«Σιωπώ συνέχεια αλλά κάποια πράγματα με βγάζουν από τα ρούχα μου» - Σε έξαλλη κατάσταση ο Ανδρέας Μικρούτσικος στον αέρα του ALPHA

Τι συνέβη;

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
«Σιωπώ συνέχεια αλλά κάποια πράγματα με βγάζουν από τα ρούχα μου» - Σε έξαλλη κατάσταση ο Ανδρέας Μικρούτσικος στον αέρα του ALPHA

Σε ένα ασύλληπτο ξέσπασμα για τις εξελίξεις που σημειώνονται λεπτό προς λεπτό για την υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου προχώρησε το πρωί της Πέμπτης 1/12 ο Ανδρέας Μικρούτσικος μέσα από την εκπομπή του ALPHA, Super Κατερίνα.

Αρχικά, έγινε γνωστό πως απολύθηκαν 5 πρόσωπα, 3 από τα οποία ήταν πολύ στενοί συνεργάτες του πάτερ Αντώνιου. Συγκεκριμένα, πρόκειται για έναν 35χρονο παιδαγωγό της δομής Πωγωνιανής, την σύζυγό του που ήταν κοινωνικός λειτουργός της ίδιας δομής και έναν 35χρονο από τον Ιράκ που ήταν γενικός διευθυντής της Κιβωτού (δείτε εδώ τους λόγους για τους οποίους απολύθηκαν).

Έξαλλος ο Ανδρέας Μικρούτσιος

Αμέσως μετά, η εκπομπή παρουσίασε και μερικά πλάνα από τα τραγούδια που έλεγαν τα παιδιά της δομής στον πατέρα Αντώνιο, με στίχους που τον εκθειάζουν. Ωστόσο, ο Ανδρέας Μικρούτσικος, δεν κατάφερε να συγκρατήσει την οργή του και προχώρησε σε ένα έντονο ξέσπασμα.

«Θέλω να μιλήσω γιατί σιωπώ συνέχεια αλλά κάποια πράγματα με βγάζουν από τα ρούχα μου. Η φασιστική νεολαία του Μεταξά το 1936, με τέτοιο τρόπο διαπαιδαγωγούσε τα παιδιά. Με συγχορδία όλων των παιδιών να αγιοποιούν έναν άνθρωπο και αυτό είναι μια θρησκευτική σέχτα και μία επιχείρηση.

Είναι ανεπίτρεπτο όλο αυτό. Είναι διακόρευση της παιδικής ψυχής και συνείδησης και όλου μας του λαού γιατί πιστέψαμε και πιστεύουμε σε αυτό το πράγμα.

Ότι κάποιες δυνάμεις μπορούν να κλείσουν τρύπες του κράτους και κάποιες δυνάμεις δημιουργούν θρησκευτική σέχτα. Είναι αιρετικό αυτό το πράγμα αλλά είναι μία μπίζνα, μία επιχείρηση και έχει φασιστικό χαρακτήρα ο τρόπος που διαπαιδαγωγείς αυτά τα παιδιά», είπε χαρακτηριστικά ο παρουσιαστής.