Ελένη Πετρουλάκη: «Σε λίγο θα γίνω 52, έχω κάνει τέσσερα παιδιά, είμαι στην εμμηνόπαυση»

«Δεν είναι όλα στον βωμό της δημοσιότητας...»

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Ελένη Πετρουλάκη: «Σε λίγο θα γίνω 52, έχω κάνει τέσσερα παιδιά, είμαι στην εμμηνόπαυση»

Η Ελένη Πετρουλάκη όλα αυτά τα χρόνια έχει καταφέρει να διατηρεί το κορμί της, σαν να μη την άγγιξε ποτέ ο χρόνος. Μετά από τέσσερα παιδιά (δείτε τα εδώ), εκείνη δεν παραμέλησε ποτέ την εικόνα της, καθώς η γυμναστική ήταν πάντα η μεγάλη της αγάπη και δεν την σταμάτησε ποτέ, ούτε και θα το κάνει.

Πλέον, διανύει μία εντελώς διαφορετική περίοδο στη ζωή της, καθώς έχει μπει στην εμμηνόπαυση, μία φάση που είναι πολύ δύσκολη για κάθε γυναίκα, για την οποία μίλησε πολύ πρόσφατα σε συνέντευξή της, αναλύοντας όλα όσα αντιμετωπίζει, εξηγώντας ποια είναι και η στήριξη του άντρα της σε αυτό το κομμάτι.

«Οι τέσσερις κόρες μου, αλλά ευτυχώς είναι όλα καλά. Είναι το πιο πολύ δύσκολο project της ζωής μου τα παιδιά. Δεν είναι εύκολο για μια γυναίκα να συνδυάσει οικογένεια, παιδιά, δουλειά. Τα κορίτσια είναι σε μια ηλικία που θέλουν να βρουν τα πατήματά τους και να κάνουν τα μελλοντικά τους σχέδια.

Δεν υπάρχει κάποιος άντρας να σε στηρίξει σε αυτό το κομμάτι, πέρα από το να αναλάβει κάποιες ευθύνες μετά παιδιά. Πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι ο καθένας πρέπει να αυτοβελτιωθεί μόνος του. Δεν πρέπει να περιμένεις να στηριχθείς σε κάποιον άλλο».

«Έρχονται γυναίκες στο γραφείο οι οποίες όταν τις ρωτάω την ηλικία τους ή τις ρωτάω πως πάνε με το θέμα της έμμηνου ρήσης, βλέπω ότι ντρέπονται. Με το τσιγκέλι θα τους βγάλω το ιατρικό ιστορικό. Η γυναίκα τα τελευταία χρόνια μπορεί να έχουν αλλάξει λίγο την νοοτροπία της, αλλά η εμμηνόπαυση συνεχίζει να είναι ένα θέμα ταμπού. Το να είναι μια γυναίκα στην εμμηνόπαυση αυτόματα θεωρεί ότι κάποιος θα την θεωρήσει μεγάλη ή ότι έχει “γεράσει”. Δεν είναι έτσι, είναι κάτι απόλυτα φυσιολογικό.

Πέρασα από όλες τις φάσεις, κατάφερα ολιστικά ότι είναι όλο θέμα προσέγγισης. Η διατροφή μας πρέπει να είναι ελεγχόμενη γιατί η αύξηση βάρους γίνεται αυτόματα, γιατί η φύση προνοεί έτσι ώστε να συσσωρευτεί λίπος στην περιοχή της κοιλιάς για να προστατεύσει τη σπονδυλική στήλη και τα γεννητικά μας όργανα από την οστεοπόρωση. Πρέπει να προσέξουμε τη διατροφή μας και να βάλουμε στη ζωή μας τη γυμναστική», είχε δηλώσει.

Οι νέες δηλώσεις της Ελένης Πετρουλάκη για την εμμηνόπαυση

Την Δευτέρα 5/12, η ίδια μίλησε στην κάμερα του Happy Day με αφορμή το νέο εξώφυλλο που ετοιμάζει και παραχώρησε μία συνέντευξη εφ' όλης της ύλης. Αναφέρθηκε στον τρόπο που μεγαλώνει τις κόρες της όλα αυτά τα χρόνια και επισήμανε το πως είναι να έχεις παιδιά στην εφηβεία, όμως συνέχισε να μιλάει και για την γυμναστική και την εμμηνόπαυση, όπως και παραπάνω.

«Είναι πολύ δύσκολο να μεγαλώνεις κορίτσια στην εφηβεία. Εγώ ακολουθώ τις συμβουλές των ειδικών, δεν λειτουργώ από μόνη μου και πολλές φορές όταν έρχομαι σε αδιέξοδο, παίρνω τηλέφωνο την ειδικό για να μπορέσω να το διαχειριστώ», είπε αρχικά.

Και συμπλήρωσε: «Έχουν ήδη social media. Δεν μπορείς να το αποφύγεις αυτό, απλά πρέπει να τους μάθεις να τα διαχειρίζονται σωστά, εκεί είναι όλη η ιστορία. Γιατί και οι γονείς, πολλές φορές, όταν απαγορεύουν κάτι, τα παιδιά θα το κάνουν κρυφά».

«Αν δεν τους κάνω το χατίρι, θα ασκήσουν κριτική περισσότερο, γίνονται αυστηρές, σκληρές, αλλά εγώ ξέρω πολύ καλά ότι δεν το εννοούν και μετά όταν ηρεμήσουν, αλλάζει η ψυχολογία τους, οπότε είναι διαφορετικές και έχουν ανάγκη την βοήθειά μου. Έχουν ανάγκη την βοήθεια κάθε μάνας τα παιδιά», κατέληξε για τις κόρες της.

Και πρόσθεσε, έπειτα: «Σαν γυναίκα, με ενδιαφέρει να είμαι καλά εγώ με τον εαυτό μου. Ακόμα και μέσα στο σπίτι θέλω να νιώθω εγώ καλά. Δεν το κάνω για να με δουν οι άλλοι, το κάνω για μένα πάνω απ' όλα».

«Τα παιδιά μου τα έχω γαλουχήσει με τέτοιο τρόπο και τα έχω μεγαλώσει έτσι ώστε να έχουν άλλη κατεύθυνση, να έχουν άλλες φιλοδοξίες και όχι να μπουν μέσα σε ένα ριάλιτι. Με ενδιαφέρει οι κόρες μου να σπουδάσουν, να πάνε σε ένα πανεπιστήμιο, να κάνουν αυτό που πραγματικά τους αρέσει. Δεν είναι όλα στον βωμό της δημοσιότητας και δεν είναι όλα τα επαγγέλματα γύρω από την τηλεόραση», δήλωσε.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου εάν έχουν πάρει κομμάτια του κορμιού της με φώτοσοπ σε φωτογραφίσεις, ανέφερε: «Έχω ακούσει ότι έχει γίνει κατά καιρούς, στο κομμάτι της κοιλιάς να βάλουν τους δικούς μου κοιλιακούς»

Και όταν ειπώθηκε πως μπορεί να μιλάει εκ τους ασφαλούς, συνέχισε: «Σε λίγο θα γίνω 52, έχω κάνει τέσσερα παιδιά, είμαι στην εμμηνόπαυση, δεν είμαι 20 ετών. Υπάρχει διαφορά. Το να διατηρήσεισαι στο πέρασμα του χρόνου και να είσαι καλή για την ηλικία σου, αυτό είναι το σημαντικό και δεν γίνεται ουρανοκατέβατα. Θέλει και δουλειά, όχι με την κακή έννοια».

«Δεν σημαίνει ότι εγώ επειδή γυμνάζομαι, φροντίζω τον εαυτό μου, δεν είμαι καλή μάνα. Έχει διαφορά», κατέληξε έπειτα.