Γροθιά στο στομάχι - Το βίντεο που "λύγισε" την Ελένη Μενεγάκη στον αέρα του MEGA

Η Ελιάνα Χρυσικοπούλου δάκρυσε

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Γροθιά στο στομάχι - Το βίντεο που

Αρκετά ταραγμένη ήταν ήδη η Ελένη Μενεγάκη κατά την έναρξη της εκπομπής της, "Ελένη", στο κανάλι του MEGA, την Τετάρτη 30/11 (δείτε εδώ γιατί) και το δράμα της συνεχίστηκε, καθώς λίγο αργότερα παρουσιάστηκε ένα ρεπορτάζ στο πλατό που έκανε όλο το πάνελ να "λυγίσει".

Πρόκειται για ένα βίντεο ντοκουμέντο που μετέδωσε το BBC από τις Φιλιππίνες, κατά το οποίο οι γονείς βιντεοσκοπούν την κακοποίηση των ίδιων των παιδιών τους και πουλάνε τις εικόνες αυτές μέσω διαδικτύου για λίγα μόλις δολάρια.

Στο συγκεκριμένο στιγμιότυπο φαίνεται η νυχτερινή επιδρομή της αστυνομίας σε μια παράγκα μέσα σε νεκροταφείο στη Μανίλα, την ώρα που ένα αγοράκι και δυο κοριτσάκια κακοποιούνται σεξουαλικά από τη μητέρα τους μπροστά στις κάμερες κινητών τηλεφώνων.

20 δολάρια είναι το ποσό που πλήρωνε κάθε φορά ένας παιδόφιλος από την Αυστραλία και, σίγουρα, δεν ήταν ο μόνος. Η κατάσταση φαίνεται πως χειροτέρεψε κατά τη διάρκεια της πανδημίας, καθώς σύμφωνα με στοιχεία ερευνών, σε κάποιες οικογένειες η κακοποίηση των παιδιών τους έφερνε το μοναδικό εισόδημα. Ευτυχώς, ωστόσο, πλέον, τα παιδιά αυτά, πλέον, φιλοξενούνται σε ίδρυμα.

Το βίντεο που σόκαρε την Ελένη Μενεγάκη και όλο το πάνελ της εκπομπής του MEGA

Οι εικόνες αυτές, λοιπόν, προκάλεσαν φρίκη και τρόμο στην παρουσιάστρια και τους συναδέλφους της, οι οποίοι έμειναν άναυδοι, με την Ελιάνα Χρυσικοπούλου να δακρύζει μπροστά στην κάμερα.

Η παρουσιάστρια, γενικότερα, είναι πολύ ευαίσθητη όσον αφορά το θέμα της κακοποίησης ανήλικων παιδιών, κάτι που αποδεικνύεται και μέσα από τα λόγια της για την υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου.

«Η αλήθεια είναι ότι αν κάτι πρέπει να ελπίζουμε ότι θα γίνει, είναι να βγαίνουν όλα στο φως. Μόνο για ένα λόγο. Όχι για να λέμε ότι «α, το κάναμε», για να βοηθιούνται τα παιδιά. Γιατί μιλάμε για δομές που έχουν μέσα παιδιά. Τα παιδιά έχουν τον τρόπο να μιλήσουν; Είναι εύκολο; Δεν χρειάζονται προστασία; Αυτό είναι όλο το θέμα. Ας ελπίσουμε και θέλω να πιστεύω ότι έτσι θα γίνει. Πάντα με πράγματα που βγαίνουν μπροστά που φωτίζονται και είναι άσχημα και είναι δραματικά, τουλάχιστον να καθαρίζονται και να δίνονται λύσεις», είπε η Ελένη Μενεγάκη στην εκπομπή Ελένη.