Δεν το γνώριζε κανείς - Τον ξέρουμε 25 χρόνια ως Δημήτρη Μπάση, αλλά τον λένε...

Σοκ!

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Δεν το γνώριζε κανείς - Τον ξέρουμε 25 χρόνια ως Δημήτρη Μπάση, αλλά τον λένε...

Ο Δημήτρης Μπάσης γεννήθηκε στην Στουτγκάρδη στις 4 Απριλίου 1970, εκεί όπου είχαν μεταναστεύσει για μερικά χρόνια οι γονείς του. Στην Ελλάδα έφτασε για πρώτη φορά στα οκτώ του χρόνια, όταν επέστρεψαν μόνιμα οικογενειακώς σ’ ένα ακριτικό χωριό, το Χέρσο του νομού Κιλκίς.

Στα είκοσι άρχισε να τραγουδά για πρώτη φορά επαγγελματικά και ξαφνικά βρέθηκε μπροστά του ο Σταμάτης Κραουνάκης και η δισκογραφική εταιρεία Warner, με αποτέλεσμα να υπογράψει συμβόλαιο. Για τρεις συνεχείς σεζόν συνεργάστηκε με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη μαζί με τους Σταμάτη Κραουνάκη και Λίνα Νικολακοπούλου σε μουσικές παραστάσεις με το σκηνοθετικό βλέμμα του Ανδρέα Βουτσινά.

Το δισκογραφικό του ντεμπούτο έγινε στα έργα του Σταμάτη Κραουνάκη «Όταν Έρχονται Οι Φίλοι Μου», στο οποίο συμμετέχει με δύο τραγούδια και στο soundtrack «Το Τρίτο Στεφάνι», με ένα τραγούδι. Το 1996 συνεργάστηκε και με τον Χρήστο Νικολόπουλο σε ζωντανές εμφανίσεις, ενώ το 1997 κυκλοφόρησε ο πρώτος προσωπικός δίσκος με τίτλο «Με Τη Φόρα Του Ανέμου».

Ποιο είναι το πραγματικό όνομα του Δημήτρη Μπάση

Όσον αφορά την προσωπική του ζωή, ο ίδιος έχει προσπαθήσει να την κρατήσει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, ωστόσο είναι γνωστό πως έχει παντρευτεί εδώ και πολλά χρόνια και μαζί με την σύζυγό του έχει αποκτήσει και έναν γιο (δείτε τον εδώ).

Αυτό που δεν γνώριζε κανείς, είναι πως το πραγματικό του όνομα δεν είναι το Μπάσης. Το αποκάλυψε ο τραγουδιστής μέσα από την εκπομπή του MEGA, Mega Καλημέρα, το πρωί της Τρίτης 6/12, σοκάροντας το κοινό του, που, πιθανώς, το ακούει για πρώτη φορά.

«Το 1993 κατέβηκα με ωτοστόπ στην Αθήνα για να με ακούσουν ο Κραουνάκης με την Πρωτοψάλτη. Το όνομά μου είναι Μπίμπασης και το κάναμε Μπάσης, αλλά δεν άρεσε καθόλου στον πατέρα μου. Ο πατέρας μου για 4 χρόνια δεν με άκουσε πουθενά, ήρθε για πρώτη φορά όταν ήμουν με την Αλέξιου και τον Νικολόπουλο. Η απώλεια του πατέρα μου ήταν το πρώτο μεγάλο χαστούκι στη ζωή μου», είπε αρχικά.

Και συμπλήρωσε στη συνέχεια: «Οι Ψίθυροι Καρδιάς ήταν μια μεγάλη επιτυχία, αλλά με προσγείωσε απότομα ο Χρήστος Νικολόπουλος. Είχα πισώπλατα μαχαιρώματα και τρικλοποδιές στην καριέρα μου. Από το 1997 νιώθω ότι προσπαθώ συνέχεια. Βεβαίως και θα έκανα ντουέτο με τον Αντώνη Ρέμο και την Νατάσα Θεοδωρίδου. Αν θα έκανα τραπ τραγούδι; Προφιτερόλ με σαρδέλα θα έτρωγες εσύ; Ο στίχος της τραπ μιλάει για βία, έξω από την δική μου κουλτούρα».

«Εάν ο γιος μου θέλει να γίνει τραγουδιστής, αλλά δεν έχει φωνή, θα τον αποτρέψω αν είναι χάλια, γιατί να ξεφτιλίζεται το παιδί;», κατέληξε.