Εξελίξεις με την υγεία του Πελέ - Η ανάρτησή του μέσα από το νοσοκομείο

Ποια η κατάστασή του

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Instagram / Pelé
Instagram / Pelé

Χθες 3/12 το νοσοκομείο ανέφερε πως ο Πελέ διαγνώστηκε με λοίμωξη του αναπνευστικού και η κατάσταση του είναι σταθερή, αλλά δεν ανταποκρίνεται στη χημειοθεραπεία. Σύμφωνα, με την βραζιλιάνικη ιστοσελίδα folha, ο Πελέ βρίσκεται πλέον σε αποκλειστική καταπραϋντική θεραπεία και συνεχίζει να παίρνει φαρμακευτική αγωγή για να ανακουφιστεί από τους πόνους, μένοντας μακριά από άλλου είδους παρεμβατικές θεραπείες.

Εξελίξεις με την υγεία του Πελέ

Ωστόσο, ο ίδιος θέλησε να καθησυχάσει τους θαυμαστές του για αυτό και προχώρησε σε μια ανάρτηση μέσα από τα social media προκειμένου να ξεκαθαρίσει την κατάσταση της υγείας του.

Συγκεκριμένα, ανέφερε πως είναι καλά και ότι έχει πολλή ελπίδα.

«Φίλοι μου, θέλω να είστε όλοι ήρεμοι και αισιόδοξοι. Είμαι δυνατός, με πολλή ελπίδα και ακολουθώ τη θεραπεία μου ως συνήθως. Θέλω να ευχαριστήσω όλη την ιατρική και νοσηλευτική ομάδα για όλη τη φροντίδα που έχω λάβει.

Έχω πολλή πίστη στον Θεό και κάθε μήνυμα αγάπης που λαμβάνω από εσάς σε όλο τον κόσμο με κρατάει γεμάτο ενέργεια. Και δείτε τη Βραζιλία στο Παγκόσμιο Κύπελλο! Σας ευχαριστώ πολύ για όλα», έγραψε χαρακτηριστικά ο 82χρονος θρύλος του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.

Νωρίτερα, μάλιστα, το νοσοκομείο εξέδωσε ιατρικό δελτίο, στο οποίο ανέφερε ότι ο Πελέ είχε καλή ανταπόκριση στη θεραπεία κατά της λοίμωξης του αναπνευστικού και χωρίς επιδείνωση της κατάστασης της υγείας, η οποία είναι σταθερή. Δύσκολες ώρες όμως βιώνει ακόμα ένας θρύλος του ποδοσφαίρου.

Ο Πελέ γεννήθηκε στις 23 Οκτωβρίου του 1940 στο Τρες Κορασόες της Βραζιλίας και το πλήρες όνομά του ήταν Έντσον Αράντος ντο Νασιμέντο.

Το παρατσούκλι «Πελέ» μάλλον του κόλλησε στα σχολικά του χρόνια, με πιθανότερη αιτία, τον λάθος τρόπο που πρόφερε το όνομα του αγαπημένου του ποδοσφαιριστή, του τερματοφύλακα της Βάσκο Ντα Γκάμα, Μπιλέ.

Έπαιζε από μικρός ποδόσφαιρο και έκανε ντεμπούτο με την μεγάλη του αγάπη, την Σάντος, σε ηλικία 15 ετών, όπου σκόραρε κιόλας. Στα 16 του πέτυχε 36 γκολ και στα 17 του, 53. Από τα 16 του αγωνιζόταν στην εθνική ανδρών της Βραζιλίας.