«Γύρισαν και μου έλεγαν ντροπή σου, μας έκανες...» - Η αποκάλυψη του Μανούσου Μανουσάκη για τα σχόλια που έλαβε στους "Ψίθυρους Καρδιάς"

Όλα όσα είπε στο Mega Stories

Γεωργία Θεοδωρίδου
Youweekly Editor
«Γύρισαν και μου έλεγαν ντροπή σου, μας έκανες...» - Η αποκάλυψη του Μανούσου Μανουσάκη για τα σχόλια που έλαβε στους

Ο Μανούσος Μανουσάκης βρέθηκε καλεσμένος στο χθεσινό (05/12) επεισόδιο του Mega Stories (δείτε πως πάει από τηλεθέαση) και την Δώρα Αναγνωστοπούλου. Η βραδινή εκπομπή του Mega ήταν βασισμένη σε ιστορίες ελληνικών σίριαλ και ανάμεσα στους δημιουργούς που μίλησαν ήταν και ο σκηνοθέτης από τους "Ψίθυρους Καρδιάς".

Ο ίδιος, μοιράστηκε μια ιστορία, από την επιτυχημένη σειρά που τότε τον είχε κάπως παραξενέψει και να αναφέρουμε ότι πρόσφατα βέβαια είχε προβεί και σε δηλώσεις μετά τον θάνατο της Ειρήνης Παππά (δείτε εδώ τι είπε).

Οι δηλώσεις και τα σχόλια του Μανούσου Μανουσάκη για τους "Ψίθυρους Καρδιάς"

Η Δώρα Αναγνωστοπούλου συζήτησε μεταξύ άλλων και με τον Μανούσο Μανουσάκη για τη σημασία του να γνωρίζεις με το βιωματικό τρόπο την κοινωνική ομάδα που θες να παρουσιάσεις τηλεοπτικά αλλά και για τις δημιουργικές ρήξεις ανάμεσα σε σκηνοθέτες και σεναριογράφους.

Ο διάσημος σκηνοθέτης πολλών μεγάλων επιτυχιών μοιράστηκε μία ιστορία από τους «Ψίθυρους Καρδιάς», που έγραψαν ιστορία στην ελληνική τηλεόραση.

«Γυρίζουμε τη σκηνή του γάμου της Ερατούς. Όλα τα Άνω Λιόσια είναι εκεί, οι κοπελίτσες δοκιμάζουν τα φορέματά τους… Μία εβδομάδα και έκανα πρόβες το πως θα χορέψουν. Έχουμε στήσει τα τραπέζια κι έχουμε νοικιάσει 500 καρέκλες για να έρθει όλος ο κόσμος κι ήρθε όλος ο οικισμός. Η σειρά έπαιζε Δευτέρα κι εμείς τα νυχτερινά γυρίσματα τα κάναμε Δευτέρες λόγω των θεάτρων που μπορούν οι ηθοποιοί. Η σειρά έπαιζε 10 το βράδυ και στις 21.30 άρχισαν να φεύγουν. Πού πάτε; Πάμε να δούμε το επεισόδιο και θα ξανάρθουμε. Πήγαν κι ήρθαν ξανά για το γύρισμα», είπε ο Μανούσος Μανουσάκης.

Συνέχισε με ακόμη ένα… σπαρταριστό περιστατικό από την ίδια σειρά. «Έχουμε μια σκηνή, που έχει δώσει το πρώτο φιλί η Ερατώ με τον Απόστολο και γυρνά σπίτι της βράδυ, που ο οικισμός είναι άδειος και μπαίνει στο χολ με ένα μεγάλο καθρέφτη. Βγάζει το πουκάμισό της από τη μέση και πάνω κι αρχίζει να αισθάνεται το σώμα της. Όταν παίχτηκε το επεισόδιο, γύρισαν όλες οι γυναίκες Ρομά και με περικύκλωσαν. Ντροπή Μανουσάκη, ρεζίλι μας έκανες».

«Έρχεται η στιγμή που θα γυρίσουμε ερωτική σκηνή», είπε παρακάτω. «Πιο σεμνή ερωτική σκηνή δεν έχω κάνει φοβούμενος τις αντιδράσεις. Μόνο μάτια και χέρια κοντινά. Παίζεται και με μεγάλη αγωνία περιμένω τι θα μου πούνε και γυρνάνε και μου λένε έτσι μπράβο Μανουσάκη με άντρα, όχι μόνη της», αποκάλυψε ο Μανούσος Μανουσάκης.

Να υπενθυμίσουμε, πως στο παρελθόν, και συγκεκριμένα στη στήλη «Vintage Stories» του «Πάμε Δανάη», την Δευτέρα 14/3, μίλησε ο θρύλος των τηλεοπτικών σειρών, Μανούσος Μανουσάκης. Ο κορυφαίος Έλληνας σκηνοθέτης και συγγραφέας, αναφέρθηκε σε στιγμιότυπα που έχει βιώσει στις δουλειές του, όπως για τον ηθοποιό που υπνοβατούσε, τον βουλευτή που ζήτησε να δει τα επεισόδια πριν προβληθούν αλλά και τον βουβό πρώτο ρόλο του Απόστολου Γκλέτσου.

Πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά τον Απόστολο Γκλέτσο, αναφέρει πως στην αρχή είχε πάει για έναν βουβό ρόλο. Του άρεσε σαν πρόσωπο, ωστόσο και έδωσε εντολή να του γράψουν δύο ατάκες. Έπειτα έγινε δευτεραγωνιστής στο σίριαλ «Παλίρροια» και έτσι ξεκίνησαν όλα.

«Οι «Ψίθυροι καρδιάς» ήταν ιδέα της γυναίκας μου. Ο ΑΝΤ1 δεν ενδιαφέρθηκε και την πήγα στο MEGA.Όταν γυρίζαμε την σκηνή με τον γάμο της «Ερατούς» ο κόσμος περίπου στις 21:30 το βράδυ άρχισε να φεύγει. Πήγαινε να δει το επεισόδιο. Επέστρεψαν μετά και συνεχίσαμε το γύρισμα.

Οι «Ψίθυροι καρδιάς» κρατάνε ακόμα το ρεκόρ τηλεθέασης με 73%. «Άγγιγμα ψυχής», μια ιδέα επίσης της γυναίκας μου. Θέλαμε να δείξουμε έναν άνθρωπο σε μια κοινωνία που εμμένει στις αξίες του, ενώ γύρω του όλες καταρρέουν», είπε αρχικά ο Μανούσος Μανουσάκης.

Ο Μπάμπης Αλατζάς ροχάλιζε πάρα πολύ και υπνοβατούσε. Ο Αντρέας Νάτσιος που κοιμόταν μαζί του έφυγε και κοιμήθηκε σε καναπέ στη ρεσεψιόν. Κάθε φορά που ερχόταν καινούριος ηθοποιός τον βάζαμε να κοιμηθεί με τον Μπάμπη, γιατί δεν ήξερε τι τον περιμένει.

Για μια γυναίκα και ένα αυτοκίνητο, η μοναδική κωμική σειρά που έχω κάνει. Τα κανάλια με θέλανε μόνο για το δράμα και το κλάμα. Το όνομα του ήρωα ήταν ίδιο με ενός βουλευτή. Του στείλαμε να δει τα δυο πρώτα επεισόδια. Γέλασε και μας επέτρεψε να χρησιμοποιήσουμε το όνομα του».

«Θέλαμε να δείξουμε ότι οι άνθρωποι που ήρθαν από την Αλβανία ήρθαν για να δουλέψουν και όχι για να μας φάνε», ανέφερε ο Μανούσος Μανουσάκης για την σειρά «Η αγάπη ήρθε από μακριά», ενώ για το Κόκκινο Ποτάμι απάντησε: «Ήμασταν στο μοντάζ και κλαίγαμε όλοι από τις σκηνές. Ήταν ένα απίστευτο ταξίδι στην ιστορία».