Πέθανε αγαπημένη τραγουδίστρια - Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο

Το πρόβλημα υγείας που την ταλαιπωρούσε

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Πέθανε αγαπημένη τραγουδίστρια - Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο

Απέραντη θλίψη έχει σκορπίσει στον καλλιτεχνικό χώρο η είδηση πως η αγαπημένη τραγουδίστρια και τραγουδοποιός, Christine McVie, έφυγε από τη ζωή μετά από μάχη που έδινε με την υγεία της, στα 79 της.

Την είδηση του θανάτου της έκανε γνωστή η οικογένειά της μέσω Facebook. Η δήλωση ανέφερε ότι πέθανε σε νοσοκομείο, αλλά δεν διευκρίνισε πού ενώ δεν δόθηκε η αιτία του θανάτου της.

Τον Ιούνιο, η McVie είχε πει στο Rolling Stone ότι η υγεία της ήταν σε κακή κατάσταση και ότι υπέφερε από εξουθενωτικά προβλήματα με την πλάτη της (δείτε εδώ ποια άλλη αγαπημένη τραγουδίστρια πέθανε).

Μέσα από τον επίσημο λογαριασμό των Fleetwood Mac αναρτήθηκε το μήνυμα:

«Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουμε τη θλίψη μας για τον θάνατο της Christine McVie. Ήταν πραγματικά μοναδική, ξεχωριστή και ταλαντούχα πέρα από κάθε μέτρο. Ήταν η καλύτερη μουσικός που θα μπορούσε να έχει κανείς στο συγκρότημά του και η καλύτερη φίλη που θα μπορούσε να έχει κάποιος στη ζωή του. Ήμασταν τόσο τυχεροί που ζήσαμε μαζί της. Μεμονωμένα και μαζί, αγαπήσαμε βαθιά την Christine και είμαστε ευγνώμονες για τις εκπληκτικές αναμνήσεις που έχουμε. Θα μας λείψει τόσο πολύ».

Το βιογραφικό της σπουδαίας Christine McVie

Η εμπορική ισχύς της ήταν θεαματική με τη δόξα της να φτάνει στο απόγειό της τις δεκαετίες του 1970 και του '80.

Το 1988 κυκλοφόρησε και το «Greatest Hits» των Fleetwood Mac, που πούλησε οκτώ εκατομμύρια αντίτυπα. Η ίδια είχε γράψει ή συμμετάσχει σε 16 από τα κομμάτια.

Τα πιο δημοφιλή τραγούδια που δημιούργησε είχαν δυνατούς ρυθμούς και ζωηρές μελωδίες, όπως το "Say You Love Me" (το οποίο βρήκε το Top 10 του Billboard), το "You Make Lovin' Fun", το "Hold Me" και "Don't Stop", το κορυφαίο της κομμάτι, που έφτασε στο Νο. 3.

Στο ενεργητικό της ήταν και αγαπημένες μπαλάντες, όπως το "Over My Head" και το "Little Lies".

«Δεν παλεύω για τα τραγούδια μου», είχε πει η ίδια στο Rolling Stone το 1977. «Τα γράφω γρήγορα».