«Έχει να κάνει με την κοιλιακή περιοχή» - Το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε η Μάρα Δαρμουσλή μετά τη δεύτερη εγκυμοσύνη της

«Δεν το ζόρισα, αλλά μετά είχα μια...»

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
«Έχει να κάνει με την κοιλιακή περιοχή» - Το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε η Μάρα Δαρμουσλή μετά τη δεύτερη εγκυμοσύνη της

Καλεσμένη στην εκπομπή Πρωινό Μας βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης (8/12) η Μάρα Δαρμουσλή, η οποία αναφέρθηκε στον ερχομό του δεύτερου παιδιού της και στο πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε μετά την εγκυμοσύνη της.

Συγκεκριμένα, όπως αποκάλυψε η Μάρα Δαρμουσλή, μετά την εγκυμοσύνη της, κατά την οποία πήρε 15 κιλά, είχε διάσταση μυών, κάτι που την ταλαιπώρησε πάρα πολύ.

Μάλιστα, εξήγησε αναλυτικά στην παρουσιάστρια τι ήταν αυτό που της συνέβη, ενώ πριν από λίγο καιρό είχε κάνει και μία πολύ ιδιαίτερη ανάρτηση για το συγκεκριμένο θέμα (δείτε εδώ τα συγκινητικά λόγια της).

Το πρόβλημα υγείας της Μάρας Δαρμουσλή

«Ναι, είχα ένα θέμα υγείας μετά τη γέννα και το λέμε και έξω από τα δόντια γιατί ακούν και νέες μητέρες. Εγώ δεν το ήξερα αυτό το πράγμα, έχει να κάνει με την κοιλιακή περιοχή. Και τις δύο φορές γέννησα με καισαρική. Στη δεύτερη γέννα δεν υπήρξα πιο γυμνασμένη ποτέ. Πήρα 15 κιλά, πολλές γυναίκες φοβούνται ότι θα πάρουν πολλά κιλά και ότι θα υπάρξει μεγαλύτερη διάσταση.

Μιλάμε για τη διάσταση μυών. Δεν πήρα πάρα πολλά κιλά, ακολούθησα το ίδιο μοτίβο γυμναστικής με την πρώτη εγκυμοσύνη, καναπέ, δεν έκανα τίποτα. Δεν το ζόρισα, αλλά μετά είχα μια διάσταση μυών.

Όπως ανοίγει εδώ το μυικό σύστημα για να μπορέσει να δώσει χώρο για την κοιλιά, δεν ξαναέδεσε, έχει κρατήσει μια διάσταση, ένα κενό. Αυτό το κενό δημιουργεί προβλήματα στην καθημερινότητα», είπε χαρακτηριστικά η Μάρα Δαρμουσλή.

Τι είναι η διάσταση μυών

Η διάσταση των ορθών κοιλιακών μυών ή διάσταση της λευκής γραμμής (diastasis recti), αποτελεί έναν ανατομικό όρο για να περιγράψει την κατάσταση η οποία χαρακτηρίζεται από μια μη φυσιολογική απόσταση μεταξύ των δύο ορθών κοιλιακών μυών. Παρά το γεγονός ότι υπάρχει διχογνωμία σχετικά με το μέχρι ποια απόσταση μεταξύ των δύο αυτών μυών είναι φυσιολογική, η επικρατούσα άποψη είναι ότι κάθε απόσταση μεγαλύτερη των 2-3εκ θα πρέπει να θεωρείται παθολογική.