Μετά τον πολιτικό, παντρεύεται και με θρησκευτικό - Αυτός είναι ο 65χρονος σύζυγος της Λίνας Δρούγκα

Ποιο το επάγγελμά του

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Μετά τον πολιτικό, παντρεύεται και με θρησκευτικό - Αυτός είναι ο 65χρονος σύζυγος της Λίνας Δρούγκα

Στις 21/11 η Λίνα Δρούγκα παντρεύτηκε τον εκλεκτό της καρδιάς της με πολιτικό γάμο. Η παρουσιάστρια του μεσημβρινού δελτίου ειδήσεων του OPEN ενώθηκε με τα δεσμά του γάμου με τον επιχειρηματία σύντροφό της, στο σπίτι του στο Κεφαλάρι (δείτε εδώ).

Στο πλευρό τους είχαν μονάχα τα παιδιά τους και τους κουμπάρους τους, αφού ήθελαν να κρατήσουν αυτό το όμορφο γεγονός μόνο για τους ίδιους.

Ο επιχειρηματίας έχει δυο γιους ηλικίας 25 και 30 ετών από τον προηγούμενο γάμο του, ενώ η παρουσιάστρια με τον πρώην διευθυντή ειδήσεων του MEGA και νυν διευθυντή ενημέρωσης του OPEN Χρήστο Παναγιωτόπουλο, έναν γιο τον Άλκη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Πρώτο θέμα, γαμήλιο ταξίδι δεν υπάρχει στα πλάνα του ζευγαριού μέχρι στιγμής, υπάρχουν όμως πλάνα να γίνει θρησκευτικός γάμος και μεγάλο πάρτι για τους φίλους τους, που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν σε λίγους μήνες.

Αυτός είναι ο 65χρονος επιχειρηματίας σύζυγος της Λίνας Δρούγκα

O Σπύρος Θεοδωρόπουλος, γεννήθηκε το 1957 και μεγάλωσε ανάμεσα στα Εξάρχεια, στο Λυκαβηττό και στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Ο πατέρας του είχε γαλακτοπωλείο κοντά στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, που ονομαζόταν Recor A.E., και η μικρή αυτή επιχείρηση, που παρήγαγε τότε γαλακτοκομικά προϊόντα, γίνεται η πρώτη επιχείρηση που αναλαμβάνει να διαχειριστεί μετά και τον αδόκητο χαμό του πατέρα του το έτος 1973.

Το 1975 εισέρχεται μετά από εξετάσεις στην ΑΣΟΕΕ και ολοκληρώνει τις σπουδές του το 1979.

Σπύρος Θεοδωρόπουλος Λίνα Δρούγκα γάμος
ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Επιχειρηματική καριέρα

Το 1981 ορίστηκε γενικός διευθυντής της Aligel Α.Ε., εισαγωγικής εταιρείας γλυκισμάτων και παγωτών. Μετά από 5 χρόνια αναλαμβάνει τη θέση του γενικού διευθυντή της Interia, μιας εταιρείας παραγωγής κρέμας φουντουκιού που είχε σημαντικές εξαγωγικές δραστηριότητες.

Το 1986 εξαγόρασε το 50% των μετοχών της Chipita, τότε εταιρείας παραγωγής snacks και το 1989 την εξαγόρασε πλήρως. Το 1990 προσελκύει επενδυτικά κεφάλαια στην εταιρεία αυτή μέσω του Eurohellenic fund (Olayan, De Benedetti, Alpha Finance και ΤΙΤΑΝ) και αρχίζει η μαζική παραγωγή κρουασάν. Το 1994 η εταιρεία CHIPITA εισάγεται στο Ελληνικό Χρηματιστήριο. Τα επόμενα έτη η εταιρεία αναπτύσσει πολλά προϊόντα και επενδύσει με εργοστάσια σε Βουλγαρία, Ρουμανία, Πολωνία, Ρωσία, ΗΠΑ και Νιγηρία, καθώς και -με συνεργασίες- σε Αίγυπτο, Σαουδική Αραβία και Μεξικό.

Σπύρος Θεοδωρόπουλος Λίνα Δρούγκα
ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

Το 2006 η εταιρεία Chipita συγχωνεύτηκε με τις ελληνικές εταιρείες ΔΕΛΤΑ, GOODY’S και ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ δημιουργώντας τον όμιλο της VIVARTIA. Το έτος 2007 η VIVARTIA εξαγοράστηκε από τον όμιλο της MIG. Το καλοκαίρι του 2010, ο ίδιος μαζί με τον όμιλο Olayan και με άλλους Έλληνες επιχειρηματίες εξαγόρασε εκ νέου την Chipita. Στις 3 Ιανουαρίου 2022, η εταιρεία Chipita εξαγοράστηκε και μετονομάστηκε ως Mondelēz International.

Το 2022, ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος συμμετείχε στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας ΙΟΝ Α.Ε. αποκτώντας αρχικά το 45% των μετοχών της.

Έχει διατελέσει πρόεδρος της Ένωσης Εταιρειών Εισηγμένων στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών και αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδας. Επίσης υπήρξε αντιπρόεδρος της Helex και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας.

Έχει βραβευτεί για τις καινοτομικές δράσεις του και το όλο επιχειρηματικό έργο του. Τα έτη 2021 και 2022 είναι αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών