«Το καλύτερο που έχω να κάνω είναι να πέσω από το μπαλκόνι» - Σε άσχημη κατάσταση ο Πέτρος Φιλιππίδης

«Δεν με θέλουν ούτε ζωντανό»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
NDP Photos
NDP Photos

Στις 5 Δεκεμβρίου αναμένεται να συνεχιστεί η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, όπου την τελευταία φορά, δηλαδή στις 24/11 κατέθεσε η Λένα Δροσάκη (δείτε εδώ την κατάθεσή της) έχοντας ως μάρτυρες υπεράσπισής της την Κάτια Δανδουλάκη (δείτε εδώ την κατάθεσή της) και την Εβελίνα Παπούλια.

Μάλιστα, προκλήθηκε κι ένα επεισόδιο, με τον ηθοποιό να βρίσκεται σε έξαλλη κατάσταση και να "σπάει" για πρώτη φορά την σιωπή του. Συγκεκριμένα, σηκώθηκε από το εδώλιο και φώναξε «Συγγνώμη; Συγγνώμη;» με την σύζυγο του Ελπίδα Νίνου να προσπαθεί να τον ηρεμεί.

Αφορμή για την οργή του στάθηκε η απάντηση της Λένας Δροσάκη, στην ερώτηση του Προέδρου, αν έχει ακούσει για βιασμό άλλης κοπέλας από τον ηθοποιό, με την ίδια να περιγράφει μια περίπτωση, διευκρινίζοντας ότι δε μιλά για βιασμό και δεν μπορεί να πει όνομα. Ο Πρόεδρος λοιπόν, της είπε πως νομικά δεν γίνεται αυτό και πρέπει να λέει ονόματα (δείτε εδώ την απάντηση του ηθοποιού στο εν λόγω επεισόδιο).

Χαμός μετά την τελευταία δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη

Τα όλα όσα έγιναν λοιπόν την μέρα εκείνη μέσα στις δικαστικές αίθουσες σχολίασε σήμερα 30/11 ο συνήγορος υπεράσπισής της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος στην εκπομπή Πρωινό του ΑΝΤ1.

«Οι καταθέσεις των κυριών δεν συνεισέφεραν σε τίποτα στις κατηγορίες εναντίον του Πέτρου Φιλιππίδη. (…) Το δικαστήριο δε ψάχνει το προφίλ ή τον χαρακτήρα του. (…) Η κα Δανδουλάκη είπε ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης έδειχνε ενδιαφέρον στην κα Δροσάκη. Η κα Δροσάκη ζήτησε από την κα Δανδουλάκη να διώξει τον Πέτρο Φιλιππίδη από το θέατρο.

Στη διακοπή της δίκης, όταν μείναμε στην αίθουσα εγώ και οι υπόλοιποι δικηγόροι, ο Πέτρος Φιλιππίδης κατέρρευσε. Πρώτη φορά μετά από τόσους μήνες ποινικής διαδικασίας, δε μπορούσε να αναπνεύσει, είχε ταχυπαλμία και πρώτη φορά ακούσαμε –το λέω και συγκλονίζομαι- ότι “αισθάνομαι ότι το καλύτερο που έχω να κάνω είναι να πάω σπίτι μου και να σκοντάψω και να πέσω από το μπαλκόνι. Δεν με θέλουν ούτε ζωντανό”.

Προσπαθήσαμε όλοι να τον συνεφέρουμε! Ευτυχώς, είναι μία στιγμή αυτό που δεν είδε ούτε το παιδί, ούτε η γυναίκα του. Τέτοια απογοήτευση, τέτοια συντριβή δεν είχε συμβεί τόσους μήνες».«Ο Πέτρος Φιλιππίδης είναι αθώος, δεν το πιστεύει απλά», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δημητρακόπουλος.