«Δεν υπήρξε καμία διάθεση για να κάνει...» - Η αποκάλυψη για το επεισόδιο στη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη

Όλα όσα υποστήριξε ο συνήγορος υπεράσπισής του

Γεωργία Θεοδωρίδου
Youweekly Editor
«Δεν υπήρξε καμία διάθεση για να κάνει...» - Η αποκάλυψη για το επεισόδιο στη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη

Το πρωί της Παρασκευής (2/12) καλεσμένος στην πρωινή εκπομπή «Super Κατερίνα» ήταν ο συνήγορος υπεράσπισης του Πέτρου Φιλιππίδη, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Ο ίδιος μίλησε στο κανάλι του Alpha για τα όσα διαδραματίστηκαν στην δίκη, που κατέθεσε η Λένα Δροσάκη (δείτε εδώ την κατάθεσή της) έχοντας ως μάρτυρες υπεράσπισής της την Κάτια Δανδουλάκη (δείτε εδώ την κατάθεσή της) και την Εβελίνα Παπούλια.

Μάλιστα, όπως είχε αναφέρει σε άλλη του συνέντευξη ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, κατά την διάρκεια της δίκης, ο ηθοποιός βρέθηκε σε έξαλλη κατάσταση και "έσπασε" για πρώτη φορά την σιωπή του. Συγκεκριμένα, σηκώθηκε από το εδώλιο και φώναξε «Συγγνώμη; Συγγνώμη;» με την σύζυγο του Ελπίδα Νίνου να προσπαθεί να τον ηρεμεί.

Αφορμή για την οργή του στάθηκε στην απάντηση της Λένας Δροσάκη, στην ερώτηση του Προέδρου, αν έχει ακούσει για βιασμό άλλης κοπέλας από τον ηθοποιό, με την ίδια να περιγράφει μια περίπτωση, διευκρινίζοντας ότι δε μιλά για βιασμό και δεν μπορεί να πει όνομα. Ο Πρόεδρος λοιπόν, της είπε πως νομικά δεν γίνεται αυτό και πρέπει να λέει ονόματα (δείτε εδώ την απάντηση του ηθοποιού στο εν λόγω επεισόδιο).

«Στη διακοπή της δίκης, όταν μείναμε στην αίθουσα εγώ και οι υπόλοιποι δικηγόροι, ο Πέτρος Φιλιππίδης κατέρρευσε. Πρώτη φορά μετά από τόσους μήνες ποινικής διαδικασίας, δε μπορούσε να αναπνεύσει, είχε ταχυπαλμία και πρώτη φορά ακούσαμε –το λέω και συγκλονίζομαι- ότι “αισθάνομαι ότι το καλύτερο που έχω να κάνω είναι να πάω σπίτι μου και να σκοντάψω και να πέσω από το μπαλκόνι. Δεν με θέλουν ούτε ζωντανό”.

Προσπαθήσαμε όλοι να τον συνεφέρουμε! Ευτυχώς, είναι μία στιγμή αυτό που δεν είδε ούτε το παιδί, ούτε η γυναίκα του. Τέτοια απογοήτευση, τέτοια συντριβή δεν είχε συμβεί τόσους μήνες».«Ο Πέτρος Φιλιππίδης είναι αθώος, δεν το πιστεύει απλά», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δημητρακόπουλος.

Τα όσα έγιναν στην δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη σύμφωνα με τον Μιχάλη Δημητρακόπουλο

Θέλησε να ξεκαθαρίσει πώς ουδέποτε ο Πέτρος Φιλιππίδης κινήθηκε απειλητικά προς την Λένα Δροσάκη, όπως ειπώθηκε από τα μέσα και καταθέτει ότι οι μάρτυρες της δίκης δεν αναφέρουν κακοποιητική συμπεριφορά αλλά «σκληρότητα» ως επαγγελματία.

«Δεν υπήρξε καμία διάθεση από την πλευρά του Φιλιππίδη να κάνει κριτική ή να επιτεθεί όπως γράφτηκε στην κ. Δροσάκη. Έχει ένα τεράστιο παράπονο ότι τα ψέματα που έχουν πει στο ακροατήριο έχουν πάρει μορφή χιονοστιβάδας. Θα κατατεθεί μήνυση για ψευδορκία στο δικαστήριο. Η ατάκα που τον εξόργισε είναι ότι ακούστηκε ότι σε μία άγνωστη γυναίκα ότι την πίεσε στην γενετήσια ζωή, την καταπίεσε σωματικά. Εμείς δεν θέλουμε να τρομοκρατούμε κανέναν κάνοντας μηνύσεις στο ακροατήριο για ψευδορκία. Όταν ακούγονται πράγματα που δεν έχουν κόκκο αληθίας, όχι μόνο από την κ. Δροσάκη. Θέλω να ξέρετε ότι δεν είναι κομβικές οι καταθέσεις που γίνονται τώρα. Οι ηθοποιοί που καταθέτουν δεν γνωρίζουν τίποτα. Εάν είχε ακουστεί ότι είχε κακοποιητική συμπεριφορά ο Φιλιππίδης, όλοι είπαν ότι δεν ξέρουν τίποτα. Τις ακούμε βέβαια αλλά στοχεύουν όλες στο να μπορέσουν να σκιαγραφήσουν μία κακή προσωπικότητα στον Πέτρο Φιλιππίδη.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης διαπομπεύεται ξεκάθαρα με όλα αυτά. Η κ. Δανδουλάκη και όλοι τη σεβόμαστε και όταν την εξέτασα είναι μία εμπειρία. Είναι η ζωντανή και σοβαρή ιστορία του θεάτρου. Ήταν εξαιρετική ως μάρτυρας, μπορεί να είπε πράγματα για τον χαρακτήρα του Φιλιππίδη που με στεναχώρησαν. Όταν τέθηκε το δίλημμα και είπε η κ. Δροσάκη ότι δεν θέλει να συνεργαστεί μαζί του λόγω συμπεριφοράς, η κ. Δανδουλάκη απομάκρυνε τον υποτιθέμενο “πανίσχυρο” Φιλιππίδη. Και ο λόγος ήταν ότι ήταν πολύ καταπιεστικός στις πρόβες ως σκηνοθέτης. Δεν υπήρχε χροιά ερωτικής διάθεσης ή κακοποιητικής συμπεριφοράς».

Στο ερώτημα του Ανδρέα Μικρούτσικου εάν θα αθωωθεί ο Πέτρος Φιλιππίδης, ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος απάντησε: «Όποιος θέλει να έρθει στο γραφείο μου να του εγγυηθώ το αποτέλεσμα της δίκης, καλύτερα να μην έρθει. Δεν μπορώ να προβλέψω το αποτέλεσμα μίας δίκης».