Ακόμη μια ηχηρή αποχώρηση από τον ΣΚΑΙ μετά την Ντόρα Κουτροκόη

Πόσοι θα φύγουν πια;

Γεωργία Θεοδωρίδου
Youweekly Editor
(skai.gr)
(skai.gr)

Πριν από λίγη ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες έγινε άλλη μια αποχώρηση από το κανάλι του ΣΚΑΪ, μετά την ξαφνική απόλυση της Ντόρας Κουτροκόη που της ππρότειναν να μεταφερθεί σε άλλη θέση μέσα στο κανάλι (δείτε εδώ που) και αυτή αρνήθηκε.

Τον τελευταίο καιρό, στο κανάλι του ΣΚΑΪ, αυξάνονται οι αποχωρήσεις, είτε από την διεύθυνση, είτε οικειοθελώς.

Ποιος είναι αυτός που παραιτήθηκε από τον ΣΚΑΙ μετά την Ντόρα Κουτροκόη

Ο λόγος για ένα γνώριμο πρόσωπο στο τηλεοπτικό κοινό δεν βρίσκεται πλέον ανάμεσα στους δημοσιογράφους του καναλιού. Πρόκειται για τον Μίλτο Σακελλάρη, τον ρεπόρτερ που κάλυπτε το ελεύθερο ρεπορτάζ στον ΣΚΑΪ από το 2017 και ο οποίος αποχώρησε οικειοθελώς.

Ο δημοσιογράφος έκλεισε συμφωνία με το κανάλι του OPEN. Μάλιστα, αποχώρησε δυσαρεστημένος καθώς θεώρησε τον εαυτό του αδικημένο που δεν ανέλαβε πέρσι το κοινοβουλευτικό ρεπορτάζ, το οποίο και του πήρε μέσα από τα χέρια ο νεοφερμένος τότε Γιάννης Ανυφαντής, ο οποίος φέτος συμπληρώνει σχεδόν ένα χρόνο στο κανάλι του ΣΚΑΪ.

Ωστόσο, την θέση του Μίλτου Σακελλάρη στον ΣΚΑΙ θα πάρει η Γεωργία Λαγού, η οποία θα αποχωρήσει από το ΟΡΕΝ και θα πάει στον ΣΚΑΪ, κάτι που τον τελευταίο καιρό συνηθίζεται πολύ καθώς και ο Γιάννης Παπαδόπουλος με τον Νίκο Στραβελάκη ακολούθησαν το καλοκαίρι την ίδια πορεία και ουσιαστικά αντέστρεψαν τα κανάλια που συνεργάζονταν. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες με τα κανάλια να ανταλλάσουν ουσιαστικά ανθρώπινο δυναμικό.

Να υπενθυμίσουμε ότι στην πρωινή εκπομπή του Alpha, έκανε δηλώσεις η Ντόρα Κουτροκόη και μεταξύ άλλων μίλησε και για την πρόσφατη και ξαφνική απόλυση της από το κανάλι του ΣΚΑΪ την προηγούμενη εβδομάδα και ξεκαθάρισε τη θέση της για τους πρώην συναδέλφους της. Επιπλέον, η ίδια αποκάλυψε πως πολλοί συνάδελφοι της, της έχουν σταθεί μετά από το "ξαφνικό" γεγονός, κάτι που την έκανε να νιώσει καλύτερα.

Πιο συγκεκριμένα, η Ντόρα Κουτροκόη είπε: «Είμαι καλά με την έννοια ότι έχω πάρει πολύ μεγάλη στήριξη από συναδέλφους. Θέλω να ευχαριστήσω και το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ που έβγαλαν τη σχετική ανακοίνωση. Δεν υπάρχει κάτι πολυτιμότερο από την αγάπη που έχω πάρει από τους ανθρώπους με τους οποίους έχω δουλέψει 20-25 χρόνια. Ανοίγονται νέοι δρόμοι και όλα θα πάνε καλά».

«Δεν έχω μιλήσει με κάποιον από το κανάλι και νομίζω ότι δεν θα μιλήσω κιόλας από δω και πέρα, δεν υπάρχει λόγος. Ό,τι ήταν να πούμε με τον Δημήτρη και τον Άκη το έχουμε πει προτού φύγω. Επαγγελματίες είναι, αντιλαμβάνονται ότι είναι μία δύσκολη στιγμή» ανέφερε η δημοσιογράφος, ενώ τόνισε ότι συζητάει το επόμενο τηλεοπτικό της βήμα με προσοχή.

Η Ντόρα Κουτροκόη θέλησε να ξεκαθαρίσει το τοπίο γύρω από την αποχώρησή της από τον τηλεοπτικό σταθμό, διοτι πιστεύει πως δεν την στήριξαν όπως έπρεπε και τόνισε ότι δεν αναφέρονταν στους συνεργάτες της, αλλά στην διοίκηση, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είπα ότι θα έπρεπε να με έχουν στηρίξει περισσότερο. Η διαφωνία μου είναι με τον τρόπο που διαχειρίστηκε το περιστατικό η διοίκηση, όχι τα παιδιά».