«Το θεωρώ απαράδεκτο! Σαν δήλωση το θεωρώ γελοίο» - Εξερράγη στον αέρα του MEGA η Κατερίνα Διδασκάλου

Εξέφρασε την οργή της για τις κακές συμπεριφορές που υπάρχουν από ορισμένους καλλιτέχνες στο χώρο του θεάματος

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
«Το θεωρώ απαράδεκτο! Σαν δήλωση το θεωρώ γελοίο» - Εξερράγη στον αέρα του MEGA η Κατερίνα Διδασκάλου

Καλεσμένη στην εκπομπή Μεγάλη Εικόνα του MEGA με την Νίκη Λυμπεράκη βρέθηκε το βράδυ της Δευτέρας 13/12 η Κατερίνα Διδασκάλου. Η αγαπημένη ηθοποιός που φέτος πρωταγωνιστεί στη σειρά Μαύρο Ρόδο (δείτε τα αποθεωτικά σχόλια για την ερμηνεία της στο Twitter), μίλησε μεταξύ άλλων για τις κακές συμπεριφορές που υπάρχουν από ορισμένους καλλιτέχνες στο χώρο του θεάματος.

Η ίδια έχει ξανά αναφερθεί στο παρελθόν στο εν λόγω ζήτημα και μάλιστα είχε παραδεχθεί πως έχει βιώσει περιστατικό βίας ενώ είχε εξηγήσει πως πολλές φορές τα θύματα βίας δεν έχουν τη δυνατότητα να μιλήσουν και να εξωτερικεύσουν αυτό που τους συνέβη. Κάτι αντίστοιχο είχε γίνει και στη δική της περίπτωση (δείτε εδώ ολόκληρη την συνέντευξή της).

Οι δηλώσεις της Κατερίνας Διδασκάλου για τις κακοποιητικές συμπεριφορές

«Το θεωρώ απαράδεκτο. Σαν δήλωση το θεωρώ γελοίο. Για να είσαι μέγας καλλιτέχνης, δεν χρειάζεται να είσαι άρρωστος στο μυαλό, ούτε στη ψυχή. Έχω δει στην Αμερική μεγάλους καλλιτέχνες και ήταν μία χαρά άνθρωποι. Αυτοί που δεν είναι μια χαρά απομακρύνεσαι και τους απομακρύνεις. Δεν με αφορούν καθόλου αυτοί οι άνθρωποι. Επιτέλους, καλλιτέχνης δεν σημαίνει άρρωστος άνθρωπος, σημαίνει υγιής και στο σώμα και στο μυαλό.

Δεν σημαίνει ότι είμαι πιωμένος και κάνω τα πάντα. Κυρίως άνθρωπος που σέβομαι τον συνάνθρωπό μου, αυτόν που έχω απέναντί μου και πριν και μετά. Μεγάλος καλλιτέχνης θεωρείται αυτός που είναι σημαντικός εφ’ όλης της ύλης.

Δεν με αφορούν αυτοί οι άνθρωποι, δεν θέλω να τους συναντώ. Έκανα πολλές προσευχές για να πάψω να συναντώ κακότροπους ανθρώπους κι εισακούστηκαν. Έχω συναντήσει κι έχω το μερίδιό μου», δήλωσε χαρακτηριστικά η Κατερίνα Διδασκάλου.

«Είναι ένας ρόλος που ενθουσιάστηκα όταν μου τον πρότειναν γιατί δεν έχει καμία σχέση με όσα έχω κάνει είτε στην τηλεόραση είτε στο θέατρο. Είμαι ευτυχής που το κάνω. Όταν βγαίνεις από μία σειρά όπως είναι οι “Μέλισσες” και καταλάβεις τι σημαίνει μεγάλος αντίκτυπος στον κόσμο, υπήρχαν πολλοί συντελεστές ίδιοι με τις “Μέλισσες”. Το στοιχείο της θρησκείας είναι πολύ μεγάλο θέμα, βαθιά ριζωμένο μέσα μας, όπως και του απαγορευμένου έρωτα. Όλα αυτά συναντιούνται μέσα. Επίσης, η διαφορά του κοσμικού κόσμου με τον μοναστικό κόσμο», ανέφερε για τη νέα σειρά του Mega.

Για το διάστημα που έζησε στο μοναστήρι πριν τα γυρίσματα της σειράς: «Χάρηκα πάρα πολύ που πήρα την απόφαση να κλειστώ σε μοναστήρι στο Ρέθυμνο. Με δέχτηκαν με πολλή αγάπη οι μοναχές. Εάν δεν έχεις ζήσει αυτό το χρώμα, την απόλυτη ησυχία, το πρωί που χτυπάει η καμπάνα, είναι μία πολύ ειδική κατάσταση που πρέπει να τη βιώσεις για να μπορέσεις να την αναπαράγεις. Έμεινα μια βδομάδα, λόγω περιοδείας δεν μπορούσα να μείνω παραπάνω. Την εμπειρία που έζησα ήταν μοναδική, μου άνοιξαν την αγκαλιά τους.

Είναι γιορτές με την οικογένεια και τα εγγόνια. Δεν με πειράζει η λέξη γιαγιά. Είναι υπέροχο και αυτές τις γιορτές χαίρομαι που έχω εγγόνια γιατί τα παιδιά έχουν πάντα αυτή τη μαγική ιδιότητα να μαγεύονται με το παραμικρό πράγμα. Εγώ έχω γίνει καλύτερος άνθρωπος και καλύτερος ηθοποιός, τώρα με τα παιδιά μου και τα εγγόνια μου».

Για τον άστεγο που φιλοξενεί στο σπίτι της: «Είναι και η εποχή που σκέφτομαι πάρα πολύ και τα λιγότερα τυχερά παιδιά και λιγότερο τυχερούς ανθρώπους. Άνοιξα την πόρτα μου σε έναν άστεγο και εξακολουθεί να είναι στο σπίτι μου. Το θεωρώ το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε σε μια τόσο δύσκολη εποχή. Είναι και ένα δώρο στον εαυτό μου. Αυτός που προσφέρει έχει και τη μεγαλύτερη χαρά»,