Γιάννης Διακογιάννης: Βαρύ το κλίμα - Πότε και πού θα γίνει η κηδεία του

Δείτε την ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
NDP
NDP

Δυσάρεστες είναι οι ειδήσεις των τελευταίων ημερών, καθώς λίγες ημέρες πριν φύγει από τη ζωή αγαπημένη ηθοποιός η οποία έχασε την μάχη της με τον καρκίνο, έγινε γνωστό πως πέθανε και ο δημοσιογράφος Γιάννης Διακογιάννης, γεγονός το οποίο ανακοινώθηκε σε βαρύ κλίμα στην εκπομπή του ALPHA, Super Κατερίνα.

«Έφυγε από τη ζωή στα 91 του χρόνια ο κορυφαίος Έλληνας αθλητικογράφος, ο σπουδαίος. ο μοναδικός Γιάννης Διακογιάννης που "φεύγει" πριν τελειώσει το Μουντιάλ. Μουντιάλ που περιέγραφε ο ίδιος από το 1954 μέχρι το 1988. Ο δάσκαλος όλων των αθλητικογράφων», είπε ο Γρηγόρης Γκουντάρας.

«Είναι ιστορική φυσιογνωμία που είχε και την ατυχία να βλέπει την κόρη του να φεύγει. Την Ρίκα Βαγιάνη», συμπλήρωσε ο Ανδρέας Μικρούτσικος (δείτε εδώ την κόρη του).

Πότε και πού θα γίνει η κηδεία του Γιάννη Διακογιάννη

Πρόκειται για έναν δημοσιογράφο, συγγραφέα, ράδιο-σχολιαστή και παρουσιαστή αθλητικών εκπομπών της τηλεόρασης. Από πολλούς θεωρήθηκε ως ο κορυφαίος του είδους, λόγω των μεγάλων γνώσεών του πάνω στον κλασικό αθλητισμό αλλά και το ποδόσφαιρο, την εμβρίθεια στον τρόπο μετάδοσης και τη γλαφυρότητα του ύφους του.

Η μητέρα του ήταν Γαλλίδα, όπως και η πρώτη του σύζυγος. Ασχολήθηκε με τον αθλητισμό από την εφηβική ηλικία, με ιδιαίτερη αδυναμία στον στίβο. Σπούδασε μουσική στη Γαλλία, όμως τελικά τον κέρδισε η δημοσιογραφία.

Κάλυψε με ανταποκρίσεις του πάρα πολλές κορυφαίες διοργανώσεις, μεταξύ των οποίων Παγκόσμια Κύπελλα ποδοσφαίρου (ξεκινώντας από αυτό του 1954 στην Ελβετία και τερματίζοντας με αυτό του 1998 στη Γαλλία), διεθνείς αγώνες και παγκόσμια πρωταθλήματα στίβου, τελικούς αγώνες διασυλλογικών ευρωπαϊκών ποδοσφαιρικών διοργανώσεων (όπως του Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1971 μεταξύ Άγιαξ και Παναθηναϊκού) και άλλα. Το 2004 υπήρξε σχολιαστής στους αγώνες της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου ανδρών στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου όταν και το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κατέκτησε το τρόπαιο.

Την Τετάρτη 14/12, λοιπόν, η ΕΣΗΕΑ προχώρησε σε μία ανακοίνωση για τον συγκεκριμένο άνδρα, σχετικά με την ενημέρωση για την κηδεία του. Την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου, συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες θα συγκεντρωθούν για να πουν το τελευταίο “αντίο” στον 91χρονο δημοσιογράφο.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ ανακοινώνει ότι η κηδεία του Γιάννη Διακογιάννη θα γίνει την Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2022, στις 14.00, στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών», έγραφε η ανακοίνωση

Γιάννης Διακογιάννης