«Μεγαλώσαμε σ’ ένα σπίτι που ο μπαμπάς...» - Συγκινεί η κόρη του Θάνου Μικρούτσικου, Αλεξάνδρα

Η τρυφερή εξομολόγησή της

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
«Μεγαλώσαμε σ’ ένα σπίτι που ο μπαμπάς...» - Συγκινεί η κόρη του Θάνου Μικρούτσικου, Αλεξάνδρα

Την μνήμη του Θάνου Μικρούτσικου τίμησε το βράδυ της Τετάρτης 1/12 η εκπομπή της ΕΡΤ «Μουσικό κουτί» με ένα αφιέρωμα, στο οποίο παρουσία ήταν η κόρη του, Αλεξάνδρα. Συγκεκριμένα, οι δύο παρουσιαστές, Νίκος Πορτοκάλογλου και η Ρένα Μόρφη φιλοξένησαν στην εκπομπή πολλά ενδιαφέροντα πρόσωπα.

Ανάμεσά τους είδαμε τον Κώστα Θωμαΐδη, τον Μίλτο Πασχαλίδη και την Παυλίνα Βουλγαράκη, με τους οποίους ο Θάνος Μικρούτσικος ήταν πολύ κοντά.

«Εγώ με τον Θάνο γνωρίστηκα το 1997, αλλά για να κάνουμε ολοκληρωμένη συνεργασία και να παίξουμε μία σεζόν παρέα μας πήρε 8-9 χρόνια. Πρώτη φορά παίξαμε χειμώνα καλοκαίρι το 2007. Από τότε μέχρι τη στιγμή που «έφυγε», είχαμε σχεδόν καθημερινή σχέση. Η σχέση μας άλλαξε επίπεδο κι έγινε πάρα πολύ προσωπική.

Το λέω και δεν κομπιάζω δευτερόλεπτο. Εγώ με τον Θάνο συνομιλώ κάθε εβδομάδα. Διαρκώς. Ήταν τόσο πολυπράγμων και γενναιόδωρος, που νομίζω πως μας έχεις αφήσει όλες τις απαντήσεις… Συνομιλούμε διαρκώς», είπε χαρακτηριστικά ο Μίλτος Πασχαλίδης, ενώ το πρωί χθες 30/11 συγκινημένος ήταν και ο Ανδρέας Μικρούτσικος στον αέρα της Super Κατερίνα.

Η κόρη του, Αλεξάνδρα Μικρούτσικου μίλησε και εκείνη φυσικά για τον μπαμπά της και συγκίνησε με τα λόγια της.

«Ήταν πολύ μπαμπάς. Εμείς δεν καταλαβαίναμε ότι είναι επώνυμος. Μπορεί να είχε στούντιο όλη μέρα ή περιοδεία, αλλά το βράδυ που θα γυρνούσε θα ερχόταν να μας πει παραμύθια για να κοιμηθούμε… Μεγαλώσαμε σ’ ένα σπίτι που ο μπαμπάς μας ήταν παραμυθάς.

Θυμάμαι μουσική συνέχεια. Από την στιγμή που ξυπνούσε μέχρι που έπεφτε για ύπνο στο σπίτι ακούγαμε μουσική. Μέσα μου έχουν γραφτεί βαθιά οι “7 νάνοι”, θυμάμαι να δοκιμάζει διάφορους τρόπους. Γενικά έπαιζε και μελετούσε όλη τη μέρα» είπε χαρακτηριστικά η Αλεξάνδρα Μικρούτσικου.