«Δεν έχω φύγει από κάπου...» - Η απάντηση του Γιώργου Κιμούλη σε όσα λέγονται για την επιστροφή του στο θέατρο

«Η συλλογικότητα είναι ίσως το πιο αναγκαίο σε αυτή τη δουλειά»

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
«Δεν έχω φύγει από κάπου...» - Η απάντηση του Γιώργου Κιμούλη σε όσα λέγονται για την επιστροφή του στο θέατρο

Στην κάμερα της εκπομπής Πρωινό μίλησε το πρωί της Πέμπτης (8/12) ο Γιώργος Κιμούλης, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στα όσα ακούγονται και γράφονται τον τελευταίο καιρό γύρω από την επιστροφή του στο θεατρικό σανίδι.

Με τη δίκη του με τη Ζέτα Δούκα να βρίσκεται σε εξέλιξη (δείτε εδώ τι υποστηρίζει ο δικηγόρος του), ο Γιώργος Κιμούλης συνεχίζει να σχεδιάζει τα επόμενα επαγγελματικά του βήματα.

Όπως εξήγησε λοιπόν ο ηθοποιός, όλο αυτόν τον καιρό δεν είχε αποχωρήσει από το θέατρο, απλά δύο χρόνια έκατσαν έτσι οι συγκυρίες ώστε να μην παίξει σε κάποια παράσταση, μιας και την πρώτη χρονιά, είχαμε την πανδημία και το lockdown, με τις παραστάσεις να «παγώνουν» η μία μετά την άλλη, ενώ την επόμενη σεζόν, ετοίμαζε την ταινία του.

Ο Γιώργος Κιμούλης για την επιστροφή του στο θέατρο

«Έχω ακούσει αυτό το περί επιστροφής. Κάποιος επιστρέφει όταν από κάπου φεύγει, εγώ δεν έχω φύγει από κάπου. Δύο χρόνια που δεν έχω παίξει στο θέατρο, τον πρώτο χρόνο ήταν η καραντίνα που δεν έπαιζε κανείς και τον δεύτερο χρόνο ήταν η ταινία μου. Ολοκληρώθηκε η ταινία και αποφάσισα να κάνω αυτό το οποίο θα έκανα πριν μας κλείσουν τα θέατρα.

Η συλλογικότητα είναι ίσως το πιο αναγκαίο σε αυτή τη δουλειά. Η συλλογικότητα όμως είναι δύσκολο να επιτευχθεί, ιδίως στη σημερινή εποχή που ο άνθρωπος πιστεύει ότι συλλογικό σχεδόν κονιορτοποιεί το ατομικό του. Έχει πιστεί ο σύγχρονος άνθρωπος ότι η συλλογικότητα να διαλύσει την προσωπικότητά του, την αυτονομία του. Λάθος και ελπίζω οι καινούριες γενιές να το καταλάβουν αυτό και να ανατρέψουν αυτή τη νοοτροπία», είπε χαρακτηριστικά ο ηθοποιός.