«Δε θα μου πει πότε να ζητήσω συγγνώμη...» - Η έντονη απάντηση της Αφροδίτης Γραμμέλη στην Ευρυδίκη Παπαδοπούλου

Η κόντρα έχει πάρει «φωτιά»

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
«Δε θα μου πει πότε να ζητήσω συγγνώμη...» - Η έντονη απάντηση της Αφροδίτης Γραμμέλη στην Ευρυδίκη Παπαδοπούλου

Στο επίκεντρο βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης (7/12) η Αφροδίτη Γραμμέλη μιας και η Ευρυδίκη Παπαδοπούλου, αποφάσισε να της απαντήσει για το κείμενο που έγραψε στη στήλη της στο Πρώτο Θέμα και μάλιστα, στην κάμερα της εκπομπής Πρωινό Μας (δείτε εδώ τι είπε η πρώην παίκτρια του Survivor).

Η Αφροδίτη Γραμμέλη αμέσως μετά την προβολή των δηλώσεων της Ευρυδίκης Παπαδοπούλου, εξήγησε τι ακριβώς εννοούσε στη στήλη που έγραψε, και τόνισε πως δεν έχει σκοπό να ζητήσει συγγνώμη, μόνο και μόνο επειδή το απαίτησε η επιχειρηματίας.

Θυμίζουμε πως η δημοσιογράφος, έγραψε στη στήλη της στο Πρώτο Θέμα: «Κάπως έτσι ένιωσαν σπουδαίοι οι απανταχού παίκτες ριάλιτι. Οι οποίοι φυσικά έχουν κάθε δίκιο να νιώθουν έτσι, όταν δέκα τουλάχιστον εκπομπές τους ακολουθούν κατά πόδας, τους παρακαλάνε για μία δήλωση και κάνουν την τρίχα τριχιά. Και κάπως έτσι φτάσαμε σε σημείο μία παίκτρια ριάλιτι να ακυρώσει στο παρά πέντε την συμμετοχή της σε εκπομπή γιατί δεν την προανήγγειλαν. Καλά να πάθουμε όλοι. Εμείς το προκαλέσαμε αυτό.

Δοξάσαμε την υποκουλτούρα και τώρα αντιλαμβανόμαστε τις συνέπειες. Αναρωτιέμαι τι θα γίνονταν όλοι αυτοί αν δεν τους καλούσε κάποια εκπομπή. Πόσο πιο καλή τηλεόραση θα είχαμε και πώς θα είχαν μπει όλοι στην θέση που τους αρμόζει. Αλλά ποιος τολμάει; Ελάχιστοι».

Η απάντηση της Αφροδίτης Γραμμέλη για την Ευρυδίκη Παπαδοπούλου

«Εγώ έγραψα στη στήλη μου ένα γενικότερο κείμενο το οποίο έχει παρανοηθεί σφόδρα. Ορμώμενη από όλες αυτές τις εικόνες που βλέπουμε τους τελευταίους μήνες στα ριάλιτι, στο κείμενο μου αναφέρω ότι έχει δημιουργηθεί μία κατάσταση στην τηλεόραση, όπου όλες οι εκπομπές, περισσότερες από 10, κυνηγάμε τους παίκτες ριάλιτι να μας δώσουν μία δήλωση. Κάποιοι δεν θέλουν να μιλήσουν, κάποιοι μας τρολάρουν, έχουμε δει σκηνές απείρου κάλλους στα αεροδρόμια για τις οποίες έχουν τοποθετηθεί αθλητές με μετάλλια. Πρόσφατα η Άννα Κορακάκη είχε κάνει κάποιο παράπονο.

Εγώ έγραψα ένα κείμενο που λέω ότι αυτό το κλίμα που έχει δημιουργηθεί είναι ένα κλίμα υποκουλτούρας. Τα βάζω με εμάς που έχουμε κάνει την τρίχα, τριχιά. Φτάσαμε στο σημείο μία παίκτρια να ακυρώσει τη συμμετοχή της σε τηλεοπτική εκπομπή στο παρά πέντε. Εννοούσα την Ευρυδίκη Παπαδοπούλου, αλλά δεν έγραψα το όνομά της.

Δε θα απαντούσα, απαντώ και δε θα χρησιμοποιήσω τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποιεί η κυρία Παπαδοπούλου σε καμία περίπτωση γιατί αυτό δεν χαρακτηρίζει ούτε εμένα ούτε το γραπτό μου. Έχει παρανοήσει, ξεπερνά τα όρια της επίθεσης που μου κάνει. Το αν θα ζητήσω συγγνώμη δε θα μου το πει η κυρία Παπαδοπούλου. Εγώ δεν χαρακτήρισα ανθρώπους αλλά καταστάσεις που δημιουργούνται μέσα από ριάλιτι. Και φυσικά αναφέρομαι στο Big Brother, συνειδητά μπήκα σε αυτό. Δέχομαι ότι ένα κομμάτι της τηλεόρασής μας είναι υποκουλτούρα, δεν προάγουμε πάντα τον πολιτισμό. Και πολλές φορές έχουμε δει σε ριάλιτι σκηνές που μας κάνουν να αισθανθούμε πολύ άσχημα», είπε αρχικά.

Μάλιστα στο σημείο εκείνο, διαφώνησε έντονα με τη Φαίη Σκορδά, η οποία της εξήγησε πως αυτή είναι η φύση της δουλειάς τους.

Και συνέχισε: «Εγώ είπα ότι δεν μπορεί να κυνηγάμε τους ανθρώπους κατά πόδας για να πάρουμε μία δήλωση και να μας κοροϊδεύουν. Δε θέλω να κυνηγάω κανέναν και να μου συμπεριφέρονται έτσι. Η αφορμή για το κείμενο ήταν το γεγονός ότι τους κυνηγάμε και μας λένε για παράδειγμα "Πήγα για καφέ". Δεν μου αρέσει ο τρόπος που αντιμετωπίζουν τους δημοσιογράφους»

ΠΗΓΗ Το