρίτης 30/11 η Ελένη Ράντου βρέθηκε στο πλατό της εκπομπής της ΕΡΤ Στούντιο 4 και μίλησε "ανοιχτά" για την πιο δύσκολη περίοδο της ζωής της, αλλά και για την κατάσταση της υγείας της. Πιο συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στην εμμηνόπαυση και ποια είναι τα συναισθήματά της για αυτή την νέα φάση στη ζωή της.

«Μέχρι την εμμηνόπαυση είχα τέτοιες σωματικές ενοχλήσεις. Δεν σου μιλώ για τους πόνους, για κάτι ημικρανίες. Υπήρχαν πόνοι κατά τη διάρκεια του κύκλου. Είχα χρόνιες ημικρανίες, τις οποίες κανείς δεν μπορούσε να βρει. Όταν ξεκινούσαν, μπορεί να κρατούσαν τρεις ημέρες και να μην μπορώ να βλέπω φως. Με την εμμηνόπαυση μαγικά όλα εξαφανίστηκαν. Νιώθω πιο γυναίκα από τότε… Δεν ένιωσα ότι έχασα τη θηλυκότητά μου, ένιωσα ότι έφυγε ένα τεράστιο βάσανο από τη ζωή μου και νιώθω το σώμα μου πολύ καλύτερα από πριν», είπε χαρακτηριστικά η ίδια.

Και στη συνέχεια, συμπλήρωσε: «Αυτή η αναπηρία μιας εβδομάδας το μήνα και να την περνάς βαριά κι άλλης μια εβδομάδας ημικρανίας πριν… 15 ημέρες ήμουν άρρωστη. Πώς να μην νιώσω ελευθερία; Δεν ήξερα καν ότι είναι ορμονικό για τις ημικρανίες, έφτανα να παίρνω χάπια πολύ βαριά για να τις αντιμετωπίσω… Έχω μεγαλώσει από πριν, θα περιμένω την εμμηνόπαυση για να μεγαλώσω; Κάνε μου τη χάρη».

Η ηθοποιός έχει αποδείξει πως είναι τέρμα ακομπλεξάριστη, γι' αυτό και δεν δίστασε να απαντήσει για αυτό το θέμα το οποίο γενικότερα θεωρείται ταμπού και η Έλενα Χριστοπούλου θέλησε να δείξει πως την υποστηρίζει, εκφράζοντας τις δικές της σκέψεις μέσα από την εκπομπή του ΣΚΑΪ, Πρωινό μας, την Τετάρτη 30/11.

Η ίδια αποκάλυψε πως βιώνει την ίδια κατάσταση με εκείνη και τόνισε πως όλο αυτό έχει λειτουργήσει θετικά στη ζωή της.

Η αποκάλυψη της Έλενας Χριστοπούλου για την εμμηνόπαυση

«Είμαι σε αυτή την κατηγορία, όπως η Ελένη Ράντου. Επειδή πάντα οι γυναίκες είχαμε το ταμπού ότι με την εμμηνόπαυση σταματάει η θηλυκότητα και η γυναικεία φύση να λειτουργεί. Είναι μεγάλος μύθος. Συμφωνώ με την Ελένη Ράντου, τα ίδια πράγματα ζω. Δε σταματάει τίποτα ό,τι υπάρχει σε θηλυκό επίπεδο. Εγώ είμαι καλύτερα από ποτέ», είπε αρχικά.

Και πρόσθεσε, έπειτα: «Μου κάνει τρομερή εντύπωση η άνεση που τελικά δεν περιμένεις να μιλήσουν έτσι, η Ελένη Ράντου είπε πολλές λεπτομέρειες. Ήταν κάποτε ντροπή και παραμένει για πολλές γυναίκες να λες ότι είσαι σε εμμηνόπαυση. Ας ξεκολλήσουμε καλύτερα».