Έλενα Κρεμλίδου: Εξελίξεις με τον άνδρα που την εκβίαζε για τη δημοσίευση πορνογραφικού υλικού

Η ανάρτησή της

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Έλενα Κρεμλίδου: Εξελίξεις με τον άνδρα που την εκβίαζε για τη δημοσίευση πορνογραφικού υλικού

Αντιμέτωπη με έναν άνδρα που την εκβίαζε για τη δημοσίευση πορνογραφικού υλικού ήρθε πριν καιρό η Έλενα Κρεμλίδου. Η ίδια έχει αποκαλύψει πολλές φορές στο παρελθόν πως κυκλοφορούν γυμνές της φωτογραφίες και βίντεο στο διαδίκτυο και πως κάνει τα πάντα προκειμένου να εξαφανιστούν.

«Αρχικά, ήθελα να αυτοκτονήσω, γιατί ζούμε σε μια πατριαρχική κοινωνία, που έχει αφήσει το αποτύπωμά της σε όλα τα κορίτσια όλων των γενιών και θεωρείται ντροπή να κάνεις σεξ ή να είσαι απελευθερωμένη. Χρειάστηκε να περάσουν τρία χρόνια για να αισθανθώ δυνατή και να βρω τη δύναμη να μιλήσω και να αποδυναμώσω το θέμα.

Με κάλεσαν στο πανεπιστήμιο Κρήτης, στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης, για να πω την προσωπική μου εμπειρία στο πλαίσιο της θεματικής διάλεξης για τον φεμινισμό. Μίλησα για την εμπειρία μου με περισσότερες λεπτομέρειες, μοιράστηκα σκέψεις και συναισθήματα πρώτη φορά με κόσμο και δέχτηκα ερωτήσεις από φοιτητές και φοιτήτριες».

«Η οικογένειά μου πάντα με στηρίζει, πόσω μάλλον τώρα. Είναι δίπλα μου και με ενθαρρύνει να προχωρήσω και να αφήσω πίσω αυτή την κακή ανάμνηση. Ο στόχος μου πλέον είναι να σταθώ στο πλευρό των κοριτσιών και να βοηθήσω όσο μπορώ γυναίκες που έχουν πέσει θύματα», είχε πει χαρακτηριστικά σε συνέντευξή της η Έλενα Κρεμλίδου (δείτε εδώ το βίντεο).

Ένοχος ο άνδρας που εκβίαζε την Έλενα Κρεμλίδου για τη δημοσίευση πορνογραφικού υλικού

Αυτή τη φορά, λοιπόν, η ίδια ενημέρωσε τους διαδικτυακούς της φίλους πως ο άνδρας που την εκβίαζε κρίθηκε ένοχος.

«Θέλω να μοιραστώ μαζί σας τη χαρά που βιώνω σήμερα, μετά την καταδικαστική απόφαση εναντίον ενός εκ των ανθρώπων που προσπάθησαν να με εκμεταλλευτούν. Ένοχος, λοιπόν, κρίθηκε για την προσπάθεια του να με εκβιάσει σε αθέμιτες πράξεις, με την απειλή δημοσίευσης πορνογραφικού υλικού.

Νιώθω ότι βρίσκω το δίκιο μου σιγά σιγά μετά από τόσα χρόνια που παλεύω για αυτό. Κορίτσια να μιλάτε! Κυνηγείστε το δίκιο σας! Καμιά ανοχή σε εκβιασμούς! Το σώμα σας είναι δικό σας και το κάνετε ότι θέλετε. Έχετε το αποκλειστικό δικαίωμα στην αυτοδιάθεσή του», έγραψε η Έλενα Κρεμλίδου.

Ένοχος ο άνδρας που εκβίαζε την Έλενα Κρεμλίδου για τη δημοσίευση πορνογραφικού υλικού