Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2023 | Επικοινωνία

«Η κουβέντα του που ξεχώρισα ήταν...» - Τα τελευταία λόγια του Κώστα Βουτσά στην Αλίκη Κατσαβού

Συγκινεί η αποκάλυψή της

«Η κουβέντα του που ξεχώρισα ήταν...» - Τα τελευταία λόγια του Κώστα Βουτσά στην Αλίκη Κατσαβού
NDP Photos
News 30.11.2022 14:55
Από Κωνσταντίνα Τσουκαλά

Μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη στο περιοδικό ΕΓΩ και τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Βαζαίο παραχώρησε η Αλίκη Κατσαβού, η οποία μίλησε μεταξύ άλλων γιο της, Φοίβο (δείτε εδώ πόσο έχει μεγαλώσει) και την απώλεια του συζύγου της, Κώστα Βουτσά.

Συγκινεί η Αλίκη Κατσαβού για τον Κώστα Βουτσά

Ο αείμνηστος ηθοποιός έφυγε από την ζωή πριν 2 χρόνια, δίχως να προλάβει να ευχαριστηθεί τον γιο του όσο εκείνος ήθελε. Μάλιστα, η Αλίκη Κατσαβού είχε αποκαλύψει και τον τρόπο τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε την απώλεια του μπαμπά του.

«Ο Φοίβος τώρα είναι 5,5 ετών. Στον κινηματογράφο τον παλιό, δεν θέλει να τον βλέπει και πολύ τον Κώστα γιατί υποθέτω ότι ήταν πολύ νέος εκεί ο Κώστας και δεν είναι έτσι όπως τον γνώρισε εκείνος.

Καθώς μεγαλώνει, νομίζω απλά βάζει σε λέξεις την δική του στεναχώρια, μου την διατυπώνει, του απαντώ τις ερωτήσεις και προχωράμε. Είναι ψύχραιμος, αλλά γεννιούνται και νέες απορίες», είπε χαρακτηριστικά η Αλίκη Κατσαβού (δείτε εδώ ολόκληρη την συνέντευξή της).

Συγκινεί η Αλίκη Κατσαβού για τον Κώστα Βουτσά

Στην συνέντευξη λοιπόν που παραχώρησε αυτή τη φορά, η Αλίκη Κατσαβού αποκάλυψε και τις τελευταίες στιγμές που πέρασε δίπλα του στο νοσοκομείο.

Σε θυμάμαι να λες πως στις αρχές της απώλειας του Κώστα Βουτσά, ο μικρός Φοίβος ρωτούσε συνέχεια πού είναι ο μπαμπάς του. Σήμερα οι ερωτήσεις αυτές έχουν μειωθεί; Έχει αποδεχτεί την ιδέα ότι ο μπαμπάς δεν είναι κοντά μας;

Το έχει απολύτως αποδεχτεί! Είμαι τυχερή γιατί ο Φοίβος αποδείχθηκε πολύ «ανθεκτικός» σε αυτή την ιστορία και αντιλαμβάνεται με έναν πολύ ώριμο τρόπο τη ζωή και τα πράγματα. Νιώθει περήφανος για τον πατέρα του – ακούει από όλους και από μένα φυσικά το πόσο σημαντικός ήταν ως προσωπικότητα και ως καλλιτέχνης – και αυτό του δίνει χαρά.

Ελπίζω, στο μέλλον – και ειδικά στην εφηβεία που τη φοβάμαι – να μην εμφανίσει κάποια προβλήματα. Αλλά είμαι σε εγρήγορση και παρακολουθώ τις ανάγκες του και πιστεύω ότι θα τα αντιμετωπίσω όλα σωστά ή και θα τα προλάβω ακόμα.

Τι σου λείπει περισσότερο εσένα από τον Κώστα Βουτσά;

Δεν είναι ένα που μου λείπει! Μου λείπουν τα ξαφνικά απρόσμενα αστεία του, ο υποστηρικτικός παρηγορητικός του λόγος, οι ιδέες του για το θέατρο και τη δουλειά, η αγκαλιά του, το γέλιο του… όλα!

Θέλω να μου πεις ποια ήταν τα τελευταία λόγια που σου είπε ο Κώστας Βουτσάς πριν κλείσει τα μάτια του;

Ο Κώστας προσπαθούσε να μου αφιερώσει ένα τραγούδι, αλλά λόγω της τραχειοστομίας δεν μπορούσα να ξεχωρίσω τα χείλη του. Έπαιζε ένα ραδιόφωνο στο δωμάτιο. Δεν καταλάβαινα ότι ο Κώστας μου έλεγε «άκου» και δεν πρόλαβα να αναγνωρίσω ποιο τραγούδι ήταν!

Του είπα: «Συγγνώμη δεν κατάλαβα, ήθελες να μου το αφιερώσεις;». Και εκείνος έγνεψε καταφατικά. Η κουβέντα του που ξεχώρισα εκείνη την ημέρα ήταν «θέλω να βγω γρήγορα έξω» που έδειχνε ξεκάθαρα την αγάπη του για τη ζωή αλλά και τη δύναμη και το πείσμα του να ξεπερνά τις δυσκολίες!

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

«Ο Κώστας ήταν έτσι...» - Συγκίνησε η Αλίκη Κατσαβού με την εξομολόγησή της 2 χρόνια μετά τον θάνατο του Βουτσά

«Ο Φοίβος θέλει να έρθει και...» - Η σπαρακτική ανάρτηση της Κατσαβού για την Καραγιάννη

Share