«Με γραμμένες ερωτήσεις εκπομπή δεν κάνω...» - Έντονο ξέσπασμα από τον Νίκο Μάνεση

«Σε αυτή την εκπομπή δε θα δεις...»

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
«Με γραμμένες ερωτήσεις εκπομπή δεν κάνω...» - Έντονο ξέσπασμα από τον Νίκο Μάνεση

Μέσα από τη σημερινή (11/12) εκπομπή του, ο Νίκος Μάνεσης θέλησε να κάνει μία πολύ συγκεκριμένη τοποθέτηση με αφορμή τις εκλογές που πλησιάζουν και τον ρόλο που αναμένεται να έχει για ακόμη μία φορά η εκπομπή του.

Ο παρουσιαστής γενικότερα δεν έχει πρόβλημα να τοποθετείται μέσα από την εκπομπή του και να μιλάει για ζητήματα που τον έχουν ενοχλήσει.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν το σχόλιο όλο νόημα που είχε κάνει πριν από μερικές εβδομάδες για τα νούμερα τηλεθέασης (δείτε εδώ τι είχε πει). Αυτή τη φορά ωστόσο, ο Νίκος Μάνεσης αναφέρθηκε στα στελέχη που επιλέγουν τα κόμματα και εξήγησε πως μέσα από την εκπομπή του έχει επιλέξει να μην κάνει πλέον πολιτικό ρεπορτάζ, καθώς δε θέλει να απευθύνεται στους ανθρώπους που έχει απέναντί του με έτοιμες ερωτήσεις.

Το ξέσπασμα του Νίκου Μάνεση

«Βλέποντας την περιρρέουσα ατμόσφαιρα θέλω να κάνω ένα σχόλιο, επειδή επιλέγουν στελέχη τα κόμματα. Επειδή με έχουν προσεγγίσει κι εμένα, είπα όχι. Δουλειά μου είναι να ασκώ κριτική στην εξουσία και όχι να ασκώ εξουσία. Κάποιοι κούναγαν τις σημαίες, εγώ δεν το κάνω.

Να βάλουν ανθρώπους που είναι δουλεμένοι, μορφωμένοι, να έχουν ζήσει, να έχουν και μισό ένσημο, να είναι επιστήμονες, να είναι μορφωμένοι. Κουράστηκα να βλέπω αδούλευτους σε όλα τα κόμματα. Έχω σταματήσει τα τελευταία δύο χρόνια να κάνω πολιτικό ρεπορτάζ, λόγω των γεγονότων. Έχεις να δεις χρόνια πολιτικό πάνελ σε αυτή την εκπομπή και δε θα δεις. Εγώ με γραμμένες ερωτήσεις στο χαρτί, εκπομπές δεν κάνω. Και αν ρωτήσει κανείς, να πούμε και ονόματα. Δουλεμένοι να είναι, όχι να μας δουλεύουν».