Εύα Καϊλή: Πόσο κοστίζουν τα σκουλαρίκια που φορούσε λίγο πριν την σύλληψή της

Αριθμός που «ζαλίζει»

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI

Κανείς δεν περίμενε πως η ευρωβουλευτής, Εύα Καϊλή που μέχρι στιγμής κρατούσε την ζωή της μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, θα απασχολούσε ποτέ τα μέσα για πράξεις διαφθοράς και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Η Εύα Καϊλή είδε την ζωή της να αλλάζει μέσα σε λίγες ημέρες και τώρα βρίσκεται εν αναμονή της απολογίας της - δείτε εδώ την ημερομηνία που θα πραγματοποιηθεί - Ωστόσο, σε παλιότερες δημόσιες εμφανίσεις της παρατηρήσαμε πως είχε ένα... γούρι πάντα πάνω της, ένα γούρι που της κόστισε...

Εύα Καϊλή σύλληψη

Εύα Καϊλή ποια είναι λεφτά

Όπως θα δείτε στις παραπάνω φωτογραφίες, κι όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, η Εύα Καϊλή πριν συλληφθεί φορούσε τα αγαπημένα της σκουλαρίκια, τα οποία κοστίζουν 4.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα η Εύα Καϊλή φοράει συχνά ένα ζευγάρι σκουλαρίκια της γαλλικής εταιρείας πολυτελών κοσμημάτων Van Cleef & Arpels με την ιστοσελίδα της Sotheby’s να μαρτυράει το κόστος του.

Αναφερόμαστε σε ένα ζευγάρι σκουλαρίκια 18 καρατίων με συνολικό βάρος 8.75 γραμμάρια. Πρόκειται για κόσμημα της σειράς Vintage Alhambra.

Στην επίσημη σελίδα της Van Cleef & Arpels τονίζεται ότι τα σκουλαρίκια είναι εμπνευσμένα από το φύλλο του τριφυλλιού, που συμβολίζει την τύχη ενώ στο περίγραμμά τους έχουν χρυσές χάντρες.

Σκουλαρίκια Καϊλή
Sothebys.com

Ποιος είναι ο σύντροφος της Εύας Καϊλή

Ως το πιο σοβαρό, σοκαριστικό και κραυγαλέο σκάνδαλο στις Βρυξέλλες εδώ και πολλά χρόνια, χαρακτηρίζει το Politico την υπόθεση διαφθοράς που έχει προκαλέσει ''σεισμό'' στην πολιτική σκηνή, στην οποία εμπλέκεται η Εύα Καϊλή αλλά και ο σύντροφός της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, ο οποίος μάλιστα φέρεται να συνελήφθη πρώτος.

Κατάρ σκάνδαλο

Ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι κατάγεται από την Ιταλία ενώ έχει σπουδάσει στο Μιλάνο και εργάζεται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από το 2009. Εκεί γνώρισε και την Εύλα Καϊλή πριν από πέντε χρόνια. Η σχέση τους έγινε γνωστή το 2020, έχουν υπογράψει σύμφωνο συμβίωσης, ενώ τον Φεβρουάριο του 2021 απέκτησαν την κόρη τους Αριάνδη, την οποία ακόμη δεν έχουν βαπτίσει. Η βάπτιση θα πραγματοποιούνταν πριν λίγους μήνες αλλά τελικά το μυστήριο ακυρώθηκε (δείτε εδώ το γιατί).

 σύντροφος Εύας Καϊλή Κατάρ

Φραντσέσκο Τζιόρτζι σύντροφος Εύας Καϊλή

Ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι ασχολείται αρκετά χρόνια ως Κοινοβουλευτικός Σύμβουλος στον τομέα των εξωτερικών υποθέσεων και των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Όπως αναφέρει η σελίδα του στο Linkedin, ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι έχει σπουδάσει Πολιτικές Επιστήμες και Διεθνείς Σχέσεις στο πανεπιστήμιο του Μιλάνο και έχει ευρύ δίκτυο επαφών με βουλευτές, πολιτικούς, δομές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ΜΚΟ και πρεσβείες.

Φραντσέσκο Τζιόρτζι

Μία διαφορετική ανάγνωση έχει ένα σχόλιο που γράφτηκε στο προφίλ του συντρόφου της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, που συνελήφθη στις Βρυξέλλες, μετά από έρευνα που γίνεται για υπόθεση χρηματισμού από το Κατάρ.

«Από τότε που πήγες στο Κατάρ, δεν είσαι ο ίδιος» του έγραψε ένας από τους ακολούθους του, σχολιάζοντας φωτογραφία στο Instagram. Ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι στο συγκεκριμένο στιγμιότυπο του 2018, είχε γονατίσει στο πάτωμα, σαν να κάνει ισλαμική προσευχή, συμπληρώνοντας έγγραφα για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο, μάλλον προσπαθώντας να επιταχύνει τις διαδικασίες.

Εύα Καιλή

Εύα καϊλή

Το σχόλιο, όσο κι αν ακούγεται (ομολογουμένως εκ των υστέρων) προφητικό, μάλλον δεν ήταν τυχαίο. Κι αυτό επειδή ο σύντροφος της κυρίας Καϊλή είχε μόλις επιστρέψει από το Κατάρ, απ’ όπου είχε φροντίσει να κάνει δύο αναρτήσεις.

Στην πρώτη φωτογραφία, λίγες ημέρες πριν, ο Τζιόρτζι δημοσίευσε μία σελίδα από το σημειωματάριό του, θέλοντας να δείξει ότι είχε χαλαρό μίτινγκ ημέρα Κυριακή. Πέραν του σκίτσου, το ενδιαφέρον τραβά και η πολυτελής επιφάνεια του γραφείου. Ιδιαίτερα εντυπωσιακή είναι η δεύτερη φωτογραφία, από το εσωτερικό κτηρίου στην Ντόχα.