«Είναι ύβρις να ασχολούμαι με...» - "Λύγισε" ο Ανδρέας Μικρούτσικος στον αέρα του Super Κατερίνα

Παρέμεινε όλη την ώρα σκυμμένος

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
«Είναι ύβρις να ασχολούμαι με...» -

Τις τελευταίες ημέρες υπάρχει ένα κλίμα βαθιάς συγκίνησης στον αέρα του ALPHA, καθώς όλο και περισσότερο αρχίσει και τίθεται προς συζήτηση η ζωή και το έργο του Θάνου Μικρούτσικου, μετά την συνέντευξη της γυναίκας του (δείτε την εδώ), αλλά και της κόρης του, Αλεξάνδρας.

Την Πέμπτη 1/12, λοιπόν, στην Super Κατερίνα, προβλήθηκαν τα λόγια της νεαρής κοπέλας και καθ' όλη τη διάρκεια του βίντεο, ο Ανδρέας Μικρούτσικος παρέμεινε σκυμμένος, χωρίς να σχολιάζει τίποτα.

"Λύγισε" ο Ανδρέας Μικρούτσικος στον αέρα του Super Κατερίνα για τον αδερφό του

Όταν αυτό τελείωσε, όλη παρατήρησαν πως προσπαθούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του, με εκείνον να λέει: «Αφήστε με». Και τότε η Κατερίνα Καινούργιου ρώτησε αν θα μπορούσε να απαντήσει για ένα σχετικό ζήτημα που συζητούσαν εκτός κάμερας: «Όχι μη με ρωτήσεις, Σας παρακαλώ και σας ευχαριστώ», απάντησε.

Και στη συνέχεια, ανέφερε: «Ακούω τραγούδια του στο ραδιόφωνο και αλλάζω σταθμό. Δηλαδή, ακόμα δεν έχω καταφέρει να ακούσω ένα ολόκληρο τραγούδι του. Μέχρι που έφυγα όταν έπαιξαν την Ρόζα στο Just The 2 Of Us που το παρακολουθώ όλο. Μόλις άρχισε η Ρόζα βρήκα κάτι να κάνω. Δεν το έχω πει στην Ελένη, αλλά της έχω πει δυο τρεις φορές "άλλαξε" σταθμό σε παρακαλώ" και το καταλαβαίνει γιατί το λέει αυτό.

Είναι αδυναμία. Δεν είναι ένα ξαφνικό γεγονός που το κουβαλάς. Είχε τον χρόνο του γιατί ήταν ένας καρκίνος που έδωσε μάχη. Ήταν ετοιμοθάνατος και έδινε συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής και έπρεπε να πει τους “7 νάνους”, που έπρεπε να σηκώσει το πιάνο πάνω και έτρεμαν τα χέρια του. Και σήκωσε όλο τον κόσμο που τον χειροκροτούσε. Κάποια πράγματα πρέπει να αφοσιωθούν. Αυτή τη στιγμή μου είναι πιο εύκολο να κλαίω, αλλά μόλις ακούω το όνομα του Θάνου μου έρχεται μία συγκίνηση που με πνίγει, με κουκουλώνει και με σφίγγει στο λαιμό. Λίγες μέρες μετά τον θάνατό του έπαθα πνευμονικό οίδημα. Αλλά ξέρω ότι όλες τις ημέρες και τα βράδια καθόμουν και κοιτούσα τον τοίχο με τις σκέψεις μου, το έβλεπα να έρχεται.

Την εκπομπή “Μουσικό κουτί” δεν την είδα αλλά την σκεφτόμουν την ώρα που γινόταν. Καθόμουν και έβλεπα “Σασμό”, ποδόσφαιρο, τα έβλεπα λίγο μηδενικά. Ήξερα ότι θα μιλήσει η Αλεξάνδρα και ήθελα να δω πώς εκφράζεται για τον πατέρα της».

Στο ερώτημα του Γρηγόρη Γκουντάρα για το εάν τον κάλεσαν στην εκπομπή απάντησε: «Είναι ύβρις να ασχολούμαι με κάτι που λογικά έρχεται στο μυαλό σου, να δίνω πληροφορίες και να ξεφεύγει. Η ουσία του Θάνου και πώς άφησε το δαχτυλικό του αποτύπωμα είναι πέρα από ελλείψεις».