Όλοι μιλούν γι' αυτό - Τι συνέβη το βράδυ της φωταγώγησης του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην Πλατεία Συντάγματος

Αποκλειστικές φωτογραφίες

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
NDP
NDP

Ένας ένας οι διάσημοι άρχισαν να στολίζουν όλες αυτές τις ημέρες (δείτε πως στόλισε το σπίτι τους το ερωτευμένο ζεύγος Μιχαλάκη Παπαγεωργίου), όμως τίποτα δεν κάνει τους κατοίκους της Αθήνας να μπουν στο κλίμα των Χριστουγέννων, πέρα από την φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στο Σύνταγμα.

Το βράδυ της Πέμπτης 1/12, λοιπόν, πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στην κεντρική πλατεία, για να ζήσει την απόλυτη εμπειρία. Πιο συγκεκριμένα, ο Κώστας Μπακογιάννης, δήμαρχος Αθηνών, διοργάνωσε μία βραδιά που τα είχε όλα. Οικοδεσπότες αυτής ήταν ο Φώτης Σεργουλόπουλος και η Τζένη Μελιτά, οι οποίοι υποδέχθηκαν στη σκηνή την Τάμτα, που ψυχαγώγησε το κοινό με τα ανεβαστικά τραγούδια και την μουσική της μέχρι αργά.

Η ίδια ετοίμασε ένα πρόγραμμα που κανείς δεν περίμενε και, μάλιστα, συνεργάστηκε και με την Athens Big Band, κάτι που αποτέλεσε μία από τις πολλές εκπλήξεις τις βραδιάς. Φόρεσε ένα πολύ εκκεντρικό ρούχο το οποίο τράβηξε τα βλέμματα, όμως το γεγονός πως δήμαρχοι από όλο τον κόσμο βρέθηκαν στην Αθήνα, για ένα προγραμματισμένο Συνέδριο και άναψαν το δέντρο μαζί με τον Δήμαρχο Αθηναίων στέλνοντας ένα δυνατό χριστουγεννιάτικο μήνυμα ειρήνης και ενότητας μεταξύ των λαών ήταν αυτό που συζητήθηκε περισσότερο. Μεταξύ αυτών, ήταν και ο Δήμαρχος της Νέας Υόρκης, της Καλιφόρνια και του Μισσισίπι.

Το χριστουγεννιάτικο έλατο που θα κοσμεί τις επόμενες εβδομάδες το κέντρο της Αθήνας, ταξίδεψε από το Καρπενήσι και έχει ύψος 21 μέτρα, ενώ ζυγίζει περίπου 6 τόνους. Ο φωτισμός του θα γίνεται από 40.000 λαμπάκια led μήκους 5 χιλιομέτρων, ενώ στα κλαδιά του υπάρχουν εκατοντάδες μπάλες και στολίδια.

Υπενθυμίζεται ότι με led έχουν αντικατασταθεί τα δύο τελευταία χρόνια όλα τα λαμπάκια του Χριστουγεννιάτικου διάκοσμου της Αθήνας.

Με στόχο να αντιμετωπιστούν πιθανά προβλήματα ηλεκτροδότησης, ο Δήμος της Αθήνας επέλεξε να μην κάνει «εκπτώσεις» στον στολισμό της Αθήνας, πετυχαίνοντας παράλληλα μια μεγάλης κλίμακας εξοικονόμηση ενέργειας (ποσοστό 80%).

Κώστας Μπακογιάννης

Σύνταγμα φωταγώγηση

Φώτης Σεργουλόπουλος Τζένη Μελιτά

Τάμτα

Δήμαρχος Νέας Υόρκης

Δέντρο Σύνταγμα

Χριστουγεννιάτικο δέντρο Σύνταγμα

Σεργουλόπουλος Μελιτά Τάμτα Δέδες