«Το έμαθα οδηγώντας από το ραδιόφωνο και...» - Συγκλονιστική αποκάλυψη 26 χρόνια από το θάνατο της Βουγιουκλάκη

Ήταν φίλος και συνάδελφός της

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
«Το έμαθα οδηγώντας από το ραδιόφωνο και...» - Συγκλονιστική αποκάλυψη 26 χρόνια από το θάνατο της Βουγιουκλάκη

Μπορεί να έχουν περάσει 26 ολόκληρα χρόνια από τον θάνατο της αείμνηστης Αλίκης Βουγιουκλάκη, παρ' όλα αυτά το στίγμα της είναι και θα είναι για πολλά χρόνια ακόμη ανεξίτηλο.

Πολλά στοιχεία για τη ζωή της σπουδαίας ηθοποιού είναι γνωστά μέσα από τις αποκαλυπτικές συνεντεύξεις, που έδινε η ίδια, όμως πολλά περισσότερα μαθεύτηκαν μετά τον θάνατό της (δείτε εδώ την ανάρτησή του γιου της για τα 26 χρόνια απουσίας της Αλίκης).

Οι φιλίες, που είχε ήταν πολλές με άτομα του χώρου και έτσι μεγαλύτεροι ηθοποιοί, που τη γνώριζαν πάντα μιλούν για εκείνη και αποκαλύπτουν αθέατα κομμάτια από τη ζωή της.

Μέσα λοιπόν από συνέντευξη, που παραχώρησε ο Ντίνος Καρύδης στο Λοιπόν και στον Γιώργο Μουλά μίλησε για δύο μεγάλες κυρίες του ελληνικού κινηματογράφου, που δεν είναι ανάμεσά μας.

Η μία είναι η θρυλική Τζένη Καρέζη και η άλλη η Αλίκη Βουγιουκλάκη, τον θάνατο της οποίας ενημερώθηκε με έναν πολύ έντονο και παράδοξο τρόπο (δείτε εδώ τις εξουθενωτικές δίαιτες, που έκανε η Βουγιουκλάκη).

Δηλώσεις γνωστού ηθοποιού για την Αλίκη Βουγιουκλάκη

Από τη συνεργασία με την Αλίκη και την Τζένη τι θυμάστε;

Θα σου αποκαλύψω κάτι για πρώτη φορά που νομίζει ο κόσμος ότι έγινε κατά λάθος, ενώ έγινε σε συνεννόηση με την Αλίκη. Στην ταινία «Η Αλίκη στο ναυτικό» όταν κάναμε τη σκηνή της παρέλασης μου φέρνει το όπλο στο πρόσωπο μου και παραλίγο να μου βγάλει το μάτι. Μου είπε η ίδια Ντίνο πρόσεξε θα σου φέρω το όπλο στο μάτι να κάνεις λίγο προς τα πίσω. Συνεννοηθήκαμε και έγινε αυτό.

Όλος ο κόσμος νομίζει ότι είχε γίνει κατά λάθος. Αυτό το λέω για πρώτη φορά. Θυμάμαι όταν πήγα και βρήκα την Τζένη Καρέζη και την είδα μπροστά μου έπαθα ζημιά με τα μάτια της. Δεν είχε βρει τον Καζάκο ακόμη. Τα μάτια της Καρέζη ήταν απίστευτα και δεν θα ξεχάσω το πόσο εντυπωσιάστηκα. Ήταν φίρμα ήδη.

Στο τέλος ήσασταν δίπλα στην Αλίκη;

Όχι δεν ήμουν και όταν έφυγε το έμαθα οδηγώντας ένα αυτοκίνητο. Το έμαθα από το ραδιόφωνο και σοκαρίστηκα.

Ντίνος Καρύδης